PDA

Zobacz pełną wersję : lens error

shotocan
20-02-2007, 19:55
Moi drodzy !!

Wróciłem z pracy i ma kobieta, która wyskoczyła na miasto z moim 8800, poinformowała że aparat nie działa.
LENS ERROR i klapa. czy mogę coś wskurać ? NIc praktycznie nie zrobiła . po włączeniu pojawił się ten błąd. nie wiadomo skąd .. W instrukcji piszą by wyłączyć i włączyć nikona a jeżeli to nie przyniesie pozytywnej reakcji to można śmiało uderzać do serwisu. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat ??
pozdrowienia. ro.

c.d. historii
wiem już nieco więcej. Mojej ukochanej nikon spadł na parkiet z wysokości około 25 cm.
torba była niezapięta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
mój błąd , mój błąd , mój błąd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SIETTTTTTTTTTTTTTTTT TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT TTTT

nimlot
20-02-2007, 22:29
no niestety niestety
jak siegam pamiecia z forum to w fuji s7000 byl taki problem dosyc czesty ... niestety zawsze konczylo sie na serwisie ... to co sie moglo tam zdarzyc to tylko i wylacznie pewnie dowie sie czlowiek ktory to otworzy - tak czy tak ... serwis - ale to chyba Cie nie pcoiesza
jak na gwarancji to nie masz sie nad czym zastanawiac jezeli nie ... poszukaj moze jakichs dobrych ludzi ktorzy na tym sie znaja

shotocan
20-02-2007, 22:54
no właśnie. tylko jak tu zadziałać. siedzę w Walii, gwarancji nie mam, pozostaje dać w dobre ręcę za jakiś czas jak wrócę do PL. chyba zwariuję bez pstrykania. i znowu się zaczną problemy... gdzie dać, jak zrobią to czy oby dobrze, a jeżeli nie serwis w-wski to gdzie te dobre ręce znaleźć. a czy potem się nie będzie coś cyklicznie chrzaniło. podminowany jestem niemiłosiernie.

Yuras
20-02-2007, 23:04
..póki co nic nie zrobisz, pomyśl teraz o niej bo pewnie czuje sie paskudnie a zdarzyć może się każdemu :).. pozdrawiam!

VaxBuster
20-02-2007, 23:27
...no ale mogla sprawdzic torbe :|

nimlot
21-02-2007, 16:26
..póki co nic nie zrobisz, pomyśl teraz o niej bo pewnie czuje sie paskudnie a zdarzyć może się każdemu :).. pozdrawiam!

dokladnie
to sa takie sprawy ktorych sie nie kontroluje ... poporostu nie zamknela raz torby ...
eh .. a ile razy to ja czegos nie zrobilem z aparatem i byl problem ...
sorry za moja uwage ale to jest tylko aparat ... nic wiecej .... zawsze mozna kupic nowy ... a tak to stracisz modelke :) zatem cos wazniejszego od sprzetu ....

wrocisz z wysp to kupisz d200;)

dziemo
25-02-2007, 22:16
Miałek cos takiego, ale nie po upadku.Czasem mi tak świruje na nie orginalnej baterii, czasem jest LENS ERROR a czasem MONITOR OFF :-). Zmiana baterii lub wył/wł pomaga
Pozdrawiam

scare
26-02-2007, 10:13
A właśnie mam to samo w swoim 5700. Niestety wyłączenie aparatu pomogło tylko na chwilę - schował obiektyw, zrobiłem nim kilka zdjęć i całkowita padaka. Zero reakcji na cokolwiek. Obecnie stoi w wysuniętym obiektywem bez baterii:-D . Serwis i nic więcej. Podejrzewam, że cena naprawy będzie astronomiczna i skończy sie kupnem nowego aparatu. Shit. Bywa. Choć byłem/jestem bardzo zadowolony z tego modelu.
Ale bywają większe zmartwienia i porażki w życiu.