Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] jedno, które też lubię
popełnione w bournemouth
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/11/5873737854_517c34405f_o-1.jpg
źródło (http://farm4.staticflickr.com/3143/5873737854_517c34405f_o.jpg)
tak na szybko, dlaczego zrobiłem to zdjęcie: kolor niebieski kolorem przewodnim łączącym i interakcja dziewczynka-chłopak w budce, ona pozująca jak ukrzyżowana, on skrzyżowane ręce :) dzięki za uwagę.
solidna fot'a.
poukladany sprytnie kadr i to cos.
nie pachnie przypadkiem :)
zdjęcie z typu: nie ma opisu nie ma zdjęcia, jest opis to na siłe można coś z niego wycisnąć. Masz szanse w konkursie WPP
dominikpl72
25-11-2011, 10:19
zdjęcie z typu: nie ma opisu nie ma zdjęcia, jest opis to na siłe można coś z niego wycisnąć. Masz szanse w konkursie WPP
Podpisuję się pod powyższym obiema rękami :)
Bez komentarza Autora - nigdy bym nie zauważył tych subtelności kompozycyjnych, które sprawiły iż wcisnął spust migawki. :)
myślę, że to kwestia nastawienia, nie widzę żadnej trudności by odczytać takie zdjęcie. chyba o to chodzi w fotografii ulicznej, by z obrazka codziennego stworzyć obraz który zatrzyma na chwilę, ja takich niuansów jak powyżej właśnie szukam ''na ulicy''. :)
Tu właściwie jak w wątku z dwoma zdjęciami - ciężko o skojarzenia. A te na siłę, nie dają takiego efektu jaki powinny. Na zasadzie - ok, niebieskie, dawaj kolejne.
mnie sie ona bardzo podoba zwlaszcza ze wzgledu na kompozycje
i w tym przypadku chyba ona odpowiedzialna jest tutaj za to cos (m/z)
:)
Plażowy pstryk z naciągniętą teorią.... ;)
Szczególna uwagę należy zwrócić na drobny, przesypujący się piasek, symbolizujący upływ czasu. Chodzący po piasku - boso - ludzie mogą nadepnąć na kawałek szkła. W końcu nasze życie nie jest usłane samymi przyjemnościami. Zwracam uwagę, że część osób siedzi na wygodnych leżaczkach, część chodzi, niektórzy siedzą. Mówi to o różnorodności w życiu. Ubóstwie - siedzą na piasku, bogactwie - leżaki. Wszechobecne reklamy mają nam przypominać, iż tak naprawdę jesteśmy w szponach różnych koncernów /również piwowarskich/, decydujących za nas co jest dla nas dobre. Śmietnik mówi "memento mori". Jednak ubrany w kolory, uświadamia nam, iż dobrzy ludzie nie maja się czego obawiać...
Mam nadzieję, iż poczucie humoru nie zepsuje Tobie dnia!
Soserious
26-11-2011, 12:32
ciekawy pomysł, lubię.
radekone
02-12-2011, 01:25
Jak na Martina Parr'a to o kilka elementow za duzo.
A czy w fotoreportażu nie chodzi często właśnie o skojarzenia?
Amadeusz
04-12-2011, 00:50
Plażowy pstryk z naciągniętą teorią.... ;)
Szczególna uwagę należy zwrócić na drobny, przesypujący się piasek, symbolizujący upływ czasu. Chodzący po piasku - boso - ludzie mogą nadepnąć na kawałek szkła. W końcu nasze życie nie jest usłane samymi przyjemnościami. Zwracam uwagę, że część osób siedzi na wygodnych leżaczkach, część chodzi, niektórzy siedzą. Mówi to o różnorodności w życiu. Ubóstwie - siedzą na piasku, bogactwie - leżaki. Wszechobecne reklamy mają nam przypominać, iż tak naprawdę jesteśmy w szponach różnych koncernów /również piwowarskich/, decydujących za nas co jest dla nas dobre. Śmietnik mówi "memento mori". Jednak ubrany w kolory, uświadamia nam, iż dobrzy ludzie nie maja się czego obawiać...
Mam nadzieję, iż poczucie humoru nie zepsuje Tobie dnia!
Amirez, dajesz po garach hehehe
radekone
04-12-2011, 15:15
A czy w fotoreportażu nie chodzi często właśnie o skojarzenia?
A konkretnie: o kilka nieistotnych elementow za duzo :-)
nigdy bym nie zauważył tych subtelności kompozycyjnych,
I dlatego nie Ty zrobiłeś to zdjęcie... proste i szczere. P.S. Good shot...