PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Wojtuś

MalwinkaTG
26-11-2011, 23:10
1. Wojtuś

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/90336460852246313652.jpg)

Robteek
26-11-2011, 23:18
Jakość OK. utrzymałeś 1/30, szacunek.
Ale bez pomysłu.
Kombinuj dalej.

copyman
27-11-2011, 01:48
Do rodzinnego albumu imho. Za ciemno trochę.

jacek.gold
27-11-2011, 02:49
portret to nie jest a raczej pstryk. choć może nawet gniot. przykro mi ale nie ma się tu nad czym rozwodzić

MalwinkaTG
28-11-2011, 21:22
No właśnie ostatnio zauważyłam że zdjęcie im bardziej nierealne i bardziej przerobione w programach tym ludzie bardziej się zachwycają... no cóż... ;-)

Robteek
28-11-2011, 23:08
To nie tak do końca.
Poprzeczka, przyznaje na tym forum podniesiona jest wysoko.
I przyznaję, że często przekontrastowane, nienaturalne zdjęcia uzyskują aplauz wśród komentujących.
No to już zasługa technologii jaką nam dano.
Ale zwykłe zdjęcie też może być wspaniałe i wcale nie musi być zrobione zestawem za 30 kawałków.

Jesteś związana emocjonalnie z Wojtkiem, to się czuje w Twojej odpowiedzi na komentarze.
OK, tylko, że prawdę powie Tobie obca osoba a nie mąż czy znajomy.

Moim zdaniem dobre zdjęcie musi coś pokazywać, emocje lub historię i to prawdziwą i ciekawą.

Ty na razie jesteś na etapie pstrykania fotek i jeszcze nie potrafisz utrwalać tego o czym pisałem wyżej w odpowiednio
ciekawy sposób.

Nie ma co się obrażać tylko należy podpatrywać i próbować aż do skutku.

jacek.gold
29-11-2011, 00:11
No właśnie ostatnio zauważyłam że zdjęcie im bardziej nierealne i bardziej przerobione w programach tym ludzie bardziej się zachwycają... no cóż... ;-)

czy to zdjęcie widziała byś na wystawie czy w salonie na ścianie? ja nie
to nawet nie jest portret bo to słowo ma nieco ambicji w sobie i jest w założeniu jakimś wyższym stopniem na szczeblu fotografii
kadr powyżej to jak napisał copyman słaby rodzinny album
moze za jakiś czas to zobaczysz a może nie
skoro zamieszczasz zdjęcie to licz się z krytyką i nie strzelaj focha

MalwinkaTG
29-11-2011, 17:05
Dzięki Ci bardzo... źle mnie zrozumiałeś... nie obraziłam się no co Ty.. nie ma za co :))) Masz racje krytyka innych bardziej mobilizuje :-)) Wojtek to syn mojego brata więc jakby nie było zdjęcie do albumu rodzinnego ;-))) W moim komentarzu chciałam tylko zaznaczyć, iż rzeczywiście teraz każdy przerabia zdjęcia jak tylko się da. Nie twierdze że "podretuszowane" zdjęcia są brzydkie. Czasem pozytywnie zaskakują :-))) Dlatego oczywiście będę wdzięczna za każdą nawet drobną uwagę :-) bo niestety czasami zachwycam się fotką, po czym przeczytam Wasze komentarze i patrze na swoje zdjęcie z zupełnie innej strony i dostrzegam w tym zdjęciu wady, które wcześniej były niewidoczne :-)))) Pozdrawiam

rafael
30-11-2011, 01:49
radosc pokazana na zdjeciu pieknie:)

Jędrula
30-11-2011, 13:31
Ten kolorowy koc/ręcznik mocno odwrócił uwagę od właściwego tematu i wprowadził dysharmonię kolorystyczną. Bez niego było by lepiej.