PDA

Zobacz pełną wersję : Wyskakująca karta

WoW123
19-11-2011, 20:29
Witam, mam problem, otóż dziś wsadziłem kartę pamięci SD (SanDisc 2GB) ale nie wsunąłem do końca i przez to nie zablokowała się. Kiedy to otworzyłem to wyskoczyła. A kiedy ją chciałem wsadzić do końca, okazało się że się nie blokuje, tak jakby blokada była zepsuta. Sprawdzałem na innej karcie i jest tak samo. Da się to jakoś naprawić? Help!

STomasz
20-11-2011, 12:08
Napisz w jakim modelu to się stało bo nikt nie jest wróżką :)
Zaświeć do środka latareczką i obadaj jak to wygląda.

WoW123
20-11-2011, 15:25
Mam D90 (założyłbym się, że to napisałem)
Mam zaświecić latareczką do tego slotu? Tylko ja nie wiem jak to wyglądało w środku przed awarią...

mOSAd
20-11-2011, 15:39
Oj nie podejrzewam, by dało się to domowym sposobem naprawić. :( Brzmi jak aptekarska robota. Ale zawsze jest szansa, że to tylko jakaś blaszka, którą wystarczy odgiąć jakimś cudem. Najprościej chyba wybrać się do jakiegoś serwisu foto, opowiedzieć co i jak i zobaczyć, co oni doradzą. Nie musi to być od razu Nikon. Wymiana gniazda nie powinna być jakąś egzotyką.

WoW123
20-11-2011, 15:50
Wiem. Serwis nikona w warszawie jest na szczęście dość blisko mojego domu. Dzisiaj może napiszę do nich e-mail z pytaniem co i jak.

TOP67
20-11-2011, 16:04
Najpierw sprawdź, czy wszystkie karty masz całe. Zdarza się, że odłamuje się kawałeczek plastiku i zostaje w gnieździe. Karta nie wchodzi do końca i nie zaskakuje.