Zobacz pełną wersję : sb 600+sb800 czy moze komplet chinski lamp??
witam,mam pytanie co jest lepszym rozwiazaniem komplet sb600+sb800 czy moze jakies chinskie 2 lampy ??
18xSB800 + tysiąc pincet chinczyków.
Głupie pytanie, głupia odpowiedź.
Ja bym brał chińskie lampy, takie po 30 zł. są najlepsze, SB800 się nie umywa:)
Do SB 600/800 to bakterie są potrzebne a chińczyka możesz do gniazdka podpiąć albo w żyrandol wkręcić.
lepsza będzie fińska sauna ;) a może byś napisał do czego ci to potrzebne?
Dlaczego akurat chińskie lampy?
Skąd tak dziwne pytanie?
Na tym forum już wiele razy było, że sabiny są numer jeden, choć ja kilku innych mamy trochę inne preferencje (co do lamp oczywiście) :) (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=1792)
Tak jak napisał madmips, napisz co chcesz robić?
faktycznie zle sprecyzowalem to pytanie mam juz sb 600 i okolo 1500 zl chce za to kupic jakies swiatlo interesuja mnie ludzie wiec i ludzi chcial bym fotografowac i mam teraz dylemat bo widzialem komplety chinskich lamp za 1300 zl ale wiem ze ograniczaja sie do miejsc gdzie jest jakies zasilanie bo w pleneze juz bym potrzebowal jakis generator po 2 nie maialem jeszcze okazji bawic sie jakims kolwiek sprzetem ( jesli chodzi o lampy ) jestem samoukiem wiec wiec doradzcie czy sb 800 + sb 600 pozwoli mi na szlifowanie fotografi i na jakies wieksze mozliwosci czy raczej potrzebne sa studujne lampy??????