PDA

Zobacz pełną wersję : Jak dokonać Eksport wiadomości z Outlook do Win Live

Wojteksw
18-12-2011, 21:24
Bardzo proszę o pomoc, jak zrobić eksport zapisanych wiadomości w Microsoft Outlook do Poczty usługi Windows Live. System W7.

Greg77
18-12-2011, 21:33
Szczerze Tobie powiem, ze sobie nie poradzilem z tym, meczylem temat kilka dni po przejsciu na W7 i odpuscilem, zainstalowalem Thunderbirda i zassalem naglowki wiadomosci z serwera...to tyle;)

Wojteksw
18-12-2011, 21:50
W dniu wczorajszym zmieniłem XP na W7, wszystkie wiadomości miałem Outlook Ekspres i przed zmianą przeniosłem do Outlooka, jednak jest to dla mnie za duży do ogarnięcia. Zainstalowałem sobie Pocztę usługi Windows Live, lecz nie mogę sobie poradzić z eksportem wszystkich wiadomości z Outlooka.

hydra_nt
18-12-2011, 21:56
Może to pomoże - http://lookforitoverhere.com/276/outlook-2007-email-to-windows-live-mail-easy-guide/

Tom01
19-12-2011, 03:52
Z pocztą z pakietu Windows Live będą tylko problemy. Proponowałbym zaimportować wszystko do Thunderbirda. Z OE idzie bez najmniejszego problemu. Z Outlooka pełnego trzeba chyba najpierw wyeksportować do jakiegoś strawnego formatu, a to już zbyt proste nie jest. Plusem Thunderbirda jest też to, że w razie reinstalacji lub zmiany systemu, nawet na zupełnie inny, wszystko się przenosi idealnie przez zwykłe przekopiowanie katalogu. Nie to co microsoftowe wynalazki. ;)

Foto7
19-12-2011, 09:47
Z pocztą z pakietu Windows Live będą tylko problemy. Proponowałbym zaimportować wszystko do Thunderbirda. Z OE idzie bez najmniejszego problemu. Z Outlooka pełnego trzeba chyba najpierw wyeksportować do jakiegoś strawnego formatu, a to już zbyt proste nie jest. Plusem Thunderbirda jest też to, że w razie reinstalacji lub zmiany systemu, nawet na zupełnie inny, wszystko się przenosi idealnie przez zwykłe przekopiowanie katalogu. Nie to co microsoftowe wynalazki. ;)

Windows Live też wystarczy skopiować cały katalog a potem go tylko wskazać jako magazyn. A ja nie mam jakoś do tej pory kłopotu z Windows Live

Wojteksw
19-12-2011, 10:55
Z Live do Outlook idzie bez problemu, natomiast odwrotnie nie. Zainstalowałem też Code Two Outlook Export, ale dalej nie wiem jak to przenieść. Pewnie trzeba zobaczyć Thunderbirda.

Tom01
20-12-2011, 11:18
Windows Live też wystarczy skopiować cały katalog a potem go tylko wskazać jako magazyn. A ja nie mam jakoś do tej pory kłopotu z Windows Live

A ja wielokrotnie miałem przypadki kiedy po takiej operacji program pocztowy nieprawidłowo odtwarzał foldery. Doczytałem, że na dwa różne sposoby zapisuje sobie te informacje i tylko MS raczy wiedzieć która zadziała.