Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Mnich na Drodze Mlecznej
Witam,
Zdjęcie wykonane dwa tygodnie temu przy zamarzniętej tafli Morskiego Oka. Oj zmarzłem tam strasznie. Gdyby nie herbata z termosu to byłoby ciężko ;) W końcu udało mi się przetestować matrycę mojego D300. Na blisko 1400m npm przy -5 w bezchmurna noc ISO 3200 okazało się użyteczne (przy 30 sekundowej ekspozycji - przysłona 2.8, obiektyw Tokina 11-16 na 11mm).
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img809.imageshack.us/img809/7582/kw000012.jpg)
Pozdrawiam:
Piotr
Fotka niezła! Poproszę większy format co by pobawić się w odgadywanie gwiazdozbiorów ;)
katatjuta
10-12-2011, 01:16
Ładne. Było warto.
dominikpl72
10-12-2011, 21:08
Ta fotografia zdecydowanie lepiej prezentuje się na jasnym tle - w tym konkretnym przypadku dodałbym bym ramkę/passepartout.
Jest super :)
Dzięki za komentarze :)
Co do ramki to wedle mnie odciąga uwagę ale to jak kto lubi.
Większą wersję mogę podesłać na maila jeśli potrzeba :)
Oj przydało by się wtedy prowadzenie azaliż pełna klatka :)
Muszę się tam kiedyś wybrać na noc.
Było by świetnie, choć dla mnie też brakuje DELIKATNEJ kreski zamykającej kadr. Teraz dół foty ,,wylewa się,, mi na biurko.
Muszę się tam kiedyś wybrać na noc.
w Tatrach zimową porą jeśli nie ma chmur są rewelacyjne warunki do astrofoto. Żałuję, że nie ma tam schroniska położonego na szczycie ale dla ekstremistów pozostaje nocleg z górach brrrrrrr...
Było by świetnie, choć dla mnie też brakuje DELIKATNEJ kreski zamykającej kadr. Teraz dół foty ,,wylewa się,, mi na biurko.
sorki za upaprane biurko ;)
lubie takie... podoba sie :)
krzysztofz24
13-12-2011, 11:48
Wspaniale to niebo. Ekstra fota. Niedlugo sie wybieram w Taterki, a takie zdjecia tylko zachecaja:-).
malasana
13-12-2011, 21:09
Ta fotografia zdecydowanie lepiej prezentuje się na jasnym tle - w tym konkretnym przypadku dodałbym bym ramkę/passepartout.
Dokladnie. Biala, szeroka ramka wskazana. A zdjecie jest MEGA!
coach_lodz
13-12-2011, 21:35
faktycznie świetna robota