Zobacz pełną wersję : Problem ze zrzucaniem filmów na pc
Problem mam nadzieje opiera się na mojej niewiedzy a polega na tym że nagrany film na aparacie odtwarzany jest czyściutko i bez problemów. Kłopot pojawia się po zrzuceniu na pc lub oglądaniu przez kabel hdmi. Stwarza wrażenie nagranego słoikiem po ogórkach tzn tnie się niesamowicie i przerywa.
Po kupnie aparatu nie występował ten problem. Pojawił się jakiś czas temu i mimo resetowania opcji ustawień i zmiany z 30kl/s na 25 kl trwa nadal.
Czym to może byc spowodowane?
Wolna karta pamięci? (kingston sdhc 4 gb)
Nieodpowiedni software w laptopie lub brak kodeków? (win 7)
Wesołych świąt
Karol
Ja bym stawiał na braki kodeka lub niewyrabiająca karta graficzną. Laptop to raczej nie jest dobre narzędzie do obróbki, czy odtwarzania "surowych" filmów (w Full HD).
Jeżeli chcesz się poważniej tym zająć, to lepiej w kompa stacjonarnego zainwestuj.
Spróbuj odtworzyć w VirtualDub-ie. On potrafi podźwignąć nawet Full HD na starym kompie.
Ok dziękuje za odpowiedź. Zauważyłem że filmik nagrany w MOV a jak wiadomo jest to format wymyślony przez appel a program do odpalania to quick time czy jak to się pisze. Spróbuje jeszcze tym programem coś wskórać. Ewentualnie Jaki program użyć do zmiany formatu filmu na dvd lub inny?
Zauważyłem że filmik nagrany w MOV
Aaaa... No wiedzisz... Tu może być problem, bo chyba Virtual Dub nie obsługuje MOVów :(
Sony Vegas-em można to przekonwertować, ale to płatny i dość rozbudowany program. Chociaz jest też wersja Trial.
Może spróbuj jakimś konwerterem on-line, np. tym: http://www.convertfiles.com/
FormatFactory darmowy i ma profile urzadzen na ktore chcesz wrzucic filmik
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Dziękuje za odpowiedź. odbiegając od tematu czy d 3100 ma możliwośc podłączenia zewnętrznego mikrofonu. Znalazłem aukcje z mikrofonem do d3100 ale z tego co wiem aparat nie obsługuje takiego urządzenia.
Pzdr