Zobacz pełną wersję : Uwaga na laby.
silver56
25-11-2011, 21:33
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10706263,Ochroniarz_do_artystki__pani_zdje cia_sa_pedofilskie.html
Ciekawa akcja, warto przeczytać.
Hmmm. Kto zdjęcia na wystawę robi w jakimś gównianym labie w Saturnie?
silver56
25-11-2011, 21:54
Oszczędny :mrgreen:
W końcu prawdziwy artysta powinien być biedny.
Motorniczy
25-11-2011, 22:10
Wymadrzasz sie ?
Byles tam,robiles powiekszenia ? Jesli tam jest gowniana jakosc to napisz gdzie powinna robic zamiast sie wymadrzac ...
A widziałeś kiedyś dobre zdjęcia z labu? :D
Nie wiem gdzie bym oddał fotosy do wywołania w Warszawie, ale we Wrocławiu oddałbym do zaprzyjaźnionego labu, nie do masówki w postaci MediaMarkt czy Saturn. Umiejętności obsługi w tych labach ograniczają się chyba tylko do obsługi labmaszyny, a i to im nie do końca wychodzi. Czasem trafi się tam jedna osoba, która wie o co chodzi i zasadniczo wtedy należy jej oddać do rąk własnych.
Takie pytanie, w stolicy jest tylko jeden Saturn? Czy Pani artystka, wykładowca i studentka specjalnie poszła do tego samego?
W Arkadii naprzeciwko Saturna jest punkt ProfiLabu, 100 metrów dalej jest Fotojoker.
Motorniczy
26-11-2011, 01:03
A widziałeś kiedyś dobre zdjęcia z labu? :D
Oczywiscie.
gerronimo
26-11-2011, 18:50
No akurat Saturn w Arkadii robi całkiem niezłe odbitki. Ale nie 'wywołałbym' tam zdjęć, za które wezmę potem kasę, a już na wystawę tym bardziej.
Psychotrop
27-11-2011, 02:41
Panowie
temat zapalny, więc spokojnie proszę z dyskusją.
zieloni czuwają ;>
a co do "afery" - bywa.
sam gdybym nie miał obycia z fotografią, to coś takiego bym zgłosił, bo tyle się mówi o pedofilii.
jedynie przykry jest sposób wyjaśnienia całej sytuacji przez lab, a nie to, że pracownicy zareagowali.
p.s.
starun w krakowie o określonych porach tygodnia i godzinach też robi dobre odbitki (wymiana odczynników, nagrzanie sprzętu i takie tam).
a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą.
więc proszę bez takich tekstów jak kolega korsarz.
Motorniczy
27-11-2011, 03:17
a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą.
Bo najohydniejsza jest na rzadko .. bleee , niczym gile :)
Psychotrop
27-11-2011, 03:21
Bo najohydniejsza jest na rzadko .. bleee , niczym gile :)
znaczy ja lubię gile :)
(ot pogadali :mrgreen:)
Motorniczy
27-11-2011, 13:44
znaczy ja lubię gile :)
(ot pogadali :mrgreen:)
Tocze odwieczna batalie z ogniem i patelnia , balansuje pomiedzy gilem a wiorami . Trzeba byc cierpliwym :)
p.s.
starun w krakowie o określonych porach tygodnia i godzinach też robi dobre odbitki (wymiana odczynników, nagrzanie sprzętu i takie tam).
O, a kiedy? Zdradź.
a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą. więc proszę bez takich tekstów jak kolega korsarz.
Zbyt dosadnie to napisałem? Zdjęcia z labów widziałem dobre (w miarę) odbitki czarno-białe. Zdjęcia z artykułu są kolorowe a z kolorem w labach jest źle. Przesunięcia barwne, dominanty, itp, itd. chyba każdy kto porównywał odbitkę z labu do wydruku na dobrej drukarce/ploterze wie o czym piszę.
Załączone do artykułu zdjęcia są kolorowe, są "na wystawę" więc wyraziłem moje zdziwienie.
Trzymając się Twojej metafory, Psychotrop, to jakby robić jajecznicę nie na patelni a w plastikowym wiaderku i jeszcze dać do publicznej degustacji. Można też i tak.
A czy dołączone do artykułu zdjęcia są podejrzane waszym zdaniem?
A czy dołączone do artykułu zdjęcia są podejrzane waszym zdaniem?
Nie, ani trochę ale reakcja pracowników mnie nie zdziwiła bo ostatnio modne jest szukanie pedofilów.
a czepianie się, że ktoś robi odbitki tu, a nie tam, to jak czepianie się, że ktoś lubi jajecznicę na rzadko, a nie ściętą. więc proszę bez takich tekstów jak kolega korsarz.
Sposób prezentacji zdjęć jest równie ważny jak właściwe podanie dania. Żyjemy w czasach fastfoodow, kiedy nie dba się o estetykę. Jest to brak szacunki dla odbiorców jak i dla własnych zdjęć. Dobry wydruk na dobrej jakości papierze, ładnie oprawione w passe-partout to podstawa. Starajmy się walczyć z bylejakością ;)
marszull
28-11-2011, 18:08
czarnobiale odbitki to wlasnie z takiego labu raczej nie beda dobrze wygladaly
a ja mam sporo kolory z MM ktore naprawde sa bardzo dobrej jakosci
Wysylane przez net wygladaja identycznie jak na monitorze, plus szybkosc i cena
Robie odbitki w roznych miejscach i te z MM nie jest to najwyzsza polka, ale w niczym tez nie ustepuja takim srednim labom.
Nie, ani trochę ale reakcja pracowników mnie nie zdziwiła bo ostatnio modne jest szukanie pedofilów.
Sposób prezentacji zdjęć jest równie ważny jak właściwe podanie dania. Żyjemy w czasach fastfoodow, kiedy nie dba się o estetykę. Jest to brak szacunki dla odbiorców jak i dla własnych zdjęć. Dobry wydruk na dobrej jakości papierze, ładnie oprawione w passe-partout to podstawa. Starajmy się walczyć z bylejakością ;)
Dobrze napisane. No chyba, że komuś wisi, czy kolor niebieski wpada w zieleń czy w fiolet ;p
Psychotrop
29-11-2011, 19:43
No chyba, że komuś wisi, czy kolor niebieski wpada w zieleń czy w fiolet ;p
i właśnie cały czas o to chodzi.
nic nam/nikomu do tego gdzie, kto i co sobie "odbija".
i tylko tego tyczyła się moja czepliwość.
a wątek o tym jak zareagowali pracownicy labu i potem szefostwo tegoż.
a jak odebrałeś moją uszczypliwość, to już inna historia, przekaz swój podałem, to wszystko.
p.s.
co do labu w starurnie w galerii krakowskiej - napisz do 2pompony, czyli Bombla, ja zawsze jego pytam kiedy mam iść, bo sam nie pamietam ;)