Zobacz pełną wersję : s120-300/2.8 allegro
http://allegro.pl/sigma-120-300-f2-8-apo-ex-dg-hsm-canon-ekspertyza-i1974574835.html
Ciekawa oferta, skoro stan idealny to czemu nie;) ? Fakt, to canon, ale co tam, warto pokazać :)
kiedyś poszła podobna do nikona za 4999zł, ja swojej pozbyłem się za 4500zł. Obiektyw świetny ale raczej bez TC, chyba, że z 1,4. Niestety bardzo trudno się jej później pozbyć, bo ciągle chodzą ploty po internecie, że to kicha nie obiektyw, że AF ma do bani, a w rzeczywistości to super szkło o bardzo uniwersalnym zakresie :) Robiłem nią kiedyś triatlon w mojej miejscowości (Rawa Mazowiecka) i wszystkie zdjęcia były ostre i trafione. Oczywiście obiektyw był wyregulowany za pomocą korekty w body (D700), bo miał mały BF, ale to był najmniejszy problem. Grunt to to, że szkło było bardzo ostre :)
bawiłem się kiedyś tym szkłem w biurze Sigmy, jak dla mnie bardzo fajny obiektyw
Ja na sigmie nauczylem sie jednego.....nie model, jeno konkretna jednostka się liczy. Warto szukac patrzeć, czasem przepuścic "okazje" ;)
Zgadza się TMB - każdy egzemplaż w przypadku sigmy jest zupełnie inny. Ale to wszystko przez to, że do naszego kraju trafiają zrzuty :/ Jak się trafi to super, a jak nie to kicha, bo czasem ani tego nie da się naprawić, ani później sprzedać :(