Zobacz pełną wersję : nieruchome GIFy na bloggerze
prowadzę sobie bloga i postanowiłem wgrać na niego serię zdjęć zapisanych w formacie gif. plik się wgrywa, ale gif jest całkowicie nieruchomy, tzn wyswietla gifa jako jedno pierwsze w kolejnosci zdjęcie. próbowałem wgrać zdjęcie bezpośrednio jak i poprzez imageshacka, efekt ten sam, a w zasadzie jego brak.
czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Art Erie
19-11-2011, 15:36
Blokada na serwerze.
Zrobiłem test na swoim testowym blogu i gif działa.
Ja edytuję bloga przez Windows Live Writer (http://explore.live.com/windows-live-writer). Wgrałem jak standardowe zdjęcie z bezpośrednim linkiem do gifa. Gifa mam na ImageShack.
Taki testowy wpis z widocznym gifem:) (http://marcincuprys.blogspot.com/2011/11/blog-post.html)
Blokada na serwerze.
mógłbyś pogłębić swoją wypowiedź
Zrobiłem test na swoim testowym blogu i gif działa.
Ja edytuję bloga przez Windows Live Writer. Wgrałem jak standardowe zdjęcie z bezpośrednim linkiem do gifa. Gifa mam na ImageShack.
nigdy nie korzystałem z wynalazków takich jak Windows Live Writer, więc mimo faktu, że cieszy mnie fakt, że u Ciebie działa, to w żadnym wypadku nie rozwiązuje mojego problemu :P
czy to może być kwestia braku jakiś wtyczek itp?
Art Erie
19-11-2011, 17:06
mógłbyś pogłębić swoją wypowiedź[...]
Nie bardzo, bo to nie jest moja domena. Ale wiem, że można coś takiego jak animacje gif zablokować na serwerze.
Robi tak Allegro, Otomoto i wiele innych serwerów.
Mogę oczywiście podpytać kolegi informatyka co i jak się nazywa, ale pewnie zaraz ktoś z forum wyjaśni sprawę.
czy to może być kwestia braku jakiś wtyczek itp?
raczej nie, bo ja mam zupełnie surowego bloga bez żadnych wtyczek i gify działają.
Wklej tutaj tego gifa i zobaczymy czy będzie działał.
pavel_9 widzę, że już sobie poradziłeś z gifem:)
Działa!
a i owszem, imageshack nie chciał współpracować, ale tinypic już za to tak ;), nie mniej dziękuję za odzew drodzy koledzy :), pozdrawiam