Zobacz pełną wersję : Upadł mi filtr polaryzacyjny Marumi
... i się rozklekotał. Wie ktoś jak to złożyć? Wewnątrz jest taka obręcz, ale szkło nie chce się w nią zmieścić.
Naprawdę nikomu nie upadł? :P
Klekotał, rozłożyłem, złożyłem i nadal klekocze. Chyba źle złożyłem. Nikt go nie rozbierał?
Dla potomnych: wystarczy przekręcić szkło (tak, szkło).
RobertMiernik
17-12-2011, 17:37
Heh, piękny teatr jednego aktora ;P
W imieniu potomnych dziękuję ;)
Pytanie tylko, czy po owej sytuacji, szkiełko to zachowało swoje parametry.
A dlaczego miałoby nie zachować?
Jak to dlaczego?
linie polaryzatora mogły się zwichrować, albo nie daj Boże, ćwierćfalówka wykrzywić ;)
Polar to dwa szkła ustawione względem siebie. Jeśli upadł i rozpadł się, nie wykluczone że coś się skrzywiło i szkła względem siebie leżą już inaczej. Czyż to nie logiczne?
Polar to dwa szkła ustawione względem siebie. Jeśli upadł i rozpadł się, nie wykluczone że coś się skrzywiło i szkła względem siebie leżą już inaczej. Czyż to nie logiczne?
ale wtedy wystarczy tescik zrobic i po temacie... czyz nie ?
ale wtedy wystarczy tescik zrobic i po temacie... czyz nie ?
Albo wystarczy przeczytać co to faktycznie ten polar jest i tez jest po temacie ;)
No to te szkła są chyba sklejone, bo ja cały czas myślałem, że jest tylko jedno i tylko tym jednym cudowałem.