Zobacz pełną wersję : mobilny internet - jaki
jak w tytule
nie musi byc super szybko, ma byc pewnie niezawodnie i w miarę tanio
wiem, że temat był poruszany, ale zmienia to sie jak w kalejdoskopie i wątki sprzed kilku miesięcy sa nieaktualne
piszcie co kto ma za ile i jak wam to chodzi
Jak masz zasięg play, to załóż sobie konto w mBank. Wyjdzie prawie za darmo.
To może za darmo? -> aero2
Tylko kwestia miejsca użytkowania (zasięg sieci). W Łodzi śmiga bez problemów, cały czas z nominalną prędkością 256 kb/s.
z mapy wynika, że może jest, może nie ma....
i 256 to jednak ciut mało....
ale dzięki za odzew, czym więcej info tym lepiej :)
od roku mam iPlusa. Oprocz tego, ze u mnie w domu nie dziala (dupny zasieg plusa w promieniu 200-300m od bloku), to polecam. Nie zrywa polaczen, w miastach praktycznie zawsze HSDPA, nawet jak jedzie sie samochodem. Nie wiem jak sie teraz cenowo przedstawia, ale strzelam ze w Play bedzie taniej...
nie narzekam na play'a, aczkolwiek czasami jak jest problem z zasięgiem to się wspomagam telefonem jako modem w orange. Podstawową zaletą play'a jest obsługa klienta, nienachalna i nieupierdliwa czego o orange na ten przykład w ogóle powiedzieć nie mogę.
ja również mam w play dokładnie abo w telefonie
zazwyczaj prędkość 1 Mb albo bardzo blisko fakt że na obrzeżach miasta już zwalnia
używam również telefon jako modem i równolegle korzystam z telefonu i laptopa i całkiem dobrze daje sobie radę ;)
Ja od 3 lat uzywam play online, teraz za 59 zl mam pakiet 19 GB miesiecznie i transfer 4 mbit/s. Do tego fb, nk i goldenline nie obciazaja transferu, a od godz. 24 do 9 rano jest darmowy transfer bez zadnych limitow :)
Mysle, ze to bardzo korzystna oferta jest :)
chyba najtaniej kupic sobie karte prepaid orange 6gb na dwa lata na allegro. wszystko legalnie, dziala bdb.
rychu_cmg
12-12-2011, 10:51
jak w tytule
wiem, że temat był poruszany, ale zmienia to sie jak w kalejdoskopie i wątki sprzed kilku miesięcy sa nieaktualne
piszcie co kto ma za ile i jak wam to chodzi
Ile danych będziesz miesięcznie pobierał/wysyłał ?
W zależności od miejsca użytkowania i zapotrzebowania na prędkość oraz cenę, albo Play albo iPlus.
Osobiście używam tego drugiego i już nieraz mi tyłek uratował na mojej wsi jak neostrada padała na 2-3 dni.
Tak jak koledzy pisali wyżej, w większym mieście bankowo 3G i wtedy poza limitem danych nie czuć nawet że to mobilny.
Za to co bym polecił, kupić sobie modem na allegro, a po ofertę bez modemu iść do salonu.