Zobacz pełną wersję : TLC w obiektywie
Piotrek 77
18-12-2011, 11:48
Wreszcie coś o fotografii.
We wtorki o 17.30 w tlc jest program obserwujący codzienną pracę pary fotografów.
Mnie interesuje aparat jaki ma ten fotograf - może ktos wie co to za sprzęt?
RobertMiernik
18-12-2011, 12:04
To hassel
Hasselblad (http://pl.wikipedia.org/wiki/Hasselblad)
Piotrek 77
18-12-2011, 12:10
dzięki
RobertMiernik
18-12-2011, 12:14
Tu masz stronkę tych fotografów http://www.markusklinko-indrani.com
Piotrek 77
18-12-2011, 13:01
a swoja drogą ubolewam że tak malo programów tego typu. Pełno jest programów survivalovych, podróży itp. A o fotografii jak na lekarstwo. A na youtoubie mnóstwo ciekawych filmików - więc chętnych do dzielenia się wiedzą jest troche. Ale jakoś nikt tego nie chce wypromować.
Na tym filmiku aparat to Mamiya.
Swoją drogą piękna kobieta z tej pani fotograf.
U1pk8U00RcY&feature=player_embedded
RobertMiernik
18-12-2011, 13:43
O, rzeczywiście, tego filmiku nie widziałem. W 5:09 widać dokładnie aparat.
Taka dygresja mała: Gaga mi zaimponowała profesjonalizmem, przy części z butami helokittiowymi...
Redskull
18-12-2011, 16:14
Dziżys...te foty to szmira
RobertMiernik
18-12-2011, 17:34
Z tego co zrozumiałem nie o foty chodzi tylko o pracę fotografa?...
Redskull
18-12-2011, 21:55
Robert, zawsze mi się wydawało, że fotograf=zdjęcie. Nie rozumiem zachwytów nad tymi pseudo "hot, outstanding photos". Ba! Jestem na 90% pewien, że osiągnął bym (i pewnie połowa strobistów) ten sam efekt za pomocą D700 i dwóch SB-900. Dla mnie kaszana. Tu na forum pojawiają się dużo smaczniejsze foty robione dużo niższym nakładem i bez pajacowania!
miron19j
18-12-2011, 22:51
Tu na forum pojawiają się dużo smaczniejsze foty robione dużo niższym nakładem i bez pajacowania!
ale czy nie po tym poznaje się artystę? :-D
RobertMiernik
19-12-2011, 01:05
Założę, się że podobny efekt osiągnąłbyś nawet lepszym kompaktem ALE
tutaj chodzi o coś innego:
Organizacja sesji - każde ujęcie zaplanowane wcześniej, wszystko dopracowane na wysokim poziomie (może nie najwyższym ale bardzo wysokim).
Poza tym możemy sobie rozmawiać o jakości zdjęć, przeroście formy nad treścią i jeszcze dziewczęcych okrzykach fotografa jaka to Gaga jest 'sexy' i 'stunning' ALE (drugie i ostateczne ALE) pokaż mi parę zdjęć ze swojej ostatniej sesji z Gagą... ;)
Michał Jędrak
19-12-2011, 01:23
Organizacja, kasa i popularność modelki to jedno, ale debilne włażenie w tyłek to już inna sprawa. Nie mógłbym patrzeć w lustro, gdybym ciągle mówił komuś 'oh you're so hot, so incredible'. Ale kicha.
RobertMiernik
19-12-2011, 01:47
Słucha też się marnie ale wygląda na to, że takie są warunki - włazisz to pstrykasz gagę, nie włazisz to pstrykasz gimnazjalistki tpf...
Organizacja, kasa i popularność modelki to jedno, ale debilne włażenie w tyłek to już inna sprawa. Nie mógłbym patrzeć w lustro, gdybym ciągle mówił komuś 'oh you're so hot, so incredible'. Ale kicha.
Helmut Newton i jemu podobni pewnie również nie mogą patrzeć w lustro za takie teksty kierowane do modelek.;)
RobertMiernik
20-12-2011, 12:19
Kobieta to kobieta, musi słyszeć jaka piękna jest, ale z drugiej strony pewne granice też powinny być, dla mnie brzmi to śmiesznie i gdyby ktoś pod moim adresem takie uwagi wygłaszał to ewidentnie czułbym ich sztuczność, aczkolwiek hamerykańce już tak mają, że ołemdżi hał bjutifull ;P
Redskull
20-12-2011, 12:25
Założę, się że podobny efekt osiągnąłbyś nawet lepszym kompaktem ALE
tutaj chodzi o coś innego:
Organizacja sesji - każde ujęcie zaplanowane wcześniej, wszystko dopracowane na wysokim poziomie (może nie najwyższym ale bardzo wysokim).
Poza tym możemy sobie rozmawiać o jakości zdjęć, przeroście formy nad treścią i jeszcze dziewczęcych okrzykach fotografa jaka to Gaga jest 'sexy' i 'stunning' ALE (drugie i ostateczne ALE) pokaż mi parę zdjęć ze swojej ostatniej sesji z Gagą... ;)
Organizacja? Robert, GAGA stoi w 30 kilogramowym dzwonku a oni się kłócą :D Buahahahah....żenua :D
Moje foty z Gaga? Hm.....muszę poszukać tego na dysku :P Heheheh......point :D
RobertMiernik
20-12-2011, 12:39
Ojtam, ojtam, czasem podyskutować trzeba ;PP
Heheheh......point :D
Piotrek 77
22-12-2011, 18:48
Robert, zawsze mi się wydawało, że fotograf=zdjęcie. Nie rozumiem zachwytów nad tymi pseudo "hot, outstanding photos". Ba! Jestem na 90% pewien, że osiągnął bym (i pewnie połowa strobistów) ten sam efekt za pomocą D700 i dwóch SB-900. Dla mnie kaszana. Tu na forum pojawiają się dużo smaczniejsze foty robione dużo niższym nakładem i bez pajacowania!
to tylko świadczy o braku znajomości lub nieporadności fotografów. Skoro robią lepsze zdjecia a takiej kasy nie zarabiają.
Zdjęcia zdjeciami, sprzęt sprzętem - ale żeby na tym zarabiać to same umiejętności nie wystarczą.
A w ostatnim odcinku mieli PHASE ONE
Redskull
23-12-2011, 15:03
to tylko świadczy o braku znajomości lub nieporadności fotografów. Skoro robią lepsze zdjecia a takiej kasy nie zarabiają.
Zdjęcia zdjeciami, sprzęt sprzętem - ale żeby na tym zarabiać to same umiejętności nie wystarczą.
A w ostatnim odcinku mieli PHASE ONE
@piotrek
Trochę tego świata poznałem. I niestety rządzą geje :/ Nie jesteś gejem, nic nie wskórasz....(i wcale nie przemawia przeze mnie homofobia-żeby nie było!). Modeling i cała otoczka są zepsute do podszewki
Piotrek 77
23-12-2011, 17:15
Niestety wszędzie tylko znajomości.