Zobacz pełną wersję : Pytanie ! gdzie we Wrocławiu najepiej skanuja negatywy ? oraz...
Chce zeskanowac negatyw w sumie to jedna klatke, bo zalezy mi na poprawieniu kilku rzeczy a najbardziej ostrosci ktora psuje zdjecie bo poza tym jest ok. co o tym myslicie ?? zdjecie cz-b
Agfa - ul. Jedności Narodowej
No1 - ul. Odrzańska
Polecam, sprawdzone
Nie pamiętam czy na komandorskiej Pod Dachem skanują ale odbitki robią bardzo ładne
Lab jest na przeciwko Areny
Jeśli zalezy Ci tylko na jednej klatce i np. planujesz robić z niej duże powiekszenia, to daj sobie spokój ze wszystkimi skanerami labowymi. Poszukaj jakiegoś studia graficznego zze skanerem przynajmniej na poziomie LS5000 lub najlepiej z bebnem i dobrym skanerzystą. Ja przećwiczyłem różne laby we Wrocławiu (Agfa Jedności, Fuji Olech Żeromskiego, Czarnecki, Pod Dachem) i żaden nie jest w stanie wskanować naprawde dobrze. Jeszcze stosunkowo najlepiej zrobili mi u Stalmarskiego, ale tylko dlatego że skanowałem slajdy w ramce, a oni nie robią tego na labie. Nie wiem może od mojego pobytu we Wroc coś sie zmieniło i laby skanują genialnie... :-)
Ale śmiem wątpic...
pozdrawiam. Martin
p.s.
No i jescz zalezy co dla kogo oznacza "dobrze wskanować"... ;-)
Wszystkie laby skanuja na poziomie dobrego paszczaka tylko 10x szybciej.
We Wroc nie znam labu ktory akceptowalnie poskanuje cos innego niz kolorowe C-41.
Agfa ... smart blur, wyostrzanie na maxa, oraz czerwona dominanta gratis + kupa syfow, kurzu
No1 ... moze byc, ale nie jest to dobrze.
przyślij do mnie, jedną klatkę zrobię w ramach reklamy
pod jednym warunkiem - negatyw zaświetliłeś Nikonem? :-)
RomanZWrocławia
28-02-2007, 12:46
pod warunkiem że klatka zrobiona nikonem!
Skontaktuj się z Krzyśkiem Bandarkiem on ma skaner nikona do skanowania filmów.
http://www.art-foto.pl/
POZDRAWIAM
pod warunkiem że klatka zrobiona nikonem!
oczywiście z tym Nikonem - żartowałem,
z dobrymi skanami jest jak z narkotykami
jak spróbujesz - doznasz szoku, ale co ważniejsze będziesz chciał jeszcze, aż się uzależnisz :-)
a ja (jako firma skanująca) czasem zachowuję się jak diler - rzucam na rynek trochę darmowego towaru ;-)
znowu żartuję sobie :-) ale skany robimy profesjonalnie i zachęcam aby raz zobaczyć swoje zdjęcie dobrze zdigitalizowane, potem już nie traci sie nerwów na laby, wiem to bo sam ma też supernowoczesnego laba www.fotomi.pl :-)
RomanZWrocławia
01-03-2007, 12:40
wszystko gra, dowcip zrozumiałem i dalej w tym samym tonie polecałem elfowi usługi swojego znajomego
POZDRAWIAM Białowierzę
sokrates
01-03-2007, 13:32
to ja się może podłączę do tematu bo mam podobne pytanie w związku z moimi ostatnimi problemami ze skanem negatywu - gdzie w Rzeszowie najlepiej skanować negatywy/slajdy - przeznaczenie - do oglądania na monitorze.
[QUOTE=elf;228103]Chce zeskanowac negatyw w sumie to jedna klatke,
no to dogadajmy się na PW, i jeśli będzie ci się chciało skoczyć kiedyś do Kiełczowa, to będziesz mógł sam sobie to zrobić, ew jak ci się spodoba to istnieje szansa odkupienia ale działa tylko na scsi