PDA

Zobacz pełną wersję : Uwaga na laby.

silver56
25-11-2011, 21:33
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10706263,Ochroniarz_do_artystki__pani_zdje cia_sa_pedofilskie.html
Ciekawa akcja, warto przeczytać.

korsarz
25-11-2011, 21:53
Hmmm. Kto zdjęcia na wystawę robi w jakimś gównianym labie w Saturnie?

silver56
25-11-2011, 21:54

Oszczędny :mrgreen:
W końcu prawdziwy artysta powinien być biedny.

Motorniczy
25-11-2011, 22:10

Wymadrzasz sie ?

korsarz
25-11-2011, 22:16
Byles tam,robiles powiekszenia ? Jesli tam jest gowniana jakosc to napisz gdzie powinna robic zamiast sie wymadrzac ...

A widziałeś kiedyś dobre zdjęcia z labu? :D

zdyboo
25-11-2011, 22:59
Nie wiem gdzie bym oddał fotosy do wywołania w Warszawie, ale we Wrocławiu oddałbym do zaprzyjaźnionego labu, nie do masówki w postaci MediaMarkt czy Saturn. Umiejętności obsługi w tych labach ograniczają się chyba tylko do obsługi labmaszyny, a i to im nie do końca wychodzi. Czasem trafi się tam jedna osoba, która wie o co chodzi i zasadniczo wtedy należy jej oddać do rąk własnych.

Takie pytanie, w stolicy jest tylko jeden Saturn? Czy Pani artystka, wykładowca i studentka specjalnie poszła do tego samego?

wer
26-11-2011, 00:40
W Arkadii naprzeciwko Saturna jest punkt ProfiLabu, 100 metrów dalej jest Fotojoker.

Motorniczy
26-11-2011, 01:03
A widziałeś kiedyś dobre zdjęcia z labu? :D

Oczywiscie.

gerronimo
26-11-2011, 18:50
No akurat Saturn w Arkadii robi całkiem niezłe odbitki. Ale nie 'wywołałbym' tam zdjęć, za które wezmę potem kasę, a już na wystawę tym bardziej.

Psychotrop
27-11-2011, 02:41
Panowie
temat zapalny, więc spokojnie proszę z dyskusją.
zieloni czuwają ;>

a co do "afery" - bywa.
sam gdybym nie miał obycia z fotografią, to coś takiego bym zgłosił, bo tyle się mówi o pedofilii.
jedynie przykry jest sposób wyjaśnienia całej sytuacji przez lab, a nie to, że pracownicy zareagowali.

p.s.
starun w krakowie o określonych porach tygodnia i godzinach też robi dobre odbitki (wymiana odczynników, nagrzanie sprzętu i takie tam).

a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą.
więc proszę bez takich tekstów jak kolega korsarz.

Motorniczy
27-11-2011, 03:17
a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą.

Bo najohydniejsza jest na rzadko .. bleee , niczym gile :)

Psychotrop
27-11-2011, 03:21
Bo najohydniejsza jest na rzadko .. bleee , niczym gile :)

znaczy ja lubię gile :)
(ot pogadali :mrgreen:)

Motorniczy
27-11-2011, 13:44
znaczy ja lubię gile :)
(ot pogadali :mrgreen:)

Tocze odwieczna batalie z ogniem i patelnia , balansuje pomiedzy gilem a wiorami . Trzeba byc cierpliwym :)

korsarz
27-11-2011, 22:35
p.s.
starun w krakowie o określonych porach tygodnia i godzinach też robi dobre odbitki (wymiana odczynników, nagrzanie sprzętu i takie tam).

O, a kiedy? Zdradź.

a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą. więc proszę bez takich tekstów jak kolega korsarz.

Zbyt dosadnie to napisałem? Zdjęcia z labów widziałem dobre (w miarę) odbitki czarno-białe. Zdjęcia z artykułu są kolorowe a z kolorem w labach jest źle. Przesunięcia barwne, dominanty, itp, itd. chyba każdy kto porównywał odbitkę z labu do wydruku na dobrej drukarce/ploterze wie o czym piszę.

Załączone do artykułu zdjęcia są kolorowe, są "na wystawę" więc wyraziłem moje zdziwienie.

Trzymając się Twojej metafory, Psychotrop, to jakby robić jajecznicę nie na patelni a w plastikowym wiaderku i jeszcze dać do publicznej degustacji. Można też i tak.

A czy dołączone do artykułu zdjęcia są podejrzane waszym zdaniem?

wesu
28-11-2011, 18:02
A czy dołączone do artykułu zdjęcia są podejrzane waszym zdaniem?
Nie, ani trochę ale reakcja pracowników mnie nie zdziwiła bo ostatnio modne jest szukanie pedofilów.

a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą. więc proszę bez takich tekstów jak kolega korsarz.
Sposób prezentacji zdjęć jest równie ważny jak właściwe podanie dania. Żyjemy w czasach fastfoodow, kiedy nie dba się o estetykę. Jest to brak szacunki dla odbiorców jak i dla własnych zdjęć. Dobry wydruk na dobrej jakości papierze, ładnie oprawione w passe-partout to podstawa. Starajmy się walczyć z bylejakością ;)

marszull
28-11-2011, 18:08
czarnobiale odbitki to wlasnie z takiego labu raczej nie beda dobrze wygladaly
a ja mam sporo kolory z MM ktore naprawde sa bardzo dobrej jakosci
Wysylane przez net wygladaja identycznie jak na monitorze, plus szybkosc i cena
Robie odbitki w roznych miejscach i te z MM nie jest to najwyzsza polka, ale w niczym tez nie ustepuja takim srednim labom.

korsarz
29-11-2011, 18:45
Nie, ani trochę ale reakcja pracowników mnie nie zdziwiła bo ostatnio modne jest szukanie pedofilów.

Sposób prezentacji zdjęć jest równie ważny jak właściwe podanie dania. Żyjemy w czasach fastfoodow, kiedy nie dba się o estetykę. Jest to brak szacunki dla odbiorców jak i dla własnych zdjęć. Dobry wydruk na dobrej jakości papierze, ładnie oprawione w passe-partout to podstawa. Starajmy się walczyć z bylejakością ;)

Dobrze napisane. No chyba, że komuś wisi, czy kolor niebieski wpada w zieleń czy w fiolet ;p

Psychotrop
29-11-2011, 19:43
No chyba, że komuś wisi, czy kolor niebieski wpada w zieleń czy w fiolet ;p

i właśnie cały czas o to chodzi.
nic nam/nikomu do tego gdzie, kto i co sobie "odbija".
i tylko tego tyczyła się moja czepliwość.

a wątek o tym jak zareagowali pracownicy labu i potem szefostwo tegoż.

a jak odebrałeś moją uszczypliwość, to już inna historia, przekaz swój podałem, to wszystko.

p.s.
co do labu w starurnie w galerii krakowskiej - napisz do 2pompony, czyli Bombla, ja zawsze jego pytam kiedy mam iść, bo sam nie pamietam ;)