PDA

Zobacz pełną wersję : Blackberry reload software

Wojciech
24-12-2011, 19:25
Witam

Niechcacy zrobilem WIPE telefonu.
Obecnie po uruchomieniu na ekranie na bialym tle pojawil sie napis:

Reload Software: 513.
Trwa to juz z 15 min i nic sie nie dzieje.

Blackberry device software nie moze sie polaczyc z urzadzeniem.

Czy tel sam zrobi restart i uruchomi sie czy trzeba wyslac do servisu w celu wgrania nowego oprogramowania.

Wojtek

Strus
24-12-2011, 20:42
Raczej się nie uruchomi. Zassaj sobie BBSAK z netu. Podepnij telefon. Zrób wipe jeszcze raz przez BBSAK'a. Potem ściągnij sobie jakiś wybrany soft (na forum Crackberry jest ich kilka, musisz tylko znaleźć do Twojego modelu bo nie podałeś o jak mowa). Jak już masz soft to instalujesz go na kompie i szukasz pliczku Vendor.xml. Usuń go z kompa a następnie podłącz BB pod kompa i odpal Desktop Managera. Powinien automatycznie znaleźć soft i zapytać czy chcesz aktualizować. Powinno pomóc. W razie jakby coś nie tak to daj znać.

velaskez
24-12-2011, 20:52
A które BB masz? Tak jak strus napisał...

Taki OT. Czy jest oficjalny soft 5.0 do BB8900? Bo sprzeczne info znajduję w różnych miejscach.

Strus
24-12-2011, 21:06
5.0 i co dalej ? Za krótki numer jak na soft BB

velaskez
24-12-2011, 22:16
5.0 i co dalej ? Za krótki numer jak na soft BB

5.0.0.1004

Ale czytam właśnie, że bywają z tym problemy...i chyba zostanę przy tym co mam (4.6.1.133).
Chodzi BIS, czego chcieć więcej ;)

Wojciech
24-12-2011, 22:30
No dzieki przedewszystkim za odpowiedzi na pytanie, genralnie kicha bo jestem w Trynidad i Tobago, czyli Wigilia bez karpia i barszczyku, a na zle jeszcze telefon padl, uzywam Bolda 9700, probuje wgywac teraz jakies starsze oprogramowanie bo desktop sofware informuje ciagle ze najpierw on sie musi zaktualizowac zanim przystapi do telefonu. Masakra a jak nie pomoze to co wtedy radzice, gdzie takie tel sie odsyla, podejrzewam ze jak pojde do Tmobile to rece rozloza (12 stycznia wracam do kraju).
ok pozdrawiam was i Spokojnych Swiat

Wojciech
24-12-2011, 22:49
Sluchajcie dziala, wyczyscilo mi all telefon ze wszytskich apolikacji itd, ale na szczescie nie skasolalo mi kontakow z karty SIM,
Co prawda na razie menu po ang ale da sie, kazalem desktop manager. wgrac 1 wersje softu i poszedl po blocie ale poszedl, no sukces.
Ostatnie pytanie jaka jest ostatnia wersja oprogamowania dla BB 9700, macie jakis link do softu.

Pozdrawiam

Strus
24-12-2011, 23:07
Dobrze że poszło. Softu szukaj na Crackberry na forum

Velaskez - jak masz 8900 to zostaw ten soft co masz

titus1
25-12-2011, 10:49
Następnym razem ustaw Desktop Managera, żeby robił automatyczny backup ile razy podłączysz BB to komputera. Zajmuje chwilkę a ile potem jest mniej kłopotów.