Zobacz pełną wersję : Jak dokonać Eksport wiadomości z Outlook do Win Live
Wojteksw
18-12-2011, 21:24
Bardzo proszę o pomoc, jak zrobić eksport zapisanych wiadomości w Microsoft Outlook do Poczty usługi Windows Live. System W7.
Szczerze Tobie powiem, ze sobie nie poradzilem z tym, meczylem temat kilka dni po przejsciu na W7 i odpuscilem, zainstalowalem Thunderbirda i zassalem naglowki wiadomosci z serwera...to tyle;)
Wojteksw
18-12-2011, 21:50
W dniu wczorajszym zmieniłem XP na W7, wszystkie wiadomości miałem Outlook Ekspres i przed zmianą przeniosłem do Outlooka, jednak jest to dla mnie za duży do ogarnięcia. Zainstalowałem sobie Pocztę usługi Windows Live, lecz nie mogę sobie poradzić z eksportem wszystkich wiadomości z Outlooka.
hydra_nt
18-12-2011, 21:56
Może to pomoże - http://lookforitoverhere.com/276/outlook-2007-email-to-windows-live-mail-easy-guide/
Z pocztą z pakietu Windows Live będą tylko problemy. Proponowałbym zaimportować wszystko do Thunderbirda. Z OE idzie bez najmniejszego problemu. Z Outlooka pełnego trzeba chyba najpierw wyeksportować do jakiegoś strawnego formatu, a to już zbyt proste nie jest. Plusem Thunderbirda jest też to, że w razie reinstalacji lub zmiany systemu, nawet na zupełnie inny, wszystko się przenosi idealnie przez zwykłe przekopiowanie katalogu. Nie to co microsoftowe wynalazki. ;)
Z pocztą z pakietu Windows Live będą tylko problemy. Proponowałbym zaimportować wszystko do Thunderbirda. Z OE idzie bez najmniejszego problemu. Z Outlooka pełnego trzeba chyba najpierw wyeksportować do jakiegoś strawnego formatu, a to już zbyt proste nie jest. Plusem Thunderbirda jest też to, że w razie reinstalacji lub zmiany systemu, nawet na zupełnie inny, wszystko się przenosi idealnie przez zwykłe przekopiowanie katalogu. Nie to co microsoftowe wynalazki. ;)
Windows Live też wystarczy skopiować cały katalog a potem go tylko wskazać jako magazyn. A ja nie mam jakoś do tej pory kłopotu z Windows Live
Wojteksw
19-12-2011, 10:55
Z Live do Outlook idzie bez problemu, natomiast odwrotnie nie. Zainstalowałem też Code Two Outlook Export, ale dalej nie wiem jak to przenieść. Pewnie trzeba zobaczyć Thunderbirda.
Windows Live też wystarczy skopiować cały katalog a potem go tylko wskazać jako magazyn. A ja nie mam jakoś do tej pory kłopotu z Windows Live
A ja wielokrotnie miałem przypadki kiedy po takiej operacji program pocztowy nieprawidłowo odtwarzał foldery. Doczytałem, że na dwa różne sposoby zapisuje sobie te informacje i tylko MS raczy wiedzieć która zadziała.