PDA

Zobacz pełną wersję : D700 i lustrzany MC 3M-5SA

zeberek1
20-11-2011, 09:40
Witam serdecznie! Czy ktoś z forumowiczów używał może wymienionego w tytule zestawu przez adapter nikon/M42? Ponieważ szkiełko takowe zalega w mojej szafie więc zastanawiam się nad sensem założenia go do mojego najnowszego nabytku... Byłbym wdzięczny za wypowiedzi, ewentualnie jakieś fotki poglądowe. Pozdrawiam!

motyl
20-11-2011, 10:00
Witaj. A co powstrzymuję Ciebie przed założenie tego szkła do aparatu ? Masz body, szkło, które zalega w szafie, otrzymasz informacje jak to się sprawdza z pierwszej ręki.

zeberek1
20-11-2011, 13:32
Prawda i racja, tyle tylko co wydanie paru zeta na adapter. Ale też przecież po to mamy tu forum by pytać.

motyl
20-11-2011, 14:51
Masz rację i możesz oczekiwać odpowiedzi jeżeli ktoś takim szkłem dysponuję. Ja osobiście radzę wydać pare złotych na adapter i samemu sprawdzić czy konkretny obiektyw, który posiadasz będzie spełniał twoje oczekiwania. Dany obiektyw nie musi tak samo dobrze / źle współpracować z daną lustrzanką. Jak ktoś napisze że jest OK to i tak nie musi się sprawdzić w twoim przypadki.
No ale to jest mój sposób myślenia i nie narzucam go nikomu.

samson09
20-11-2011, 15:56
Proponuję poczytać tutaj może znajdziesz odpowiedź http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=98734

marcin_G
21-11-2011, 12:05
Działa i to całkiem przyjemnie. Podstawa to stabilny statyw. Popróbuj ustawiania ostrości w trybie LiveWiev oraz na matówce - początkowo bardzo boli....