Witam, chciałbym zapytać bardziej doświadczonych co sądzą o tym tablecie. Szukam czegoś dla siebie. Nie miałe jeszcze okazji korzystania z tabletu więc to byłby mój pierwszy. Nie chce kupować od razu profesjonalnego sprzętu. Szukam czegoś na początek do "zaorania" i jeżeli będę w 100 procentach przekonany to coś droższego kupie. Może mieliście kontakt z tym modelem?
Pozdrawiam, z góry dziękuję,
Ha, stanąłem przed takim wyborem mniej więcej miesiąc temu i zacząłem szukać po forach jakie są różnice pomiędzy Intuos4 a Bamboo. No i wyszło, że jeśli chcesz obrabiać głównie fotografie, a nie rysować, to Bamboo jest w zupełności wystarczający. Nie wiem czym ma wymienne piórka (Intuos4 ma), ale jeśli nie potrzebna Ci prezycja w rysowaniu szczegółów powiązania z różnorodnością piórek oraz lepszego odczytu nacisku w Intuos, to wychodzi, że będziesz z bambusa zadowolony. Gdzieś wyczytałem, że jeśli uprawiasz digital painting, to bierz Intuos, bo oferuje większą prezycję.
Ja, doslownie kilka dni temu, zdecydowałem sie na...Intuos4 M (mam monitor 24 cale) w końcu, bo uznałem, że pewnie na początek będzie za dużo, ale w miarę rozwiajania umiejętności może sie okazać, że bamusik przestanie wystarczać (no i skończy sie na zakupie Intuosa i tak...). No ale wybór powodowany był równiez tym, że moja córka trochę rysuje, więc widziałem większy sens w kupieniu bardziej zaawansowanego narzędzia. Po trzech dniach jestem zachwycony ;-)...
Dziękuję za bardzo pomocne wskazówki.