PDA

Zobacz pełną wersję : problem z interwałometrem w D300

markes1987
28-11-2011, 15:07
Witam. Mam problem z moim interwałometrem w moim nikonie D300..zapodziała mi się gdzieś instrukcja do niego,a chciałem dowiedzieć się jak używa się dokładnie tej techniki.. Najpierw wchodze w "zdjecia z interwałometrem",nastepnie w "teraz",potem strzałka w prawo i pokazuje się "interwał" (i tu niewiem co mam ustawić),nastepnie klikajac w prawo pokazuje sie "wybierz liczbe int.Xliczbe zdjec..ustawiam przykladowo 10interwałX5zdjec po czym wciskam ok na wlaczony.. i tutaj pojawia się problem,bo aparat robi tylko te 5zdjec.. co mam zrobic(jakie ustawienia w body),aby aparat w przykladowym ustawieniu robil tyle zdjec ile powinien,czyli w tym przypadku 50? Druga sprawa jest taka czy bez jakiegokolwiek dodatkowego osprzetu mozna bylo jedna klatke z calej serii naswietlac np. 2 minuty..? Pytam gdyż przez czas kiedy aparat naswietlal bedzie taka ilosc zdjęc chcialbym nie siedziec przy nim jak ten kolek tylko spokojnie przeczekac w ciepłym miejscu az do zakonczenia serii.. ;) A jeśli potrzebne będzie jakieś dodatkowe urządzenie to proszę o polecenie takiegoż :) Bardzo proszę o pomoc.

Desperados
06-12-2011, 10:23
http://instrukcja.pl/i/nikon_d300_pl/pdf/13278 prosze tutaj masz instrukcje :)

Jak przyjde do domu to zobacze jak dam rade to Ci pomoge