Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zjazd...
maniak666
29-11-2011, 11:54
Obrobka zamierzona, po czesci wymuszona. Lekki crop. Szuflada ciagle
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam
krzysztofz24
29-11-2011, 11:56
Piekne kolory i swiatlo na zboczu. Kadr fajny, z pomyslem. Wywalil bym tylko znak drogowy. A tak to pasi:-).
maniak666
29-11-2011, 12:07
Wywalil bym tylko znak drogowy.
Ale on tam z premedytacja pozostawiony...
krzysztofz24
29-11-2011, 12:14
Ale on tam z premedytacja pozostawiony...
No ja bym go "kill him" stemplem:-). Jest droga jakos prowadzaca wzrok, po tym jak ten wzrok przeskoczy z tego kolorowego i rozswietlonego zbocza. To zbocze to glowny atut tego zdjecia. Ten cien posrodku zdjecia tez fajny. Lewy dolny rog przez to ze taki lekko "szarawy" wyszedl, jeszcze bardziej podkresla to rozswietlone zbocze.
No i po tej wedrowce po zdjeciu wzrok mz niepotrzebnie sie zatrzymuje na tym znaku.
O ile sie nie myle to jest to znak stromy zjazd/wjazd/osuwajace sie kamienie.
O to chodzilo z tytulem;-). Ale jeszcze jest zjazd droga, i wzrok tez zjezdza fajnie po tym kolorowym zboczu.
Takze ja bym ten element infrastruktury ekterminowal:-).
Ciekawie to wypatrzyłeś :-) ładny światłocień :-)
Mi pasi tak jak jest. Jest droga to i znak drogowy musi być :D Znak pokazuje też ogrom, skalę zbocza.
mirekvampirek
29-11-2011, 18:03
Andrzeju padlem na cycki, swietnie to wypatrzyles, a ze tez tam bylem wtedy, to moge z reka na sercu stwierdzic, ze swiatlo ogarnoles tu wzorowo :) (dla tych co tam wtedy nie byli :D dodam, ze to srodek dnia bezchmurne niebo, a slonce walilo niemilosiernie, czyli warunki w ktorych nawet sie aparatu nie wyciaga ;) )
pozdrawiam
ps pokazal bys swoje nowe miejsce w koncu :D
Fajoskie, piękne kolory i światło.
Waldo 2008
29-11-2011, 19:21
Bardzo dobre. Kolory i kadr w moim guście.
Super gra swiatła i cienia - podoba sie!
maniak666
29-11-2011, 23:11
Dziekuje wszystkim
ps pokazal bys swoje nowe miejsce w koncu :D
Mirek daj mi sie na prawostronny ruch przestawic z powrotem:wink:
Na wszystko przyjdzie pora. Na razie pogoda tu bardziej angielska niz u Ciebie.
Pozdrawiam
Sebastianito
30-11-2011, 02:34
Andrzeju padlem na cycki, swietnie to wypatrzyles, a ze tez tam bylem wtedy, to moge z reka na sercu stwierdzic, ze swiatlo ogarnoles tu wzorowo :) (dla tych co tam wtedy nie byli :D dodam, ze to srodek dnia bezchmurne niebo, a slonce walilo niemilosiernie, czyli warunki w ktorych nawet sie aparatu nie wyciaga ;) )
I tu sie w pelni zgodze.... a tak swoja droga ciekawe ile na spadaniu bym wyciagnol? (Ot stara Licencja Rajdowa sie odzywa)
Bartekkw
30-11-2011, 10:18
Światło pierwsza klasa, a i kadr udany. Podoba się
dobry kadr i ładna kolorystyka :)
Coś jest w tej fotografii, co nie pozwala przejść obok niej obojętnie.
I nie żebym tam gdzieś za drzewem widział gb ;).
Fajna kompozycja, ciekawa gra światłem i cieniem, oraz sympatyczne kolorki. To na pewno, ale jest jeszcze coś, czego nie bardzo potrafię jasno wyłożyć.
Tutaj zdecydowanie lepiej się prezentuje ze względu na delikatniejszą obróbkę i format. Chociaż drzewka i tak jeszcze mz zbyt mocno zatemperowane są ;).
jacekz40
01-12-2011, 13:29
Widziałem w innym miejscu i bardzo się spodobała fotka :) Tam był kciuk do góry tu także ;)
Robert_P
01-12-2011, 13:43
Mnie się bardzo podoba i ... nie chce mi się pisać dlaczego , tak poprostu jest ! :)
...a to Twoje jest:0 na tym portalu wygląda zdecydowanie lepiej, jak już pisałem... kadr,światło +kolory bardzo mi się podobają.