Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mgły
zapraszam i proszę o opinie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img268.imageshack.us/img268/642/dsc0314net.jpg)
Pozdrawiam
mz najważniejszym problemem w tym zdjęciu jest brak ciekawego kadru, jakiegoś punktu zaczepienia, a i mgieł tu jak na lekarstwo...
mz najważniejszym problemem w tym zdjęciu jest brak ciekawego kadru, jakiegoś punktu zaczepienia, a i mgieł tu jak na lekarstwo...
jest dużo prawdy w tym co mówisz, ale moim zdaniem zdjęcia ma klimat...
Ja tam klimatu nie czuję, ani nie widzę. Zdjęcie takie sobie. Publikowałeś tu już lepsze ;)
Ja lubię tą fotę, dlatego że to był piękny poranek. ;)
16:9 może by tutaj pasowało...?
Może i poranek był piękny, ale zdjęcie ukryło mgłe, a BW zabiło kolory :?
Jakie to okolice?
o jaa.....no tak, tak ! Właśnie chciałem napisać, że te uschłe drzewo w oddali jest fajne i warto nim sie zainteresować jako motyw ! :D
Zdjęcie w drugim temacie (***) też z tamtych okolic?
btw - dostałem info, że w tamtych okolicach jak padł jakiś większy jeleń, zleciało się k. 20 bielikow ;) To jest dopiero moc :)
to na którym on siedział, jest z prawej poza kadrem
Co Ty mówisz...? To drzewo na którym siedział jest na wysokości końca od prawej str. ewidentnie białej plamy od słońca. To ta olcha/topola przeciez! Nie pamietasz? No jak byk w tej dolince jest :)
Ja lubię tą fotę, dlatego że to był piękny poranek. ;)
Wiesz, powiem Ci, że czuć, iż warunki były rzeczywiście magiczne ale niestety zdjęcie tak średnio to oddaje. Może za bardzo zżyłeś się ze wspomnieniem z owego pamiętnego dnia i Twoje spojrzenie jest nim aż nadto przesiąknięte i dlatego nie widzisz tego co inni odbiorcy nie wyłączając mnie :) .Ni to kolor, ni to bw, jasna plama na środku kadru, który sam też należy do średnio udanych każąc oczom biegać z jednego krańca na drugi.
martinez
02-01-2012, 23:32
Zdjęcie o wszystkim i o niczym, niestety, a poza tym zgadzam się w pełni z Kultenem :)