PDA

Zobacz pełną wersję : Pogląd zdjęcia na ekranie komputera, od razu po jego zrobieniu.

slonio1
21-02-2007, 20:45
Witam!
Interesuje mnie taka kwestia. Czy istnieje możliwość podłączenia d70s do komputera i robienia zdjęć jednocześnie, tak, abym mógł po każdym zdjęciu obejrzeć je od razu na ekranie monitora komputerowego. Jeżeli tak to co jest do tego potrzebne, tzn. jaki kabel i jakie oprogramowanie.

Jacek_Z
21-02-2007, 22:01
kabel USB (w komplecie z aparatem)
oprogramowanie Nikon Capture - Camera Control (PRO) - ale ono nie jest darmowe. Możesz fotografowac z komputera, zmieniac wszystkie parametry, punkty AF - nie trzeba podchodzic do aparatu.

Borowa
21-02-2007, 22:04
dodatkowo ale nie wiem czy w d70 w d200 trzeba przestawić aparat z Mass Storage na PTP
Oczywiście kabel usb i Nikon Capture - wersja pro nie jest potrzeba - sprawdź na stronie Nikona np usa czy nie ma jakiś triali czy coś abyś poprobował
Ogólnie fajna zabawa

slonio1
21-02-2007, 23:10
Dzięki za pomoc. Wkrótce będe starał się zapoznać z wymienionymi przez Was programami.
Pozdrawiam serdecznie.

Al Bundy
23-02-2007, 22:18
Jest też rozwiazaniu ciut droższe. Widziałem to w akcji z 300D i nie wiem czy wypali z D70s ale mi się baaardzo podobało. Wszystko śmiga na wifi a z tego co pamiętam kosztowało poniżej 800 zł. Komfort jednak nie do opisania. Gość trzaskał foty w studio a inny z miejsca marudził co musi poprawić, jak ze światłem itd. To będzie coś co kupię...:D

Władca Pixeli
24-02-2007, 03:40
Jest też rozwiazaniu ciut droższe. Widziałem to w akcji z 300D i nie wiem czy wypali z D70s ale mi się baaardzo podobało. Wszystko śmiga na wifi a z tego co pamiętam kosztowało poniżej 800 zł. Komfort jednak nie do opisania. Gość trzaskał foty w studio a inny z miejsca marudził co musi poprawić, jak ze światłem itd. To będzie coś co kupię...:D
D200 + Nikon Nikon WT-3A Wireless Transmitter za jedyne $599.

Al Bundy
24-02-2007, 11:20
600$ woła Nikon - to co oglądałem to tania zabawka o tej samej funkcjonalności za kilka razy niższe pieniądze...