Zobacz pełną wersję : Sterownik do Coolpix S470 - Windows2000
Witam,
Poszukuje sterowników do aparatu Coolpix S570 dla Windows 2000.
Po podpięciu aparatu mam "Nierozpoznane urządzenie".
Niestety na stronie Nikona nie znalazłem.
Jest jakaś metoda do dotarcia do zdjęć bez wyciągania karty i wkładania do oddzielnego czytnika?
Mam zainstalowany Nikon Transfer 1.1.2, jako ostatni działający pod Windows 2000.
Pozdrawiam, Rafał
Na prawdę nie ma alternatywy dla oprogramowania Nikona?
Czyżby jednak Canon był lepszy? ;P
Art Erie
21-12-2011, 17:21
Jest alternatywa dla Windows 2000 - Linux powinien poradzić sobie z tym aparacikiem bez dodatkowego oprogramowania :)
A tak poważnie kup sobie czytnik i będziesz miał spokój.
wasilewk
21-12-2011, 18:21
...
Jest jakaś metoda do dotarcia do zdjęć bez wyciągania karty i wkładania do oddzielnego czytnika?
Mam zainstalowany Nikon Transfer 1.1.2, jako ostatni działający pod Windows 2000.
Pozdrawiam, Rafał
A co karta się zaklinowała ?
Przecież podłączanie kablem takiego aparaciku, to proszenie się o kłopoty lub wymowna chęć jego unicestwienia.
Dlatego ludzie Ci radzą tak, jak sami robią.
Pzdr.
P.S.
Canon niech sobie robi co chce - jak padnie mu aparat, to nawet nie będę o tym wiedział.
Przecież podłączanie kablem takiego aparaciku, to proszenie się o kłopoty lub wymowna chęć jego unicestwienia.
Dlatego ludzie Ci radzą tak, jak sami robią.
To serio tak źle z Nikonami? Piszę nie po to aby wywołać wojnę, ale ja wszystkie głupawki i dslry zawsze podłączałem kabelkiem... Problemu nigdy nie było... No ale ja osobiście zawsze Canony miałem...
A co do softu, to jak ktoś znajomy nie miał oprogramowania do głupawki Canona, to się brało soft "alternatywny" i śmigało... Dlatego myślałem, że do Nikona też coś takiego będzie.
wasilewk
07-01-2012, 16:47
A co do softu, to jak ktoś znajomy nie miał oprogramowania do głupawki Canona, to się brało soft "alternatywny" i śmigało... Dlatego myślałem, że do Nikona też coś takiego będzie.
Nadal nie rozumiesz i brniesz w kłopoty:
Chodzi o ochronę sprzętu: nie jest tak, że jak nawali, to sie drugi kupi. My szanujemy i zdjęcia i aparat. Oczywiście, że znalazłby się soft, ale nikt nie chce wpakować Cię w kłopoty, bo nie życzymy Ci źle.
Pzdr.
stachmuszel
08-01-2012, 18:08
Na prawdę nie ma alternatywy dla oprogramowania Nikona?
Tu nie chodzi o to czy Canon jest lepszy czy gorszy, bo to nie zwiazku. Chodzi o to, ze Windows 2000 jest nie suportowany juz od wielu lat i nikt nie pisze juz nic pod ten system.
Wyjsciem jest uzywanie dowolnego czytnika kart, ktory bez problemu podlaczysz pod W2k.