PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sawa...uzależnienie..

nickt
04-12-2011, 01:14
Naprawdę uzależniłem się od tej Modeli....dlatego szukam szybko nowej, która potrafi taaaak pozować.....
W międzyczasie wrzucam kolejny warsztatowy gniot :/

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img809.imageshack.us/img809/2872/tom2294c.jpg)

J4R
04-12-2011, 11:28
odważnie z kolorami pojechałeś, ale całkiem fajnie wyszło. Fajna GO. Może ciut za dużo lewej

nickt
04-12-2011, 12:01
Dzięki!! Sam się zastanawiałem właśnie nad kadrem... próbowałem kwadrat i tak jakoś zostawiłem jak jest. Kolorystycznie próbuję.... Do Ciebie mi jeszcze daleko ;)

tot1977
04-12-2011, 12:17
Dla mnie zdjęcie OK , ale ja tam słabo się znam.
Ciekawią mnie natomiast opinie portrecistów na temat obróbki skóry. Bo ciągle widzę opinie że skóra wyszła nienaturalnie, czy modelka taką miała itd.. Czy zawsze tak musimy przedstawić portret ??.
A tak wracając do zdjęcia to mi jedynie przeszkadza cień na lewym oku modelki który wpadajac na brwi tworzy nieciekawy efekt, biąrąc pod uwagę że jest to mocny punk zdjęcia jakoś mi to trochę przeszkadza. A to tak w formie czepiania się ;)
Pozdrawiam

nathaniel
04-12-2011, 12:29
Miejscami skóra wygląda bardzo niekorzystnie, mam wrażenie że zdjęcie jest zbyt mocno wyostrzone po zmniejszeniu.
Kolorystyka kwestia gustu, mi taka tonacja się podoba, kadr wolałbym jednak pionowy, lub ostatecznie kwadrat do tak bliskiego portretu.

J4R
04-12-2011, 12:45
Do Ciebie mi jeszcze daleko ;)
a co ja? autorytet? no proszę, bez takich

Ciekawią mnie natomiast opinie portrecistów na temat obróbki skóry. Bo ciągle widzę opinie że skóra wyszła nienaturalnie, czy modelka taką miała itd.. Czy zawsze tak musimy przedstawić portret ??
tylko własny subiektywny pogląd

A tak wracając do zdjęcia to mi jedynie przeszkadza cień na lewym oku modelki który wpadajac na brwi tworzy nieciekawy efekt, biąrąc pod uwagę że jest to mocny punk zdjęcia jakoś mi to trochę przeszkadza. A to tak w formie czepiania się ;)
Pozdrawiam
ja tu nie widzę problemu

nickt
04-12-2011, 23:02
Dzięki

witus
04-12-2011, 23:05
piękna modelka .. fajny kadr !

krzychun
04-12-2011, 23:23
Ta modelka rzeczywiście jest cudna. Nie pracowałem z nią, ale na wszystkich zdjęciach mi się podoba.

P.S Jeżeli jesteś z Bydgoszczy to może zainteresuje Cię ta Pani? Pojawiała się już w wielu wątkach na forum - dla mnie kolejne cudu;)
http://www.maxmodels.pl/aleksandrahapka,0.html

nickt
04-12-2011, 23:27
Kojarzę Olę ze zdjęć...ale to za wysokie progi jak dla mnie, ale cały czas się zbieram do Złodziejewa a tam pewnie Ola będzie więc może może ...

Amadeusz
05-12-2011, 10:46
Na Twoich zdjęciach Ona jest jeszcze piękniejsza, tylko zamknąć na wieży i trzymać dla siebie, śliczna :)
Jedna rzecz, którą od razu zauważyłem na minus to: spójrz na kolor skóry twarzy i na kolor skóry głowy. Za duża różnica moim zdaniem. Druga na minus to za bardzo wyeksponowane ramię (ta gęsia skórka).

nickt
06-12-2011, 10:06
Dzięki za opinię. Skóra głowy tak faktycznie wyszła już na oryginale, ale fakt, że mogłem to poprawić w dodatku w prosty sposób, co prawda nie dążyłem do glamoura dlatego lekki bałagan na włosach został itd... Co do ramienia...mi pasuje ;)

fabick
06-12-2011, 11:18
Jak dla mnie bomba! Też bym się uzależnił