Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] T h e_ L i g h t h o u s e - Fanad Head
Fanad Head Lighthouse ,Co.Donegal - Irlandia
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img545.imageshack.us/img545/4396/mg8412klarensfinalweb.jpg)
Pozdrawiam :)
Super tonacja, super kadr, kolor. Zwłaszcza dopracowanie szczegółu robi wrażenie. Wielkie gratki bo praca zacna.
Super tonacja, super kadr, kolor. Zwłaszcza dopracowanie szczegółu robi wrażenie. Wielkie gratki bo praca zacna.
Dzieki za tak miłe słowa, praca leżała jużponad rok w szufladzie, dziś ujrzała światło dzienne :)
Widac mocne swiatło, ale swietnie sobie z tym poradziles.
Super praca!
Mi amatorowi w tak super pracy przeszkadza różnica wody między rozlewiskiem,a ''zatoczką''
praca leżała jużponad rok w szufladzie, dziś ujrzała światło dzienne :)
No i bardzo dobrze, że ujrzała. Jest na co popatrzeć.
Mi amatorowi w tak super pracy przeszkadza różnica wody między rozlewiskiem,a ''zatoczką''
A dokładniej ... bo nie wiem do konca o co chodzi?
Pozdrawiam .
Fantastyczna, taka lekko sprana, tonacja. Zdjęcie pierwsza klasa.
Różnica klarowności tego małego ujścia względem pozostałej części wody.
Domyślam się,że taka różnica jest wypadkową różnic głębokości,ale jeśli,to mają być tak czyste wody,to za skałą z tego ujścia winno być odkryte trochę dna ( widoczna przejrzystość ),a tak to widać duże odcięcie.
Nie bym się czepiał,bo w ogóle strzał jest genialny.
katatjuta
20-11-2011, 21:59
No jak zawsze praca na wysokim poziomie. Tak trzymaj dalej Klarens i prosze o więcej.
Nikonozaur
20-11-2011, 22:02
Jest bardzo kapitalnie, i tyle.
Różnica klarowności tego małego ujścia względem pozostałej części wody.
Domyślam się,że taka różnica jest wypadkową różnic głębokości,ale jeśli,to mają być tak czyste wody,to za skałą z tego ujścia winno być odkryte trochę dna ( widoczna przejrzystość ),a tak to widać duże odcięcie.
Nie bym się czepiał,bo w ogóle strzał jest genialny.
No to juz teraz wiem o co chodzi :)
Roznica jest taka,ze tam na dole "kilkanascie metrow" hulały fale , efekt rozmycia wody , a to na pierwszym planie to jest raczej kałuża , która była tuż przede mną .
Pozdrawiam i podziekował za wszystkie komentarze.
Jak zawsze Pawle, wysoki poziom ;)
Pozdrawiam.
Robson_87
21-11-2011, 00:58
swietne kadrowo kolorystycznie i ogolnie;)
Należy patrzeć i uczyć się. Wspaniałe pod każdym względem.
Mistrzowska obróbka. Super :)
krzysztofz24
21-11-2011, 11:37
Wszystki ma bardzo wysoki poziom. I ilosc detalu, kolory, kadrowanie i obrobka, jak rowniez sam klimat zdjecia. Bardzo dobre zdjecie. Najlepsza odslona tego miejsca, jaka tu widzialem na forum.
przemek29
21-11-2011, 13:02
podoba się jak zawsze twoje prace. Po zjechaniu do polski skończyłeś z plenerami ? nie było jeszcze żadnej fotki z kraju niedługo ci się szuflada skończy:smile:
RobertSoul
21-11-2011, 15:13
widziałbym to u siebie na ścianie :)
Oooo to chyba z naszego wspolnego wypadu.....kurcze ta tonacja i dlugi czas robia klimat a ten ktos kto pisal o przezroczystosci wody na odpowiednich glebokosciach niech przejedzie sie nad wybrzeze Atlantyku i sam oceni a nie pisze bzdury tutaj....
hehe to jeszcze z B+W bylo prawda?
Bez dwóch zdań najlepsze ujęcie tematu latarni, jakie widzialem na tym forum. Gratulacje
Super kadr i świetne szczegóły. Jestem pod ogromnym wrażeniem. Wyglądałoby też ciekawie jako czarno-białe
Świetnie w kadrze i obróbka.Pozdrawiam
Kapitalna odsłona jak dla mnie :)
P.S. W PL siedzisz i dalej katujesz irlandzkie widoki? :p W plener byś ruszył, a nie obrabiasz szufladę z Irlandii, która pewnie nie raz zaskoczysz :p ;)