Zobacz pełną wersję : Uwaga złodziej!
CathyNoo
08-12-2011, 12:27
Niejaki Dave Foto kradnie zdjęcia innym fotografom,wymazuje logo i zastępuje je swoim :/ Zdjęcia zostały skradzione Błażejowi Maziarzowi oraz Gosi Ostrowskiej ze Studia M we Wrocławiu
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2424236163415.2119114.1176811459&type=1
W taki sposób ten pan buduje swoje portfolio ...
Sendilkelm
08-12-2011, 12:55
Udostępniłem u siebie. Niech się więcej osób dowie.
Kawał drania. Poszedł na łatwiznę.
Motorniczy
08-12-2011, 13:09
Albo jaja sobie robi albo ma z kims na pienku . Moze tez miec malego ptaszka i sie msci.
Krzysiek B
08-12-2011, 14:17
Na FB chyba już zawiesili "Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony."
Na FB chyba już zawiesili "Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony."
Trzeba się zalogować. Wtedy działa.
Może ktoś zna kolesia? Dawid z Bydgoszczy z wielką dziurą w uchu (jego zdjęcie jest w komentarzach pod linkiem który umieściła Kasia na początku.
Krzysiek B
08-12-2011, 14:32
Racja.
Zalogowałem, udostępniłem.
Nie wiem jak trzeba mieć okaleczony charakter by potrafić w ten sposób budować swój wizerunek w oczach klientów.
Może ktoś zna kolesia? Dawid z Bydgoszczy z wielką dziurą w uchu (jego zdjęcie jest w komentarzach pod linkiem który umieściła Kasia na początku.
Mieszkam niedaleko Bydgoszczy, ale gościa nie kojarzę. Wysłałam jego zdjęcie do kolegi, który chodził na kursy fotografii w Bydgoszczy.
CathyNoo
08-12-2011, 15:12
Umieściłam post na tablicy pracodawcy tego złodzieja.Sam zainteresowany zabrał głos w sprawie.Przeczytajcie,totalna żenada...
http://www.facebook.com/CiteamBydgoszcz/posts/308667152487517?ref=notif¬if_t=feed_comment
Michał Jędrak
08-12-2011, 16:56
Czasami dobrze jest mieć cienkie zdjęcia, bo ich nikt nie ukradnie.. Moich nikt nie kradnie :-(
Umieściłam post na tablicy pracodawcy tego złodzieja.Sam zainteresowany zabrał głos w sprawie.Przeczytajcie,totalna żenada...
http://www.facebook.com/CiteamBydgoszcz/posts/308667152487517?ref=notif¬if_t=feed_comment
Ciekawe dlaczego post zniknął. Koleżka z tego co widziałem przepraszał wszędzie, a tu takie donosicielstwo. Mimo wszystko nieładnie.
jak chcecie, możecie poszukać swoich zdjęć w necie. wystarczy wkleić linka do zdjęcia ;) http://www.tineye.com/
CathyNoo
09-12-2011, 15:09
Ciekawe dlaczego post zniknął. Koleżka z tego co widziałem przepraszał wszędzie, a tu takie donosicielstwo. Mimo wszystko nieładnie.
To,że przeprosił,niczego nie zmienia.Ukradł zdjęcia z premedytacją,wymazał logo i zastąpił swoim.Później się kajał,bo rozpoczęła się na niego nagonka.Zwykłe przepraszam nie usprawiedliwia takiego czynu.Uważam,że takie zachowania należy napiętnować,bo ludzie czują się w tej kwestii bezkarni...:(
dajcie poczytać tym którzy facebooka nie mają ;-)
Pawle, tineye średnio działa. Moich zdjęć powinnam znaleźć co najmniej dziesiątki ze sprzedaży, przez tina nic nie znajduję, częściej ktoś przypadkiem trafi na moje publikacje i podeśle linkiem...
Rycerz, a co tu czytać? Kaja się koleś jak w błocie mazany... trochę późno i jakby dla jaj...
Sendilkelm
09-12-2011, 17:30
Pawle, tineye średnio działa. Moich zdjęć powinnam znaleźć co najmniej dziesiątki ze sprzedaży, przez tina nic nie znajduję, częściej ktoś przypadkiem trafi na moje publikacje i podeśle linkiem...
Rycerz, a co tu czytać? Kaja się koleś jak w błocie mazany... trochę późno i jakby dla jaj...
A images.google.com? Z prawej strony obok klawiaturki jest ikonka aparatu. Można wyszukiwać podobne obrazy podając link do swojego zdjęcia.
A to już lepiej, ale wciąż pozostawia do życzenia :)
To,że przeprosił,niczego nie zmienia.Ukradł zdjęcia z premedytacją,wymazał logo i zastąpił swoim.Później się kajał,bo rozpoczęła się na niego nagonka.Zwykłe przepraszam nie usprawiedliwia takiego czynu.Uważam,że takie zachowania należy napiętnować,bo ludzie czują się w tej kwestii bezkarni...:(
Mam nadzieję, że zdjęcia ukradzione przez tego napiętnowanego złodzieja, którego przeprosiny niczego nie zmienią, NIE BYŁY, czysto hipotetycznie, obrabiane "kradzionym" Adobe Photoshop CS5 lub CS3. Jeśli się mylę to z tego co wiem, firma Adobe przyjmie przeprosiny, niestety mogą to być bardzo kosztowne przeprosiny. Bez urazy, ale jestem ciekaw czy wtedy artyści którym zostały skradzione zdjęcia, też będą mieli na tyle odwagi, żeby na swoich stronach napisać przepraszam, że świadomie używaliśmy kradzionego oprogramowania. Oby to moje czarnowidztwo się nie spełniło i bez urazy ale chciałem pokazać drugą stronę medalu.
A zamiast pisać wszędzie jaki to z niego złodziej, nie lepiej było się z nim po prostu umówić na jakąś inną formę przeprosin?
Ale czemu domniemujesz (czy wręcz insynuujesz) takie rzeczy? Wiesz, moje zdjęcia akurat nie zostały skradzione, ale poczułabym się na miejscu autorów dotknięta. Nie wiem, mamy pokazać faktury za oprogramowanie?
Ale czemu domniemujesz (czy wręcz insynuujesz) takie rzeczy? Wiesz, moje zdjęcia akurat nie zostały skradzione, ale poczułabym się na miejscu autorów dotknięta. Nie wiem, mamy pokazać faktury za oprogramowanie?
Nie dominuję, napisałem "Bez urazy..." a czuć dotknięci to powinni się ci którzy nie mają tej "faktury" za oprogramowanie i korzystają z niego na takich samych zasadach co główny bohater tej historii.
Nie dominuję
A Tobie co w głowie...? ;)
Poza tym - co Twoja wrzutka miała na celu? Na razie tu się dyskutuje o tym, że jakiś misiek ukradł ludziom zdjęcia. Może, idąc tym tropem, co Ty, zastanowimy się, czy przypadkiem jadąc na sesję zdjęciową na ul. Żurawią nie przekroczyłeś prędkości i jakie mogą być tego następstwa?
Poza tym - co Twoja wrzutka miała na celu? Na razie tu się dyskutuje o tym, że jakiś misiek ukradł ludziom zdjęcia. Może, idąc tym tropem, co Ty, zastanowimy się, czy przypadkiem jadąc na sesję zdjęciową na ul. Żurawią nie przekroczyłeś prędkości i jakie mogą być tego następstwa?
Ja podejrzewam również, że w trakcie jazdy na sesję , na sesji oraz podczas obrabiania zdjęć ktoś mógł słuchać pirackiej muzy czyli sprawa zatacza coraz większe kręgi i tym powinien zająć się Ziobro :D
Co do dominowania to "literówka" niedoczytanie... przepraszam pinqiuin.
Idąc Twoim tokiem rozumowania... uznaję, że nie przeszkadzało by Tobie np. to, czy przypadkiem zdjęcia ukradzione były robione skradzionym aparatem. Oby nie był to Twój.
Na Twoje pierwsze pytanie odpowiedziałem w przedostatnim zdaniu mojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku.
Przepraszam wszystkich za OT.
To ja, ale mam dziurę w uchu raczej tej samej wielkości co każdy z nas :)
Idąc Twoim tokiem rozumowania... uznaję, że nie przeszkadzało by Tobie np. to, czy przypadkiem zdjęcia ukradzione były robione skradzionym aparatem. Oby nie był to Twój.
Na Twoje pierwsze pytanie odpowiedziałem w przedostatnim zdaniu mojej pierwszej wypowiedzi w tym wątku.
Przepraszam wszystkich za OT.
Po prostu nie widzę sensu w analizie legalności skradzionych przez tamtego zdjęć. Cokolwiek to nie było i jakkolwiek to było zrobione - ukradł to i tyle. I tylko o tym tu mowa. Mam wrażenie, że próbujesz usprawiedliwić typka - "ukradł, ale być może ukradł złodziejom, więc wszystko jest w porządku". Nie tędy droga.
Po prostu nie widzę sensu w analizie legalności skradzionych przez tamtego zdjęć. Cokolwiek to nie było i jakkolwiek to było zrobione - ukradł to i tyle. I tylko o tym tu mowa. Mam wrażenie, że próbujesz usprawiedliwić typka - "ukradł, ale być może ukradł złodziejom, więc wszystko jest w porządku". Nie tędy droga.
Typka NIE usprawiedliwiam, w żaden sposób. Uważam, że fatalnie zrobił fałszując zdjęcia i publikując je pod swoim "szyldem" !!! (czytelniej tego nie potrafię napisać)
Trzeba czytać ze zrozumieniem, napisałem: "...i bez urazy ale chciałem pokazać drugą stronę medalu".
Chciałem tym pokazać, że MOŻE potencjalny złodziej, żąda czegoś więcej niż przeprosin od złodzieja i to jest paradoksalna sytuacja (a z mojego punktu widzenia czysta hipokryzja). A do dalszych wypowiedzi w tym wątku podkusiło mnie to co napisały osoby poszkodowane po przeprosinach tego fałszerza na "stronie" jego pracodawcy i tyle.
jackrabbit
11-12-2011, 13:21
a moze sa w lesie?
kronos28
11-12-2011, 13:56
kryste o co tu chodzi - linki nie chodzą, jakiś dym, że ktoś, coś, komuś zaiwanił ale nie wiadomo dokładnie co, kto, kiedy i za ile...
Może czas posłać to w kosmos?