PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Ścierwojad.

baltasar
11-12-2011, 17:46
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img815.imageshack.us/img815/8629/dsc1456aa.jpg)

mycza
11-12-2011, 17:47
Fajny jest, szkoda że ma obcięty ogon...

baltasar
11-12-2011, 18:08
A poz tym nieszczęsnym ogonem?
Bo po dzisiejszej zasiadce, pierwszej od dwu tygodni wykładania szamy wyszło, że jednak szama jest za blisko.

pol_t
11-12-2011, 19:45
mz tło jest nieciekawe

TMB
11-12-2011, 20:24
za dużo dołu ? Tlo mimo wszystko rozpraszające - gdyby bylo cos symetrycznego, a tu rozgałęzienie... no i ten badyl lezacy w tle.

wld
17-12-2011, 14:19
myślę, że w poziomie byłoby zdecydowanie korzystniej...

Marek-frotka
17-12-2011, 22:37
myślę, że w poziomie byłoby zdecydowanie korzystniej...

.. no i zmieściłby się cały w kadrze , kosztem wspomnianego dołu oraz tła.
Weź również pod uwagę wielkość myszaka przy rozłożonych skrzydłach. Pewnie nawet w poziomie by się cały nie zmieścił.
Czyli szamanko , tak jak zauważyłeś trzeba wyłożyć dalej. Przy nalotach będzie Ci łatwiej utrzymać go w kadrze , a wykadrować w PS -sie zawsze można.

powodzenia

baltasar
17-12-2011, 23:44
Dzisiaj jałowa zasiadka - ciemnica straszna, odwiedziły mnie dwa. Szamka wyłożona dalej, dużo dalej. Kombinowałem ze zmianą tła, tzn zmianą orientacji budy ale ukształtowanie terenu jest takie a nie inne i zmiana mogłą by wyjść na gorsze. Nowej miejscówki na razie nie mam dogadanej więc muszę się męczyć z tym co mam.
Postaram się przy najbliższej okazji (odrobina pogody\światła) podrzucić coś nowego, oby lepszego.

Kartofelinder
17-12-2011, 23:52
Normalnie nawet nie wchodzę do tej kategorii, ale pojawiło się jako ostatnio komentowane w ogóle ... i tytuł mnie przyciągnął ;)

Jeśli się czepiać, to faktycznie trochę dużo tła. Faktycznie też ucięty ogon.

Fenomenalne jest natomiast tło. Domyślam się, że w zdjęciach przyrody bardziej popularne jest rozpaciane lustro, ale w tym przypadku drzewo rozpromieniające się od sylwetki ptaka robi dla mnie całe zdjęcie i dodaje siły.

SUPER!