Zobacz pełną wersję : Poszukuję banków grafiki wektorowej
Rafał_Sz
20-12-2011, 20:55
Witam!
Poszukuje baz posiadających do sprzedaży grafiki wektorowe o różnej tematyce, ale interesuje mnie głownie temat okrętów i znanych budowli.
Właśnie na depositphotos.com i clipart.com skończyłem zakupy bo już nic ciekawego dla mnie tam nie ma.
Pomożecie? :)
Patrzyłeś na istockphoto.com albo fotolia.com?
Jeszcze poszukaj na fotolia.com
piwkoo mnie wyprzedził :P
Rafał_Sz
20-12-2011, 21:11
Nie, dzięki, już idę popatrzeć. :)
EDIT: Popatrzyłem, można by rzec, że wszędzie jedno i to samo. :)
Rafał_Sz
26-12-2011, 14:05
Ostrzegam wszystkich kupujących abonamenty na depositphotos.com.
Bez względu na długość trwania abonamentu okresu jest on przedłużany automatycznie. Jeśli sam tego nie zablokujesz, możesz nieźle popłynąć finansowo. Ja straciłem tylko 38$. Gdybym kilka dni po zakupie tego co mnie interesowało nie wszedł tam przypadkiem jeszcze raz, miałbym wyczyszczoną kartę kredytową.
Czyste k...wo. :(
Andrzej Olender
26-12-2011, 20:39
Ostrzegam wszystkich kupujących abonamenty na depositphotos.com.
Bez względu na długość trwania abonamentu okresu jest on przedłużany automatycznie. Jeśli sam tego nie zablokujesz, możesz nieźle popłynąć finansowo. Ja straciłem tylko 38$. Gdybym kilka dni po zakupie tego co mnie interesowało nie wszedł tam przypadkiem jeszcze raz, miałbym wyczyszczoną kartę kredytową.
Czyste k...wo. :(
Ta praktyka występuje teraz niemal wszędzie, warto uważać szczególnie przy różnych subskrypcjach szkoleniowych video itp.
de Fresz
26-12-2011, 20:54
Ale że jak, ściągają z karty bez konieczności jakiegokolwiek potwierdzenia transakcji?
jackrabbit
26-12-2011, 20:55
Ale że jak, ściągają z karty bez konieczności jakiegokolwiek potwierdzenia transakcji?
norma, trzeba czytac co sie klika :)
Andrzej Olender
26-12-2011, 20:58
Jasne, subskrypcja z automatycznym przedłużeniem dopóki świadomie nie zrezygnujesz, wszystko legalnie i zgodnie z prawem. Wszystko zawarte w regulaminach których przeważnie nikt nie czyta. Muszę przyznać że sam się tak naciąłem na szkołę Kelbiego, zanim się zorientowałem skasowało mnie 3 miesiące z rzędu. Człowiek dopiero zaczął to wszystkie regulaminy czytać po szkodzie, dodam że spotykam się z tym ostatnio nagminnie w różnych innych serwisach.
Rafał_Sz
26-12-2011, 21:02
Tak. Dokładnie to z PayPal który ma przypisaną kartę. Nigdy nie korzystałem z takiej formy zakupu i się przejechałem. Kupiłem trzydniowy dostęp w którym mogłem pobrać 30 obrazów. A oni mi ten okres trzydniowy zaczęli traktować jako zlecenie stałe na karcie, czyli tak naprawdę niekończący się abonament płatny w ratach co 3 dni.
Brzydko się bawią, kij w im oko. Ode mnie nie wyciągną już nawet 1 centa, a miałem zamiar dalej robić tam kiedyś zakupy. Ze szmatami nie robię interesów.
kronos28
26-12-2011, 21:02
jak najbardziej - jeszcze nie widziałem zagranicznego serwisu z ebookami, stockami, VOD czy innymi tego typu, gdzie w regulaminie nie było by zastrzeżone, że abonament ulega automatycznemu przedłużeniu a opłata pobierana jest "z góry".
Dlatego - trza czytać regulaminy a nie "klykać" na potęgę ;)
Jest na to prosty sposób - jak ktoś nie chce np. korzystać z questi dłużej niż ten wykupiony rok/miesiąc to, najlepiej ustawić sobie w telefonie przypomnienie aby zrezygnować z subskrypcji.
Rafał_Sz
26-12-2011, 21:10
jak najbardziej - jeszcze nie widziałem zagranicznego serwisu z ebookami, stockami, VOD czy innymi tego typu, gdzie w regulaminie nie było by zastrzeżone, że abonament ulega automatycznemu przedłużeniu a opłata pobierana jest "z góry".
Dlatego - trza czytać regulaminy a nie "klykać" na potęgę ;)
Jest na to prosty sposób - jak ktoś nie chce np. korzystać z questi dłużej niż ten wykupiony rok/miesiąc to, najlepiej ustawić sobie w telefonie przypomnienie aby zrezygnować z subskrypcji.
Nie wszystkie, dlatego się naciąłem. Tu http://vectorclip3d.com/ kupiłem roczny abonament za 300 $, po zakończonym okresie pobierania dostałem od nich zapytanie czy przedłużam subskrypcję z 20% rabatem. Nie potrzebowałem, nawet nie odpisałem i nic się nie stało, zero nękania, przedłużeń, pobierania kasy z karty. Po prostu: kupno - płatność - dostęp - koniec.
To co wyprawiają inne serwisy to wyłudzanie kasy w majestacie prawa.