PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dno

Nikonozaur
08-12-2011, 22:48
Wiem, że cudu nie ma, a obiecywałem sobie dość sporo jadąc na trzy tygodnie do Danii. Tylko na początku pogoda była dość względna, ale przecież trzeba było się przywitać, a to wedle naszych zwyczajów może potrwać nieoczekiwanie (?) długo. ;) Potem przylazły chmury i na dobrą sprawę było po zawodach. Była chwila kiedy troszkę zaświeciło słoneczko, za to zamiast chmur pojawił się huragan. W Polsce też bo mówili o tysiącach gospodarstw bez prądu. Potem wiatr spasował i chmury wróciły na swoje miejsce. Na koniec zaczęło padać...
Co do zdjęcia: wiatr 80-100/h w zasadzie wykluczył postawienie statywu. I tak nie było czasu na zabawę bo po kilku sekundach wszystko było mokre od zwiewanej z fal wody, dobrze, że miałem flachę mineralnej... Reszta w EXIF-ie.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Zapraszam.

Mich77
09-12-2011, 08:39
Andrzeju,
wiem jak to jest, gdy nie można statywu postawić. Bardzo często się z tym spotykam.
Po pierwsze, kawałek górki z prawej strony przeszkadza.
Po drugie, niebo chyba jest za bardzo odszumione. Domyślam się, że na NEFie nieba w ogóle nie widać i musiałemś mocno je "wycisnąć":)
Na plus to fajna konwersja - mocne cienie przy białych elementach.

PABLOOK
09-12-2011, 09:28
;):)

Nikonozaur
09-12-2011, 12:13
Andrzeju,
wiem jak to jest, gdy nie można statywu postawić.[...]
Nie, nie odszumiałem ani nieba, ani niczego innego na tym zdjęciu, (korzystałem z połówki 0,9 dzięki czemu niebo miałem dobrze naświetlone) przyznam jednak, ze z obróbką poszedłem na ostro. Ten ciemny trójkącik po prawej to kolczaste krzaczory, które w rzeczywistości są bardzo mocno ciemnobrązowe. No i w sumie bardziej myślałem o przetrwaniu niż o zdjęciach. ;) "Tu byłem" i już.

Bartekkw
09-12-2011, 15:44
BW dobrze wyszło - łącznie z niebem :)
Natomiast kadr - stara rozpadająca się łódka pewnnie wyszłaby lepiej :) ale i tak źle nie jest. Ogólnie pozytywnie odbieram

login_87
09-12-2011, 15:48
Mi sie zdjecie nie wyswietla..

krzysztofz24
09-12-2011, 22:39
Sam napisales, ze cudow nie ma;-). Ale nie jest zle, zdjecie ma bardzo dobra obrobke. Fajne niebo,czuc burzowy klimat.
Sama lodka do gory dnem, nie jest jakos specjalnie atrakcyjnym tematem na zdjecie. No ogolnoe to szalu ni ma;-), ale zle tez nie jest:-).