PDA

Zobacz pełną wersję : kabel/przewód synchro JACK - MINI JACK, czy gdzieś dostanę?

korona.
07-12-2011, 19:59
Witam,
czy spotkał się ktoś z przewodem synchronizacyjnym o końcówkach jack na mini jack?
Chcę podłączyć generator Powerluxa 1000ws (jack) do radiówek Pocket Wizarda (mini jack).
Jeśli nigdzie nie znajdę, zastanawiam się nad opcją alternatywną - w zestawie z generatorem był kalsyczny kabel synchro jack - PC, czy taki przewód będzie działa bez problemu po podmianie końcówki PC na mini jacka? W sensie kupiłabym mini jacka i podrzuciła komuś do przelutowania.
Bardzo proszę o odp, jestem baba i kompletnie nie znam się na elektronice:/

Art Erie
07-12-2011, 20:12
Chodzi o przewód "synchro", nie jakiś prądowy?
Trzeba kupić sobie przewód 2-żyłowy "na metry", do tego wtyki "jack"/"mini jack" wg. potrzeby, mają być "mono" nie "stereo" i znależć kogoś kto to polutuje (zakład RTV ?).
Szkoda psuć kabelka jack/PC.

Jacek_Z
07-12-2011, 20:23
Bez przesady, nie nazywajmy tego elektroniką :) 2 wtyczki mono i 25 cm kabelka, razem mniej niz 10 zł (i to przy pozłacanych jackach). Wystarczy posiadać lutownice i umieć włączyć ja do prądu.

korona.
07-12-2011, 20:29
Synchro, synchro, do wyzwolenia lampki podpiętej pod generator (lampa nie ma fotoceli).
Bardzo Ci dziękuję, takiej odpowiedzi trzeba mi było:)

marszull
07-12-2011, 21:15
ewentualnie za cene miedzy 1 a 5 zl kupic przewod mini ack jack i do tego przesciowke mini-jack za wygorowana cene 0,5 do 2,5 zl ;)
i nie trzeba nic lutowac tylko wybrac sie do sklepu, lub przejrzec allegro