PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe zabawki Canona.

Strony : 1 [2]

Maciekkk
05-03-2007, 22:35
Moze dlatego, ze Nikona wybieraja z reguly ludzie ambitbniejsi, nie odczuwajacy az takiej potrzeby podobania sie grupie posiadaniem takiego samego narzedzia, tylko raczej pragnacy robic dobre, ciekawe zdjecia?
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
pn, czy Tobie ktoś płaci za wypisywanie czegoś takiego?

Smurf
06-03-2007, 00:19
Najchetniej uzywalbym D200, ale jest na moje potrzeby po prostu za drogi. Dopoki nie stanieje (jak wejdzie D200s albo D300 (?) :-) ), to jest, calkiem udany, Canon 30D.
No nie przesadzajmy, w kraju w którym piszesz ze mieszkasz, D200 kosztuje mniej niz 1/2 niezbyt wysokiej pensji.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikon.org.pl/images/icons/icon7.gif)

admin
06-03-2007, 01:15
Kurcze, rozwalil mnie ten podglad na zywo z histogramem... Rewelacja.

MzMarcin
06-03-2007, 01:15
No nie przesadzajmy, w kraju w którym piszesz ze mieszkasz, D200 kosztuje mniej niz 1/2 niezbyt wysokiej pensji.
Odwalmy my się od kolegów z zagranicy... patrz ty lepiej żeby to u nas była ***** 1/2 niezbyt wysokiej pensji...

MzMarcin
06-03-2007, 01:16
Kurcze, rozwalil mnie ten podglad na zywo z histogramem... Rewelacja.
Nie Ciebie jednego Piotrze

Smurf
06-03-2007, 01:20
Odwalmy my się od kolegów z zagranicy... patrz ty lepiej żeby to u nas była ***** 1/2 niezbyt wysokiej pensji...
Ale u nas D200 znajduje nabywców za ponad 2 niezłe pensje, D80 za 1,5 pensji i wcale oni nie płaczą ze za drogo.

aTomek
06-03-2007, 01:21
Ale u nas D200 znajduje nabywców za ponad 2 niezłe pensje, D80 za 1,5 pensji i wcale oni nie płaczą ze za drogo.

A co mają/mamy zrobić - do usr..ej śmierci zenitem fotografować :)?

Smurf
06-03-2007, 01:25
To pomysl co by bylo gdyby D200 kosztowal powiedzmy 1000 zl (pół pensji), a D80 np 700 zl?
Tyle mniej wiecej znaczy to dla Niemca , Francuza czy innego obywatela bogatszych krajow UE.
Czy ktokolwiek powiedzialby że to jest drogo?

MzMarcin
06-03-2007, 01:47
To pomysl co by bylo gdyby D200 kosztowal powiedzmy 1000 zl (pół pensji), a D80 np 700 zl?
Tyle mniej wiecej znaczy to dla Niemca , Francuza czy innego obywatela bogatszych krajow UE.
Czy ktokolwiek powiedzialby że to jest drogo?

Wcale ten typowy Niemiec taki bogaty, Francuz i inny obywatel Ue też(oprócz Szwajcarii itp…)
Mój najbliższy kumpel był pół roku w Finlandii… Wiesz co powiedział? To co większość inteligentnych ludzi wracających z zachodu… "***** jak u nas dobrze… Wcale nie jesteśmy tak na serio za nimi…"

MzMarcin
06-03-2007, 01:48
A jak byle pierwsze lepsze mieszkanie w wawce potrafi kosztować pół melona? Polak nie taki biedny tylko całe życie *******i..., że go coś boli...

prz3mo
06-03-2007, 01:57
fajny tem Mark III :

http://www.youtube.com/watch?v=QRX7Pn5YyMA&NR

Szybkostrzelnosc robi wrazenie, co? :)

Smurf
06-03-2007, 02:38
Wcale ten typowy Niemiec taki bogaty, Francuz i inny obywatel Ue też(oprócz Szwajcarii itp…)
Mój najbliższy kumpel był pół roku w Finlandii… Wiesz co powiedział? To co większość inteligentnych ludzi wracających z zachodu… "***** jak u nas dobrze… Wcale nie jesteśmy tak na serio za nimi…"
To, to nam mówiono w latach siedemdziesiatych, gdy byliśmy dziesiątą potegą gospodarczą świata.
Dowcip to Ci się udał. Pojedź do Moniek, albo Zambrowa i powiedz to ludziom tam mieszkającym.
A Finlandia to jakby na północy chyba. Poza tym, dlaczego Twój najbliższy kumpel wyjeżdżał tam na pół roku , jak dla wiekszości inteligentnych ludzi u nas tak dobrze?

Smurf
06-03-2007, 02:46
A jak byle pierwsze lepsze mieszkanie w wawce potrafi kosztować pół melona? Polak nie taki biedny tylko całe życie *******i..., że go coś boli...
A zastanawiałeś sie, kto kupuje te mieszkania, bo jakoś trudno sobie wyobrazić, że ktoś kto zarabia 2 tys zł. miesięcznie - to jakieś 20 lat pracy bez wydawania pieniedzy na cokolwiek, a uwzględniajac inflację i wzrost cen mieszkan to pewnie z 50.

pn
06-03-2007, 08:30
fajny tem Mark III :
Wyglada jak aparat. Spust, obiektyw, wizjer.

pn
06-03-2007, 09:13
Moje sredniej wielkosci mieszkanie kosztuje 900 euro miesiecznie, plus 200 prad i gaz.

Taki drobny przyklad dla zachowania proporcji pensja / wydatki.

JK
06-03-2007, 10:05
To po jaką cholerę tam jechałeś? :shock:

admin
06-03-2007, 10:15
Po pierwsze Panowie, przywoluje Was do porzadku. Po co przerabiac tutaj watki socjalne. Prosze o umiar.

Po drugie:
Szybkostrzelnosc robi wrazenie, co?

Moze na kims kto nie slyszal D2X(D2H). Na mnie nie, za to okropny jest dzwiek migawki w tym aparacie.

popmart
06-03-2007, 10:19
o kurcze okropny dzwięk migawki .... normalnie fotograf meloman ;)

zawsze jak cos takiego czytam to zastanawiam się czy piszący nie powinien kupić sobie np fortepianu yamahy te to dopiero maja fajny dzwięk ...

a może sampluj ten super dzwięk migawki i zrób jakiś hicior techno ....

i co właściwie ma wspólnego szybkostrzelność z dzwiękiem migawki ... rozumiem że piękny dzwięk powoduje lepszą szybkostrzelność ;)

nie, nie ważne jest to że markIII bije na głowe kazdego reporterskiego dslr, nieistotne że jest o technologiczny krok do przodu i nie ma żadnej technologicznej konkurencji w tym segmencie, nie istotne bo cyka troszkę inaczej niz moje cudo ... powalający poziom argumentacji ...

:lol:

Kaleid
06-03-2007, 10:23

zawsze jak cos takiego czytam to zastanawiam się czy piszący nie powinien kupić sobie np fortepianu yamahy te to dopiero maja fajny dzwięk ...

To zamaluj admina flamastrem na ekranie :)

qooba
06-03-2007, 10:24

a robiłeś kiedyś zdjęcia w kościele podczas ślubu Minoltą D5D??
nawet sobie nie wyobrażasz jak to przeszkadza....

popmart
06-03-2007, 10:33
no może i przeszadza ale dlaczego markaIII porównujesz do jakiejs amatorskiej minolty przecie to manipulacja... mark gada dość cicho i wątwie aby te syknięcia były dotkliwie słyszalne...

a w poscie admina chodziło raczej o barwę a nie o nasilenie ... (przynajmiej ja to tak odczytałem bo jak usłyszeć głosność na tym filmiku, jak komp mozna dowolnie przyciszyć lub zglośnić)

robiłem kilka razy 300D ten wali lustrem niemiłosiernie ... ale przy odrobinie rozsadku da radę ....

jurgen
06-03-2007, 10:37
Rozsądku to raczej powinienes życzyć sobie kolego.

qooba
06-03-2007, 10:47
no może i przeszadza ale dlaczego markaIII porównujesz do jakiejs amatorskiej minolty przecie to manipulacja...

Jasne, i do tego za wszystkim stoi jakiś układ...
chłopie, odpowiadam na TWOJE słowa o adminie jako melomanie, co to słucha lustra...
otóż w pewnych sytuacjach dźwięk lustra JEST ważny, i czy to MAREK III czy inny Romek nie ma dla mnie znaczenia...

popmart
06-03-2007, 10:47
a dokładnie co takiego nierozsadnego napisałem ? konkretnie ?

(oprócz posmiania sie troche z admina melomana migawkowego) co zaznaczyłem wyraźnie emotikonkami ?

bez urazy adminie.... wręcz byłes człowiekiem który w jakis sposób zrobił b.pozytywne wrazenie w przeciwieństwie do niektórych z pocztku ....

traktowałem ten wpis zartobliwie bo jakoś nie miesci mi sie w glowie ocenianie puszki na podstawie barwy dzwieku migawki (nawet nie głosnosci)

BTW a istotna jest raczej głośność niz sama barwa owego dzwieku ....

qooba
06-03-2007, 10:50

i kto tu jest melomanem, no kto???
:mrgreen:

samuraj
06-03-2007, 10:51
chcialem powiedziec cos w tym temacie o 20d...
ale mi sie nie chce

popmart
06-03-2007, 10:56
i kto tu jest melomanem, no kto???

no ja melomanem jestem ale nie migawkowym ::-P

Erie
06-03-2007, 11:30
traktowałem ten wpis zartobliwie bo jakoś nie miesci mi sie w glowie ocenianie puszki na podstawie barwy dzwieku migawki (nawet nie głosnosci)

Szkoda, że nie znasz się na dźwięku i jego wpływie na ludzi, barwa dźwięku również ma znaczenie (nie tylko głośność), ludziom może nie przeszkadzać bardzo głośny dźwięk (np. krzyk), ale już np. pisk (nawet cichy) będzie przeszkadzał dużo bardziej. Nie mówię przy tym, że migawka marka III piszczy (bo to raczej by była głupota tak stwierdzić), ale jego inna barwa i głośność może mieć większy lub mniejszy wpływ na otoczenie. Tu nie chodzi o admina melomana (nawet z emotikonami) tylko coś więcej. Są przecież sytuacje, w których dźwięki migawki przeszkadzają, np. fotografie podczas koncertu, podczas ślubu nawet jak kościół ma specyficzną akustykę.

Oczywiście nie można przeciwstawiać tej cechy aparatu (głośności i barwy dźwięku migawki) jako równoważnej jakości zdjęć, ale ma to również pewne znaczenie w określonych okolicznościach.

Pozdrawiam
Erie

pn
06-03-2007, 11:33
To po jaką cholerę tam jechałeś? :shock:
Nie ze wzgledow finansowych. Z tym w PL nigdy nie mialem problemow.

Po prostu podoba mi sie tutaj (Wiesbaden / Rheingau) i robie zawodowo ciekawe rzeczy.

Maciekkk
06-03-2007, 11:43
Szkoda, że nie znasz się na dźwięku i jego wpływie na ludzi, barwa dźwięku również ma znaczenie (nie tylko głośność), ludziom może nie przeszkadzać bardzo głośny dźwięk (np. krzyk), ale już np. pisk (nawet cichy) będzie przeszkadzał dużo bardziej. Nie mówię przy tym, że migawka marka III piszczy (bo to raczej by była głupota tak stwierdzić), ale jego inna barwa i głośność może mieć większy lub mniejszy wpływ na otoczenie. Tu nie chodzi o admina melomana (nawet z emotikonami) tylko coś więcej. Są przecież sytuacje, w których dźwięki migawki przeszkadzają, np. fotografie podczas koncertu, podczas ślubu nawet jak kościół ma specyficzną akustykę.

Oczywiście nie można przeciwstawiać tej cechy aparatu (głośności i barwy dźwięku migawki) jako równoważnej jakości zdjęć, ale ma to również pewne znaczenie w określonych okolicznościach.

Pozdrawiam
Erie
Do tego celu polecam Motorolę V3. Możesz sobie wybrać dźwięk migawki w zależności od okoliczności jakiej fotografujesz :mrgreen:

Ja pierdzielę, za chwilę zejdziecie na temat kolorów pasków. żółty pasek Nikona daje bardziej po oczach co rozprasza księdza podczas ceremonii zaślubin :mrgreen:

Normalne jaja.

popmart
06-03-2007, 11:45
własnie o to mi chodziło ... dzieki

Jacek_Z
06-03-2007, 11:58
Ja pierdzielę, za chwilę zejdziecie na temat kolorów pasków. żółty pasek Nikona daje bardziej po oczach co rozprasza księdza podczas ceremonii zaślubin
:-D tak, a czerwony pasek działa na byki :-D
też kocham :???: takie przepychanki - proponuje z tym skończyć.

Erie
06-03-2007, 12:00
Do tego celu polecam Motorolę V3. Możesz sobie wybrać dźwięk migawki w zależności od okoliczności jakiej fotografujesz :mrgreen:

Ja pierdzielę, za chwilę zejdziecie na temat kolorów pasków. żółty pasek Nikona daje bardziej po oczach co rozprasza księdza podczas ceremonii zaślubin :mrgreen:

Normalne jaja.

Macku cieszę się, że uważasz to za bzdury - bardzo mi miło :). Problem w tym, że nikt nie mói o kolorach pasków, o logo na korpusie itd. Jakoś zarówno Canon jak i Nikon wydają kupę kasy na to aby lustro, migawka itd były ciche, przy zachowaniu dokładności pozycjonowania, która niestety powoduje, że są głosne. Nawet na śmiesznej Politechnice Śląskiej były całkiem niedawno badania w tym temacie, ale dla Ciebie i nawiedzonego Popmarta są to pewnie wydane pieniądze w błoto, bo przecież Wy macie sprzęt, który powstał chyba w blasku Bożej chwały, bez badań i wydanej kasy. Wytłumacz mi tylko po cholerę zatem te badania się prowadzi? Po co istnieją katedry zajmujące się tłumieniem hałasu, redukcją natężenia dźwięku wydawanego przez pracujące urządzenia techniczne. No przecież to taka sama głupota jak kolor paska...

pozdrawiam i życzę miłego dnia
Erie

EDIT: zgodnie z sugestią Jacka ja się wycofuję z dyskusji o barwie, zarówno dźwięku jak i pasków :)

Maciekkk
06-03-2007, 12:01
:-D tak, a czerwony pasek działa na byki :-D

Nawet tego sztywnego gówna, którym się można najwyżej zgilotynować nie wyciągnąłem z folijki.
Polecam neoprenowe, miękkie i elastyczne paski Matina.

popmart
06-03-2007, 12:13
Macku cieszę się, że uważasz to za bzdury - bardzo mi miło :). Problem w tym, że nikt nie mói o kolorach pasków, o logo na korpusie itd. Jakoś zarówno Canon jak i Nikon wydają kupę kasy na to aby lustro, migawka itd były ciche, przy zachowaniu dokładności pozycjonowania, która niestety powoduje, że są głosne. Nawet na śmiesznej Politechnice Śląskiej były całkiem niedawno badania w tym temacie, ale dla Ciebie i nawiedzonego Popmarta są to pewnie wydane pieniądze w błoto, bo przecież Wy macie sprzęt, który powstał chyba w blasku Bożej chwały, bez badań i wydanej kasy. Wytłumacz mi tylko po cholerę zatem te badania się prowadzi? Po co istnieją katedry zajmujące się tłumieniem hałasu, redukcją natężenia dźwięku wydawanego przez pracujące urządzenia techniczne. No przecież to taka sama głupota jak kolor paska...

pozdrawiam i życzę miłego dnia
Erie

EDIT: zgodnie z sugestią Jacka ja się wycofuję z dyskusji o barwie, zarówno dźwięku jak i pasków :)

a ja jestem b.ciekawy jak zweryfikowałeś głośniość w tym przpadku ... pogłośniłeś czy przyciszyłeś swojeko kompa .... ?

dla informacji tryb normal 77 decybele a silent 70 (dla nieznajacych tematy to bardzo cicho e rzeczywistości)

zreszta ciekawe jak brzmi z zapietym obiektywem bo na tym filmie był bez szkła ...

Maciekkk
06-03-2007, 12:14
Macku cieszę się, że uważasz to za bzdury - bardzo mi miło :).
Erie, bo dla 99% użytkowników dźwięk migawki to jest za przeproszeniem mało istotna bzdura.
BDW, zapewne słyszałeś nie raz jakie dźwięki wydaje z siebie 20D? To dopiero jest traktor bez tłumika.

Problem w tym, że nikt nie mói o kolorach pasków, o logo na korpusie itd. Jakoś zarówno Canon jak i Nikon wydają kupę kasy na to aby lustro, migawka itd były ciche, przy zachowaniu dokładności pozycjonowania, która niestety powoduje, że są głosne.
Dla mnie problem dźwięku migawki jest tak samo mało istotny jak kolor paska a nawet jak kolor kartonu po aparacie.

bo przecież Wy macie sprzęt, który powstał chyba w blasku Bożej chwały, bez badań i wydanej kasy.
Kompletnie nie rozumiem tego sarkazmu? Czy ja w jakimkolwiek poście wywyższałem Canona nad Nikonem? Kompletnie nie potrzebny atak, gdyż w moim mniemaniu Canon jest tak samo dobrym narzędziem jak Nikon i na odwrót. Jeśli bym był przekonany o Bożej chwale Canona to pewnie bym był na innym forum. nie uważasz?

Wytłumacz mi tylko po cholerę zatem te badania się prowadzi? Po co istnieją katedry zajmujące się tłumieniem hałasu, redukcją natężenia dźwięku wydawanego przez pracujące urządzenia techniczne. No przecież to taka sama głupota jak kolor paska... Szczerze mówiąc to akurat badania nad dźwiękiem wydawanym przez aparat fotograficzny uważam za głupotę.
EOT

Kaleid
06-03-2007, 12:17
Nawet tego sztywnego gówna, którym się można najwyżej zgilotynować nie wyciągnąłem z folijki.
Polecam neoprenowe, miękkie i elastyczne paski Matina.

Mają jedną wadę. Latwo dostac aparatem w zęby na zasadzie "sprzężenia zwrotnego" :)

Maciekkk
06-03-2007, 12:18
Mają jedną wadę. Latwo dostac aparatem w zęby na zasadzie "sprzężenia zwrotnego" :)
:mrgreen: no fakt

Erie
06-03-2007, 12:27
a ja jestem b.ciekawy jak zweryfikowałeś głośniość w tym przpadku ... pogłośniłeś czy przyciszyłeś swojeko kompa .... ?

dla informacji tryb normal 77 decybele a silent 70 (dla nieznajacych tematy to bardzo cicho e rzeczywistości)

zreszta ciekawe jak brzmi z zapietym obiektywem bo na tym filmie był bez szkła ...

Nie mam marka III do dyspozycji więc nie oceniałem W TYM PRZYPADKU ani barwy dźwięku, ani głośności. Nie jestem jednak Tobą, aby wypowiadać się na temat czegoś na podstawie zarejstrowanego dźwięku i dostępnego jako mp3 na dpreview. Wypowiadałem się na temat aparatów które słyszałem w rzeczywistości: Nikonów D50, D70, D80, D200, D2x, Canonów 10D, 20D, 300D, 350D, 400D oraz 1D Mark II.

I faktem jest, że np. tak jak Maciek zauważył w poście niżej D20 przypomina "traktor bez tłumika". Ciekawi mnie przy tym Wasza postawa anty w stosunku do głośności oraz barwy dźwięku migawek aparatów, czy taka sama opinia byłaby gdyby nie było tych badań nad tłumieniem i Mark III miałby dźwięk migawki jak np Zenit (10 razy na sekundę to byłoby faktycznie jak seria z karabinu obawiam się). Obawiam się, że wówczas mocno by to przeszkadzało w pewnych okolicznościach.

Pozdrawiam
Erie

popmart
06-03-2007, 12:32
Erie i widzisz piana ci na usta pada i na mózg .... a nie przeczytałeś nawet tego co jest na poprzedniej stronie ....

admnin napisał że dzwięk jest be, a jego D2X ma super (i tu twoja wypowiedź pasuje jak ulał ale cóz pewnie ci głupio)

...ja raczyłem pozartować z niego że super dzwięk to ma fotrepian yamaha ...

ogłaszas mnie pieniaczem a sam az sie gotujesz .... naprawde zabawne

Zbigniew
06-03-2007, 12:35
Panowie - temu, który pierwszy przestanie się kłócić oddaje mojego D80, szkła oraz świniaka w którym zbieram na 80-200/2.8 :)

Erie
06-03-2007, 12:40
LOL Popmart przeczytałem dokładnie co tam zostało napisane :D. Co do piany i padania na mózg to się hamuj, bo sobie nie życzę. Napisałem tylko, że barwa i natężenie dźwięku mają pewne znaczenie, że prowadzone są badania nad wyciszaniem tego. Nie uważasz tych badań za zasadne - Twój wybór, masz prawo (podobnie jak Maciek). Przepraszam za nazwanie Cię nawiedzonym, ale jak przejrzysz swoje posty na tym forum to sam ocenisz się podobnie niestety :(.

Kurde, mam żal do samego siebie że wogóle zabrałem głos w tej dysusji :( Przepraszam wszystkich że dałem się wciągnąć w bezsensowne gadanie.

Pozdrawiam
Erie

popmart
06-03-2007, 12:43
a co solówa po lekcjach.....

ot co napisałeś i to konkretnie do mnie :

"Nie mam marka III do dyspozycji więc nie oceniałem W TYM PRZYPADKU ani barwy dźwięku, ani głośności. Nie jestem jednak Tobą, aby wypowiadać się na temat czegoś na podstawie zarejstrowanego dźwięku i dostępnego jako mp3 na dpreview. Wypowiadałem się na temat aparatów które słyszałem w rzeczywistości: Nikonów D50, D70, D80, D200, D2x, Canonów 10D, 20D, 300D, 350D, 400D oraz 1D Mark II."

choć ja nic takiego nie twierdziłem wrecz właściwie sie zgadzam, nie polemizowałem nad badaniami czy czym kolwiek , sam sobie to wymysliłeś kolego i ja zostałem kozłem ofiarnym tej myśli ....

i miej cywilna odwagę ...

Erie
06-03-2007, 12:57
a co solówa po lekcjach.....

ot co napisałeś i to konkretnie do mnie :

"Nie mam marka III do dyspozycji więc nie oceniałem W TYM PRZYPADKU ani barwy dźwięku, ani głośności. Nie jestem jednak Tobą, aby wypowiadać się na temat czegoś na podstawie zarejstrowanego dźwięku i dostępnego jako mp3 na dpreview. Wypowiadałem się na temat aparatów które słyszałem w rzeczywistości: Nikonów D50, D70, D80, D200, D2x, Canonów 10D, 20D, 300D, 350D, 400D oraz 1D Mark II."

choć ja nic takiego nie twierdziłem wrecz właściwie sie zgadzam, nie polemizowałem nad badaniami czy czym kolwiek , sam sobie to wymysliłeś kolego i ja zostałem kozłem ofiarnym tej myśli ....

i miej cywilna odwagę ...

OK, Przepraszam Cię za to że dyskutowałem z Tobą i że Cię obraziłem (nie miałem tego na celu).

Przeczytaj swoje posty jednak - masz do mnie zarzuty, że oceniam dźwięk migawki na podstawie nagrania - cytat: "a ja jestem b.ciekawy jak zweryfikowałeś głośniość w tym przpadku ... pogłośniłeś czy przyciszyłeś swojeko kompa .... ?", więc Ci odpowiedziałem, że nie. Podejrzewałem jednak, że Ty oceniasz dzwięk migawki na podstawie nagrań z dpreview, na zasadzie, że ocenia się ludzi po swoich czynach, więc skoro napisałeś, że podgłośniłem/ przyciszyłem kompa to pewnie tak samo robisz Ty.

Co do krytykowania zasadności badań nad wyciszaniem migawki to Twoje posty wplotły się w posty Maćka uzupełniając je. Z tego powodu uznałem, że uważasz te badania za bezsadne.

Mam nadzieję, że wykazałem wystarczająco odwagi cywilnej wyjaśniając powyżej.

Pozdrawiam
Wojtek

Maciekkk
06-03-2007, 12:57
Erie, kurde, wydaje mi się, że masz do mnie negatywne nastawienie tylko i wyłącznie dlatego, że ma Canona w podpisie.
Ja rozumiem argumenty za i przeciw danej marce, które dotyczą ergonomii, matrycy, szklarni itp.
Na głos wyraziłem swoją dezaprobatę dla "problemu" jak zeszliście na temat wydawanych przez puszki dźwięków pisząc, że jest to pomijalny banał co najmniej jak kolor paska klinowego przy wyborze samochodu.
A nie wiedzieć z jakich powodów wciągasz mnie we własne polemiki z popmartem jakbym co najmniej udowadniał, że Canon jest lepszy bo ładniej śpiewa od Nikona.
Weź daj spokój i mnie w to nie mieszaj.

Erie
06-03-2007, 13:01
Erie, kurde, wydaje mi się, że masz do mnie negatywne nastawienie tylko i wyłącznie dlatego, że ma Canona w podpisie.
Ja rozumiem argumenty za i przeciw danej marce, które dotyczą ergonomii, matrycy, szklarni itp.
Na głos wyraziłem swoją dezaprobatę dla "problemu" jak zeszliście na temat wydawanych przez puszki dźwięków pisząc, że jest to pomijalny banał co najmniej jak kolor paska klinowego przy wyborze samochodu.
A nie wiedzieć z jakich powodów wciągasz mnie we własne polemiki z popmartem jakbym co najmniej udowadniał, że Canon jest lepszy bo ładniej śpiewa od Nikona.
Weź daj spokój i mnie w to nie mieszaj.

LOL, ludzie - nie mam nic przeciwko temu że macie Canona w podpisie, możecie mieć nawet Drucha jak chcecie, albo Hasselblada. Nie mam do nikogo negatywnego nastawienia. Po prostu napisałem, że ten dźwięk jednak jest istotny, bo uważam że ludzie z którymi miałem styczność na uczelni nie robią tych badań sobie, a muzą i trochę jednak są one potrzebne.

Pozdrawiam
Erie

Maciekkk
06-03-2007, 13:08
Po prostu napisałem, że ten dźwięk jednak jest istotny,
Erie, jest istotny chyba jedynie dla fotografów ślubnych. Dla fotoreporterów, fotografów studyjnych i największej rzeszy amatorów jest nie istotny. I tak jak wcześniej napisałem, 99% użytkowników ma to gdzieś jaki dźwięk wydaje z siebie migawka. TYLKO O TO MI CHODZIłO!

AMEN

Seeker
06-03-2007, 13:10
Popmart, dopiero co sie czepiales o rzeczy, ktore sam teraz robisz.

"o kurcze okropny dzwięk migawki .... normalnie fotograf meloman"

Troche dystansu bym poprosil.

Dzwiek migawki dowolnego aparatu MOZE (zaskoczony, co?) sie komus nie podobac i jest to jego sprawa. Ma tez prawo wyrazic opinie na TYM FORUM (posadzanym przez ciebie i jakis diabelskie tendencje).

Nie podoba ci sie kolor paska Nikona? prosze bardzo, ma prawo.
Kolejnej afery moze jednak nie wywoluj.

To ma byc przyklad, jak zostales niewinnie zle potraktowany:
"Erie i widzisz piana ci na usta pada i na mózg"?

czy to:
"a co solówa po lekcjach....."?

a moze to:
"i miej cywilna odwagę ..."?

Sugerujesz w ten sposob swoje pokojowe nastawienie???
Probujesz zostac meczennikiem?
Bo nie wiem. Staram sie zrozumiec i nic z tego nie wychodzi...

Natomiast do Macka mam tylko jedna, czysto techniczna uwage.
Dzwiek migawki ma calkiem spore znaczenie przy fotografowaniu dzikich zwierzat. Podobnie, jak kolor sprzetu. Sprawdzone na wlasnej skorze ;). I oczywiscie obojetne, jaki system.

Pozdrawiam

odie
06-03-2007, 14:00
Chłopaki, dajcie spokój. Dźwięk migawki jest jednym z wrażeń estetycznych towarzyszących fotografowaniu i już. Uwielbiam dźwięk migawki, kojarzy mi się z przyjemnym momentem robienia zdjęcia. Co do jego barwy i głośności, razi mnie potworny łomot wydawany przez Alfę, a dźwięk Canona ani mnie ziębi ani grzeje. Za to dziewczyna kumpla za każdym razem, jak słyszy D70 albo D200, powtarza, że Nikony mają piękny dźwięk, w przeciwieństwie do 350D. Niestety, kumpel fotografuje właśnie tymże Canonem. Niezręczna sytuacja. ;)

Maciekkk
06-03-2007, 14:07
Natomiast do Macka mam tylko jedna, czysto techniczna uwage.
Dzwiek migawki ma calkiem spore znaczenie przy fotografowaniu dzikich zwierzat. Podobnie, jak kolor sprzetu. Sprawdzone na wlasnej skorze ;). I oczywiscie obojetne, jaki system.

Pozdrawiam
Seeker, już biję się w klatę. Mój błąd na początku tego audiofilskiego wątku polegał na tym, że nie napisałem "moim zdaniam" albo lepiej "dla mnie jako amatora". Moim głównym hobby jest landszafciarstwo. Jeśli przy dźwięku z 20D krajobraz mi się nie zwinął to prawdopodobnie nic nie jest mi go w stanie wystraszyć :mrgreen:

Kolekcjoner
06-03-2007, 16:37
Moze na kims kto nie slyszal D2X(D2H). Na mnie nie, za to okropny jest dzwiek migawki w tym aparacie.

Może okropny to przesadyzm ale przy tych 10kl/s rzeczywiście skrzeczy ostro. No ale cudów nie ma. Zawsze jednak na koncertach czy w sytuacjach kiedy może to przeszkadzać można włączyć tryb silent.

Tak BTW to ładnie to na własnym forum wywoływać taką burzę :lol: :lol:.

Seeker
06-03-2007, 18:15
Macku, zwalniam cie oficjalnie z bicia sie w klate ;)

Wiedzialem, ze zrozumiesz, bo zazwyczaj tak wlasnie robisz.
Raczej o Popmarta sie niepokoje...

Jakubas
06-03-2007, 19:38
Tryb silent? Jest w marku takie cos? Zawsze mnie intrygowaly "tryby silent" - zamiast "BUM, BUM" jest tylko "ću, ću" :twisted:

Kolekcjoner
06-03-2007, 19:43
Tryb silent? Jest w marku takie cos? Zawsze mnie intrygowaly "tryby silent" - zamiast "BUM, BUM" jest tylko "ću, ću" :twisted:

Jest. W mkIIn też było. Opada wolniej lustro. W 1DmkIII jest jeszcze dodatkowo to, że jak włączysz Live View to odpala sama migawka.

Wini
06-03-2007, 19:45
Jest. W mkIIn też było. Opada wolniej lustro. W 1DmkIII jest jeszcze dodatkowo to, że jak włączysz Live View to odpala sama migawka.
F4 z Twojej stopki też ma

Kolekcjoner
06-03-2007, 20:01
F4 z Twojej stopki też ma

Nie wiem, bo jeszcze go nie zrobili :lol: ale jak zrobią to będzie miał z pewnością :).

Ryan
06-03-2007, 20:07
sorki za powielenie posta ale zobaczcie sami ;) porównanie zabójcze :)
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1034&thread=22329775

wychodzi na to ze to nie D3 ale D40X jest odpowiedzią Nikona na nowego Canona :D

Jakubas
06-03-2007, 22:10
Ciekawe, o tym nie wiedzialem... A szybkostrzelnosc bardzo spada? Czy po prostu wtedy seria aparatu brzmi jak HK MP5 SD? ;) Ogolnie przydatne? Bo w sumie nie wiem, czy bardziej ekscytowalby mnie taki wynalazek ze wzgledu na swoje istnienie, czy uzytecznosc :)

Zbigniew
06-03-2007, 22:14

wychodzi na to ze to nie D3 ale D40X jest odpowiedzią Nikona na nowego Canona :D

Link zdechł :(

Władca Pixeli
07-03-2007, 02:03

Jeszcze tylko D40H i po Canonie :mrgreen:

ranbir kapoor
07-03-2007, 10:11
nastepny krok to D40Xs - dodadza elektroniczne maskowanie wizjera w trybie najszybszych zdjec seryjnych (8 kl./s przy wykorzystaniu centralnej części matrycy - 6,8 Mp)

Adam Trzcionka
07-03-2007, 10:50
http://www.megafoto.cz/product_info.php?currency=PLN&products_id=2958

stig
07-03-2007, 10:57
http://www.megafoto.cz/product_info.php?currency=PLN&products_id=2958"Czy znależli PaŻstwo lepsz- cenÓ?" :D

Wiktoch
08-03-2007, 01:52
fajny tem Mark III :

to dopiero jest sprzęcior :mrgreen:

popmart
11-03-2007, 08:27
pozwoliłem sobie zacytowac ciekawą relacje kolegi snowboardera z PMA (mam nadzieje że nie ma nic przeciwko)

"Moja relacja z PMA

OK, pare uwag na swiezo.
Po pierwsze mamy monopol. Oficjalnie. Koniec kropka.
Czekam na otwarcie wystawy - wielka reklama Canona. Wchodze -
stoisko Canona wali po oczach. Na mapce stoisk - logo Canona.
Wszedzie Canon. To juz nawet nie jest smieszne.

Pierwsze wyzwanie - porownac wydruk mojej fotki z cyanowo-niebieska
woda z Bora Bora na topowych drukarkach Epsona, HP i Canona.
Ide do Epsona a tam totalna arogancja. Cos niesamowitego. Nie wydrukuja
mojego pliku, bo "mielismy raz wirusa, sraka pierdaka". Geeze, sprzedajecie
drukarki, dajcie mi sprobowac! OK, ide z moim plikiem do Canona.
Totalnie inne podejscie, luz, przyjemnie. Jasne, nie ma sprawy, drukuje
moja fotke na IPF5000. Oh my f@cking god!!! Gdzie jest moja szczeka?
Odlot, po prostu odlot. Cyany piekne, przejscia niebieskie, holly shit!
Wszystko bardzo szybko i bez zadnej obrobki tam. Laduj plik -> print.
Na drugi ogien leci Angkor Wat. Oh my f@cking god!!! Znacie reszte
Ide do HP. Probuje 3100. Fajny facet, wrecz sie cieszy na mozliwosc porownania.
Drukuje sporo wolniej niz IPF5000, ale kolory na pierwszy rzut oka bardzo
dobre. Niestety przejscia tonalne gorsze. Tam gdzie Canon widzi cala
game niebieskich tu raptowne skoki. Ale nie jest najgorzej. W koncu
HP jeszcze pare lat temu nie mial nic w wyzszych drukarkach.
Druga proba u Epsona Facet, uwaga, podnosi glos! Ale jaja. Zachowuja sie
jak ten, ktory przez lata nie mial konkurencji, a teraz grunt im sie wali.
Totalny obciach. Zreszta w rozmowie z innymi fotografami na wystawie
wyszlo, ze to typowa dla nich arogancja. Szkoda, Epson ode mnie nigdy
dolara juz nie dostanie. Canon - owszem
Wracam do Canona i probuje IPF5000 jeszce raz, tym razem z lepszym
programem. Moja szczeka turla sie po podlodze....
Moja fotka z Bora Bora powoli wzbudza coraz wieksze zainteresowanie.
Z tylu zachacza mnie, nazwijmy go Jim. Jim pracuje w Canon USA, jak
sie okazuje pozniej, bardzo wysoko. Zaczynamy bardziej meska rozmowe
Jim, co jest? Gdzie 1Ds? Jim bierze mnie dalej na bok. - Nie mam pojecia.
- Jak to, 3 lata i nic? - OK, przylatuje do Japoni na prezentacje, nawet nie
wiem czego. Pokazuja nam 1D MkIII, bajka. Pierwsze moje pytanie "gdzie
1Ds"? Problem lezy w naturze upgrade'u. Canon wie, ze Picture Styles nie
maja sensu w 1Ds. Chca zrobic prawdziwy upgrade. Ja na to - Jim,
14-bitowy kolor to jest prawdziwy upgrade. Jim: wiem, ale oni chca wiecej.
Jim bierze mnie do tablicy, gdzie pokazane sa FF sensory i porownanie ramki FF
do cropow. Kurcze, Andrew patrz, FF to bajka. My to wiemy, 1Ds nie zniknie.
Pytanie kiedy?
Jim, wyobraz sobie, wypuszczacie 14-bitowy 1Ds i 21mm prime o jakosci
35L. Zabieracie klientow sredniemu formatowi. Cisza, Jim bardzo serio -
naprawde myslisz, ze takie szklo jest az tak wazne? Ja - Jim, kurcze, no
jasne! Zobacz, pokazujesz mi jak wiecej widzi FF niz 1.3 Tak samo wiecej
widzi 21mm niz 24mm. Takie szklo to potega!
OK, potem padly jeszcze pewne spekualcje, ale wstrzymam sie. Nie mam
powodu Jimowi nie wierzyc, na serio nic nie wie. Ale rozmowa byla bardzo
ciekawa, Jim spedzil ze mna z godzine (prawdziwe imie znane redakcji ).

A propos arogancji Epsona, ide do Nikona. Zal sciska serce, pustki na stoisku.
Zachaczam podstarzalych repow, co slychac, fajny obiektyw (wystawione
wszystkie tele z 200-400 f4). Co sie dzieje, gdzie D3? Blade twarze.
Pojawia sie agresja. Ton rozmowy robi sie nieprzyjemny. My jestemy najlepsi,
a co! - Przeciez wlasnie zkillowaliscie D2H... - A skad wiesz? Nieprawda!
- Oficjalne info jest na waszym website... - My jestesmy najlepsi!
Sprzedajemy tyle a tyle aparatow! Sad....

Sony - cala ta "gama" przyszlych produktow to papierowe pudelka.
Rura z papieru pomalowana na bialo reprezentuje "profesjonalne tele"
Aparaty - to samo. Nie ma o czym pisac...

Moja nagroda na show to program Capture NX. Sprzedaje to Nikon, ale
program powstal w Nik Software i tam tez bylem na prezentacji
(na dpreview jest fotka z tej prezentacji, gdzie moje kolano sie zalapalo )
Generalnie jest to super soft. Ustawia sie na zdjeciu punkty na obszarach, ktore
sie chce zmienic (niebo, drzewa, chmury itd). Program automatycznie tworzy
selekcje tych obszarow i przy pomocy suwakow podczepionych pod te punkty
zmienia sie jasnosc, kolor itd. Technologia nazywa sie u-point. Bajka.
Brzmi bardzo prosto, ale efekt jest znakomity. Polecam goraco. Wszystkie filtry
Nik dzialaja bezposrednio spod programu tez. Super.

Tokina 16-50. Mialem w reku, wyglada super, jakosc wykonania
i wszystko ekstra. Na stoisku czuc bylo pewna ulge, ze w koncu
mozna to cudo dotknac, podobno w sklepach w maju.

Tamron 14mm - naprawde niezle wygladajace szklo, obejrze zdjecia
przed finalnym sadem, ale na pierwszy rzut oka o wiele lepsze
niz Canon 14mm.

Sigma 500 f4.5 - kurcze, niezla zabawka, kusi
Sigma 200-500 f2.8, dzialajacy prototyp (!), trzeba im przyznac
szacunek...

Canon 16-35 II - dali mi robic zdjecia bez problemu, takze moze cos
wybiore by pokazac. Niestety typowe fotki wystawowe...
To samo 70-200 f4L IS...
Dali mi tez wlozyc moja karte do 1D MkIII, czyli aparat gotowy jak
najbardziej. Bajka. Nie tylko technologicznie, ale przede wszystkim waga.
Jest zdecydowanie lzejszy. Reszte wiecie, nie ma co sie rozwodzic.
A propos, poznalem Chucka Westfalla. Swietny facet. Czuc, ze jest dumny
i ma z czego.

Teraz najwazniejsze.

Generalnie wystawa wyglada dosc smutno. I obawiam sie, ze Canon
przyczynil sie do tego. Konkurencja praktycznie padla. Stoiska Olympusa,
Pentaxa, Nikona - puste. Jedyny tlum na Canonie. Przeboj to stoisko
General Electric. Producent lodowek postanowil wejsc w aparaty, wykupil
ogromne stoisko, zatrudnil tlumy mlodych naganiaczy i... kompletna cisza.
Nikt, na serio nikt sie nie zatrzymywal. Az zal bylo patrzec.

Moim zdaniem bedzie tylko gorzej. Canon odskoczyl tak strasznie, ze
przepasc moze sie tylko powiekszyc. Najbardziej mnie martwi arogancja Nikona,
bo to jedyny potencjalny konkurent. Choc mam nadzieje,
ze to tylko repy, ze prawdziwy Nikon ma lepsze, pozytywne podejscie.

to tyle na razie, zdjecia pozniej..."

a tak odemnie : i straszno i śnieszno .....

PS. Tylko proszę nie napędzajcie się bez sensu ... kolega jest fajny i robi piekne fotki ... wie co mówi

pn
11-03-2007, 09:32
kolega jest fajny i robi piekne fotki ... wie co mówi

Kolega z tego co pamietam robi super fotki, ale za to jego wypowiedzi na CB, proponuje poczytac, stawiaja twierdzenie "wie co mowi" w tej relacji pod sporym znakiem zapytania.

PS. A zreszta moze za oceanem jest inaczej? Na Photokinie nie zauwazylem jakiejs roznicy miedzy C. a N., no moze do N. bylo mi troche trudniej sie dopchac, ze wzgledu na D80, za to goscie byli bardziej kompetentni i chetni do wyjasnien.

RAF
11-03-2007, 09:37
kolega jest fajny i robi piekne fotki ... wie co mówi
i należy do czołówki oszołomstwa na CB ... :neutral:

popmart
11-03-2007, 09:42
no cóż myslcie co chcecie ... wasza sprawa

a ty pn_ należysz do super oszołomstwa wszelakiego .... jakoś nie czytałem masakrycznych wypowiedzi snowboardera a ty co byłeś na PMA ? jakoś wątpie jako że pamietam cię jako NOTORYCZNEGO kłamce i kretacza wywalonego z większości for to jakoś Twoje wypowiedzi są dlamnie niemiarodajne ....

a jak sie poprosisz to powklejam tu typowe dla ciebie gadki z CB ....

BTW : nawet fotopolis.pl ma kłopoty z oceną tego zjawiska ... bo w (kiepskiej skądinąd relacji z PMA) nie napisali o stoisku Canona bo..... był za duzy tlok i reporterowi się nie chciało !!!! kuriozalne nie wspomiano także ni o oczekiwanj tokinie 16-50 ani o tamronie 14mm, to żenada wybaczcie ... fotopolis zresztą zmienia się z fajnej strony na portal o kompaktach ... no cóż takie tendencje i trzeba to zaakceptować smutne ...

relacja snowboardera zawiera więcej informacji niż relacja profesjonalisty z fotopolis.pl nic dodać nic ująć ... można sie niezgadzać z jej ogólna treścią ale przeczytać warto ...

pn
11-03-2007, 09:48
Moj nick to "pn" widac to z prawej strony :-D

A moja skromna osoba nie ma tu wiele do rzeczy, i wyzywanie mnie nie zmienia wypowiedzi Kolegi snowboardera do poczytania na CB.

popmart
11-03-2007, 09:53
jakoś pomimo tego że jestem co tu duzo mówić kontrowersyjny także na CB i kłóce się zawsze strasznie (taka moja wada) to mam tam 1500 postów i dopiero jedną żółtą kartkę za słowo "**********" (notabene to już chyba nie jest przekleństwo)

pn, pn_ ... oraz wiele wiele innych pozostawiam no comment .... mylisz wyzywanie z podawaniem faktów ....

Erie
11-03-2007, 10:03
LUDZIE WIOSNA ZA OKNEM - KWIATKI, PTASZKI, MOTYLKI I INNE TAKIE (koniec krzyczenia) - idźcie focić zamiast sie pasjonować kto i dlaczego jest większym kłamca, jest mniej lub bardziej wiarygodny itd. Popmart przyznałem już, że Cię nie rozumiem i dalej mam takie wrażenie. Po co Ci tutaj pisać, kłócić się itd? Nie masz co robić w domu? Weź dziewczynę/ żonę/ kochankę i wyjedź sobie gdzieś za miasto, zaproś ją do restauracji - sądzę że i ona i inni będą zadowoleni, a Ty dostaniesz parę plusów u wybranki (niestety kasują się po pierwszym razie gdy nie opuścisz deski sedesu :().

pn
11-03-2007, 10:09
pn, pn_ ... oraz wiele wiele innych pozostawiam no comment
Jest tylko pn. "pn_" wynika wylacznie z nie akceptowania przez CB nickow dwuliterowych. Spojrz na lewa strone, tam nick stoi jak byk. :-P

.... mylisz wyzywanie z podawaniem faktów ....
Nic nie myle, nie napisalem, ze jest niesluszne. :-P :-P :-P

Kaleid
11-03-2007, 11:19
Bardzo wszystkich proszę o nie wdawanie sie w dyskusje z tym trolem

popmart
11-03-2007, 11:34
sam jesteś trolem i to w dodatku takim który często argumentuje:

"ty nic nie rozumiesz..."
"mało wiesz ...."
"jak bedziesz wiedział tyle co ja to pogadamy..."
"jesteś trolem...."
"mówiłeś to i to..." choc wcale nie mówiłem...
uogolnienia, szufladkowanie,

itd

to jawne dyskredytowanie rozmówcy, techniki manipulacyjne, erystki, wykorzystywanie pozycji, mówiłem Ci juz kiedyś szopenhauer byłby w niebowięty...

no cóż nic dodać nic ująć ... wywal mnie w końcu gościu albo przestań manipulować społecznością ...

"Erystyka, czyli inaczej dialektyka erystyczna jest nauką o wrodzonej chęci człowieka, aby zawsze mieć rację. Jest sztuką dyskutowania w taki sposób, aby zachować pozory racji. Zajmuje się ona przekonaniem o słuszności dyskutantów i słuchaczy, a nie obiektywną prawdą jakiegoś twierdzenia. Często w naszym życiu zdarza się, że ktoś obiektywnie ma rację, jednak w otoczeniu, czasem nawet i w tym człowieku powstaje wrażenie, że nie ma tej racji. Wrażenie takie rodzi się w momencie, gdy przeciwnik obalił dowód tego rozmówcy lub wydaję się, że ma on rację, jednak obiektywnie jej nie ma. "

mam nadzieje ze za pare lat to TY zgasisz ostatni światło i tego Ci życzę ... zresztą to już bardzo widac że forum userów Nikona staje się forum Nikona userów Canona ;) hehehehe buhahaah

Kaleid
11-03-2007, 11:47
sam jesteś trolem i to w dodatku takim który często argumentuje:

"ty nic nie rozumiesz..."
"mało wiesz ...."
"jak bedziesz wiedział tyle co ja to pogadamy..."
"jesteś trolem...."
"mówiłeś to i to..." choc wcale nie mówiłem...
uogolnienia, szufladkowanie,

A coż ja mogę poradzic ze skoro po tym wszystkim co tu napisalec, wynika ze: nic nie rozumiesz, mało wiesz, jesteś trolem, pisałeś to i tamto czesto poźniej reedytując post. Sam sie zaszufladkowales pierwszego dnia, nikt Ci w tym nie pomagał. Jedyny twój cel obecności na tym forum, to podsycanie konfliktów, manipulatorstwo, pisanie głupot (co wiele osób juz Ci udowodniło, nie tylko ja) Jeśli wydaje Ci sie że jestes kontrowersyjny, to nie mam wiecej pytań. To co robisz, jest po prostu żałosne.

to jawne dyskredytowanie rozmówcy, techniki manipulacyjne, erystki, wykorzystywanie pozycji, mówiłem Ci juz kiedyś szopenhauer byłby w niebowięty...

Szopenhauera zostaw w spokoju...a zastanów sie dobrze nad tym, co wyprawiasz na tym forum.

no cóż nic dodać nic ująć ... wywal mnie w końcu gościu albo przestań manipulować społecznością ...

Nie jestem dla Ciebie żaden "gościu". Życzenie oczywiście będzie spełnione.

"Erystyka, czyli inaczej dialektyka erystyczna jest nauką o wrodzonej chęci
człowieka, aby zawsze mieć rację. Jest sztuką dyskutowania w taki sposób, aby zachować pozory racji. Zajmuje się ona przekonaniem o słuszności dyskutantów i słuchaczy, a nie obiektywną prawdą jakiegoś twierdzenia. Często w naszym życiu zdarza się, że ktoś obiektywnie ma rację, jednak w otoczeniu, czasem nawet i w tym człowieku powstaje wrażenie, że nie ma tej racji. Wrażenie takie rodzi się w momencie, gdy przeciwnik obalił dowód tego rozmówcy lub wydaję się, że ma on rację, jednak obiektywnie jej nie ma. "

mam nadzieje ze za pare lat to TY zgasisz ostatni światło i tego Ci życzę ...

Szkoda tylko że twoje androny, nie wiele wspolnego mają z obiektywną prawdą. Bo tej nie przyjmujesz do siebie. Zamiast tego, narzucasz wszystkim swoją wizję. To nawet nie chodzi o t, co było napisane w tej relacji, ale kontekst jego zamieszczenia. W dodatku probujesz używać snowboardera jako tarczy. Ciekawe co on na to ?

RAF
11-03-2007, 11:55
mam nadzieje ze za pare lat to TY zgasisz ostatni światło i tego Ci życzę ... zresztą to już bardzo widac że forum userów Nikona staje się forum Nikona userów Canona ;) hehehehe buhahaah
myślę, że ta ostatnia deklaracja (zresztą wyszedł z kolegi popmarkta nie tylko troll, ale i ćwierć-inteligent - za szybko się zdemaskował) jasno pokazuje, jaki jest cel obecności popmarkta na tym forum i proponuję, by za dalszą obecność mu szybko podziękować ...

popmart
11-03-2007, 12:05
no te 2 posty to już klasyka manipulacji jesteś głupi, trolem, etc super …. :

obiektywna prawda

Nikon - olewa swoich userów, przestawia się na low-end i kompakty NIC nie pokazał od 1,5 roku NIC NIC ....

canon - pcha branże do przodu i pokazuje nowe rozwiązania jest 2 długości przed innymi w dslr

i choćbyście nie wiem jak manipulowali to i tak taka jest prawda ... i nawet zauważyli to najwierniejsi userzy forum jawnie i ostentacyjnie pozbywając się NIEPRZYSZŁOŚCIOWEGO sprzętu ….

aha i jesteś KIEPSKIM GOŚCIEM …..który nie dość że zaprzecza i nie potrafi się pogodzić z realiami ….. to jeszcze dla uzasadnienia manipuluje …. nigdy nie edytowałem postów zmieniając ogólną treść wypowiedzi - kolejna manipulacja !!!

Usuń mnie proszę nie będę miał dylematów ….

Zbigniew
11-03-2007, 12:08
Usuń mnie proszę nie będę miał dylematów ….

Nikt nie każe ci zabierać głosu.

Kolekcjoner
11-03-2007, 12:16
Wiesz popmart w podejściu dialektycznym może i masz rację w obiektywnym już nie bardzo. Odpuść. Nikonem też da się robić wspaniałe zdjęcia, a robienie krucjat o wyższości jednej firmy nad drugą IMO mija się z celem - obojętnie jak na to patrzeć. To taka uprzejma prośba ze strony członka społeczności;) Canonowej i Nikonowej po trochu :) i użytkownika teraz już niestety tylko sprzętu Canona.

Erie
11-03-2007, 12:16
Jezu, nie mogę, idź sie przytul do ukochanej - i Ona i my będziemy mieli chwilę przyjemności. Ambitny producent kserokopiarek wygrywa chwilowo technologiczny wyścig, podobnie jak przez chwilę prymat szybkości procesorów zgodnych z IA32 posiadało AMD, po czym Intel odpowiedział Core Duo i AMD się lekko zająknęło. Może podobnie będzie z Nikonem i konkurencją, nie wiem i nie interesuje mnie to zbytnio. Mówisz dwie długości przed innymi? To gdzie jest odpowiedź na matrycę warstwową Foveona, gdzie na Super CCD Fuji? Dlaczego wciąż korzysta z bayerowskiej? Gdzie odpowiedź na nikonowskie tanie i dobre obiektywy? Dlaczego u Canona jest albo optyczne dno albo potem skok w drogie i bardzo dobre Lki?

A poza tym nie wiem czy jest sens robić z Ciebie męczennika usuwając Cię stąd. Jak na swoje 32 lata pokazujesz stopien rozwoju na poziomie dzieci w piaskownicy - "a mój tata i tak jest większy i twojego zbije", "sam jesteś ..." itp.

Kaleid
11-03-2007, 12:21
Nikon - olewa swoich userów, przestawia się na low-end i kompakty NIC nie pokazał od 1,5 roku NIC NIC ....

Coż, jest to ewidentne kłamstwo, trzeba nazwać rzecz po imieniu. Każdy dobrze wie, jakie premiery były w ciagu ostatnich poltora roku, i bynajmniej nie były to kompakty :) D200, D2Xs, 300 2.8 VR, 105 VR, Macro -combo..to faktycznie nic. Teraz sobie policz ile czasu minelo pomiedzy mark II a mark III. Dlugo Canon nie pokazywal NIC, prawda ? :) Przestań pogrążać się dalej. Ja juz skonczylem z Toba dyskusję. Tracisz tez mozliwosc dalszego wypowiadania sie w tym wątku.