Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Hytte...
...
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/12/161fe9042c38282e-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
Master95
01-12-2011, 18:56
Pięknie, ale z nieba możnaby wyciągnąć troszkę czerni. :)
katatjuta
01-12-2011, 19:20
Hehe super! I ktoś tam mieszka? ;]
wolnyslimak
01-12-2011, 19:40
Genialne. Całość wygląda jak domek dla krasnoludków,
Trochę jak takie złudzenie optyczne - oko rejestruje góry a dopiero potem ten mały domek na wyspie. Całkiem fajne!
Mariusz_007
01-12-2011, 21:22
Niesamowite wrażenie robi to zdjęcie, no i z tym domkiem dla krasnoludków wolnyslimak ma rację :D
bdb fota , świetna konwersja i bardzo ładnie w kadrze :)
... ale z nieba możnaby wyciągnąć troszkę czerni. :)
Pewnie, że można :). Tylko mi akurat tutaj pasowało trochę "lżejsze" niebo ;).
... I ktoś tam mieszka? ;]
Ano mieszka :). Byliśmy świadkami jak chwilkę później pod wysepkę podpływa motorówka.
A swoja drogą, to oni w takich miejscach te swoje hytki budują, że :shock:.
... 400mm??
Mam nadzieję Mariusz, że w totka dzisiaj nie grałeś, bo to tylko 62mm ;):).
"Produkt" godny "Firmy". Ładnie oddana perspektywa powietrzna.Norweska "dacza" obrazuje ogrom przestrzeni i jest ładnym akcentem w mocnym punkcie.
krokus66
01-12-2011, 21:43
Bardzo ładne zdjęcie, świetnie dobrany tytuł.
jarekf34
01-12-2011, 22:28
Swietna fota a ta wysepka jest niesamowita :)
naprawde dobry kadr, a BW jest świetne!
... bardzo dobra konwersja (z tym jasnym niebem :)) ... fajna fota :)
Ładnie w kadrze, szczególnie dalekie plany i wyspa na krawędzi B&W.
piotrm100
02-12-2011, 00:56
Jak nie przepadam za B/W to to zdjęcie zrobiło na mnie wrażenie. Gratulacje
Często ludzie nadużywają B/W przez co ostatnio mam lekkie obrzydzenie do czarno białych zdjęć. To natomiast jest podręcznikowym przykładem doskonałej konwersji B/W.
Wydaje mi się, że w kolorze nie wyglądałoby tak dobrze. Wspaniały kadr, konwersja na bdb+. Jednym słowem CUDO:)
Paablitos
02-12-2011, 01:24
Piekne miejsce dobrze 'zrobione' wprawnym okiem i reka...
Patrzac na to zdjecie wyobrazam sobie siedzacego i podziwiajacego ten widok... mozna siedziec godzinami.
Ciekaw jestem tego miejsca skutego zimowym lodem...
Co do miejsc w jakich buduja te hytki...hmm... to chyba swiadczy o ich fantazji zwyciezajacej komformizm.
Motorniczy
02-12-2011, 02:05
Wspaniale, jutro tam zamieszkam ! :P jedzenie za darmo, kapiel za darmo i nic tylko sprzedac auto i kupic lodke:) Cudowne miejsce. Pozdro
Pawel....ogladalem na telefonie w pracy.....podobalo sie, ale teraz mi leb urwalo....
krzysztofz24
02-12-2011, 11:57
Ale super wypatrzone:-). Jest skala krajobrazu, jest dobry detal, kadr gra. Bardzo dobra fota w odbiorze. Niebo mi pasuje takie jak jest, wole takie niz "ciezsze". BW jest bardzo dobre...ale ja bym chcial tez bonusik w kolorze zobaczyc:-).
przepiękne zdjęcie, miejsce również nieprzeciętne............... domek moich marzeń.......... nie musiałbym jeździć nigdzie samochodem ;-)
Marcin T
02-12-2011, 16:35
Coś mi się kolory nie wyświetlają ale to nic, i tak jest przepięknie!
Można ten domek sobie wynająć? ;)
Ale super wypatrzone:-). Jest skala krajobrazu, jest dobry detal, kadr gra. Bardzo dobra fota w odbiorze. Niebo mi pasuje takie jak jest, wole takie niz "ciezsze". BW jest bardzo dobre...ale ja bym chcial tez bonusik w kolorze zobaczyc:-).
dopisuję się do tej prośby - aż żonę zawołałem, że się przeprowadzamy, powiedziała, że nic z tego bo cały dzień bym na rybach siedział .....
Motorniczy
02-12-2011, 17:53
dopisuję się do tej prośby - aż żonę zawołałem, że się przeprowadzamy, powiedziała, że nic z tego bo cały dzień bym na rybach siedział .....
W takim razie i Ty bys musial jej czegos zabronic:)
Świetna praca - kadr + konwersja = miodzio :)
...ale ja bym chcial tez bonusik w kolorze zobaczyc:-).
***BONUS W KOLORZE***
Piękna głęboka zieleń lasów porastających zbocza norweskich fiordów,
wystające surowe i groźne kawałki nagich skalnych fragmentów w grafitowo-brunatnym odcieniu,
hytta wraz z motorówkowym garażem pociągnięta kolorem o wdzięcznie brzmiącej nazwie "karmazynowa fantazja",
niebo i woda tylko nieznacznie różniące się od wesji zaprezentowanej, posiadające lekką dominatę barw z grupy niebieskości.
Miejsce niby to samo, ale klimat trochę jakby z niższej ligi.
*** DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM ODWIEDZAJĄCYCH :)***
RobertSoul
02-12-2011, 20:15
***BONUS W KOLORZE***
wystające surowe i groźne kawałki nagich skalnych fragmentów w grafitowo-brunatnym odcieniu,
hytta wraz z motorówkowym garażem pociągnięta kolorem o wdzięcznie brzmiącej nazwie "karmazynowa fantazja",
niebo i woda tylko nieznacznie różniące się od wesji zaprezentowanej, posiadające lekką dominatę barw z grupy niebieskości.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Marcin T
02-12-2011, 21:10
Nie no, wiedziałem, że kolor będzie zdecydowanie lepszy :mrgreen:
Pięknie, ale z nieba możnaby wyciągnąć troszkę czerni. :)
Nie trza nic z nieba wyciągać...ale chciałabym to zdjęcie widzieć "saute" :)
Motorniczy
02-12-2011, 22:05
Pewnie milo by sie zrobilo ludziom tam mieszkajacym,gdybys im dal powiekszenie ich domku :) a moze juz to zrobiles ? Pozdro
Nie no, wiedziałem, że kolor będzie zdecydowanie lepszy :mrgreen:
Wiedziałem Marcinie, że wersja RGB przypadnie Ci do gustu ;):mrgreen:.
Pewnie milo by sie zrobilo ludziom tam mieszkajacym,gdybys im dal powiekszenie ich domku :) a moze juz to zrobiles ? Pozdro
Ano jeszcze nie ;). Ale mam wielką nadzieję, że dane będzie mi to uczynić w przyszłym roku :).
Nikonozaur
02-12-2011, 23:18
Znakomicie wykorzystana świetna miejscówka.
Nic nie zmieniac!!! Ciemne niebo byłoby za cięzkie.
Jest bardzo dobrze w kadrze z klimatem.
Miejsce i kadr wspaniałe.Pozdrawiam
Bartekkw
03-12-2011, 19:41
co za miejscówka....super kadr a i konwersja ok
ostrytux
04-12-2011, 13:44
Bardzo fajne czarno-białości, miejsce wiadomo - bez komentarza :)
***BONUS W KOLORZE***
Ja bym to widział w nieco cieplejszych barwach ;) SUPER!!!