PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie o iv.pl

maniak666
18-11-2011, 23:19
Od wczoraj nie mogę się zalogować. Przy próbie logowania pojawia się 404 not found. Login i hasło na pewno ok. Kazda próba korespondencji, czy też możliwości odzyskania hasła, ewentualnie próba założenia nowego konta skutkuje w powyżej opisany sposób. Zalinkowane i wrzucone na forum foty są widoczne.
Czy ktoś z użytkowników iv.pl ma ten sam problem? Zaznaczam że nie jestem fanem imageshacka, tak że odpowiedzi przekierowujące tam ...
No chyba że padł iv.pl kompletnie.

ASAHI
18-11-2011, 23:21
Cos im padło, nie mogę zdjątek od rana wrzucić.

Greg77
18-11-2011, 23:25
Panowie a nie usuwaja wam zdjec z iv.pl? Mi kiedys pousuwali i sie przenioslem na imageshacka, dodatkowo teraz uzywam imageloadera....bajka;)

ASAHI
18-11-2011, 23:27
Usuwają. Czas widać na zmiany..

maniak666
19-11-2011, 00:31
Jakoś nie zauważyłem coby usuwali. A z imageshackiem miałem swego czasu jakieś hocki klocki i dałem sobie na wstrzymanie.

Bartek - NinoVeron
19-11-2011, 03:07
co jakiś czas usuwają stare zdjęcia użytkowników "nie zarejestrowanych"
wystarczy za darmo zarejestrować konto i tych zdjęć nie usuwają

Hoobie
19-11-2011, 11:13
Przestałem korzystać z iv.pl, bo swojego czasu zauważyłem, że zdjęcia tam wrzucane mają inną kolorystykę, niż na oryginale... coś jest mącone w profilach kolorów podczas uploadu...
Nie dziękuje - nie polecam :p ;)

maniak666
19-11-2011, 12:04
Przestałem korzystać z iv.pl, bo swojego czasu zauważyłem, że zdjęcia tam wrzucane mają inną kolorystykę, niż na oryginale... coś jest mącone w profilach kolorów podczas uploadu...
Nie dziękuje - nie polecam :p ;)
Hubert, tego nie zauważyłem, co nie znaczy że nie ma miejsca. Ja po prostu tego nie widzę. Ale może nie warto się upierac, tylko pora przeprosić z żabą...

Hoobie
19-11-2011, 12:19
Hubert, tego nie zauważyłem, co nie znaczy że nie ma miejsca. Ja po prostu tego nie widzę. Ale może nie warto się upierac, tylko pora przeprosić z żabą...

Możliwe, ze coś zostało poprawione, stąd też nie widać przekłamań. Ale ja, od tamtego momentu przerzuciłem się na imageshack.us, założyłem tam konto i ... jest mi dobrze ;)

creep
19-11-2011, 13:29
wystarczy za darmo zarejestrować konto i tych zdjęć nie usuwają
Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące. Dlatego od roku wrzucam na imageshacka i nic jeszcze nie zniknęło, niezależnie od tego czy jest oglądane czy nie.

maniak666
19-11-2011, 15:00
Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące. Dlatego od roku wrzucam na imageshacka i nic jeszcze nie zniknęło, niezależnie od tego czy jest oglądane czy nie.

Działa znowu. Az z ciekawości sprawdziłem to o czym piszesz. Pierwsza wrzucona fota na zarejestrowanym koncie 09-09-2010 nadal wisi. Nikt nie usuwał.

Możliwe, ze coś zostało poprawione, stąd też nie widać przekłamań. Ale ja, od tamtego momentu przerzuciłem się na imageshack.us, założyłem tam konto i ... jest mi dobrze ;)

No i chyba trzeba będzie o alternatywie pomyśleć, choć ja na iv nie miałem do tej pory powodów do narzekań

Jacek_Z
19-11-2011, 15:06
Czasami usuwamy wątki z działów zdjęciowych, bo pokazuje się logo iv i informacja o braku zdjęcia. Czyli znikają. Może tylko osób niezarejestrowanych - nie wnikam, nie wiem kto ma konto, kto nie. W kazdym razie takie wątki tu sa usuwane i może dlatego się nie natknęliście na puste ikonki po fotkach.

Ja nie mam konta na imageshack, a moje zdjęcie sprzed paru lat ciągle tam są. Polecam.

Seeker
19-11-2011, 18:56
"Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące."

Niezupełnie (z tego, co zauważyłem). Znikają, ale nie wszystkie i nieregularnie.
Prędzej nad serwerem nie panują, niż celowo usuwają.
Nierejestrowane za to wsiąkają regularnie.
Z logowaniem też od jakiegoś czasu nie jest najlepiej.

creep
19-11-2011, 19:06
We wszystkich moich wątkach z 2009 nie ma zdjęć. Ostatnie z nich zniknęły około marca 2010. Konto zarejestrowane. Może to po prostu ja mam takiego pecha ;)
Czy nie panują nad serwerem, czy usuwają celowo, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, skoro zdjęć nie widać.

Seeker
20-11-2011, 16:21
Przeniosłem sie z żaby, bo było za dużo klikania, ale właśnie wróciłem ;) (wczoraj).

"Może to po prostu ja mam takiego pecha"

Spokojnie, masz tylko większego od innych... :) (pecha).

"Czy nie panują nad serwerem, czy usuwają celowo, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, skoro zdjęć nie widać."

A pewnie, tak tylko dodałem od siebie.

Boryszuk
20-11-2011, 20:04
Przeniosłem sie z żaby, bo było za dużo klikania, ale właśnie wróciłem ;) (wczoraj).
.

To czemu nie zainstalujesz sobie uploadera?

m3
20-11-2011, 20:33
Ja polecam flickr'a jako alternatywę. Oprócz możliwości wklejania zdjęć na forum mamy też całkiem fajną galerie naszych zdjęć z możliwością segregowania zdjęć na kategorie. I też jest program ułatwiający upload zdjęć.

Choć Imageshack też można śmiało polecić.

Seeker
21-11-2011, 23:58
"To czemu nie zainstalujesz sobie uploadera?"

IV, gdyby dobrze działał, byłby całkiem fajny bez żadnych dodatków,
a po drugie, na shacku nie miałem konta.

harb
22-11-2011, 21:28
Jakoś nie zauważyłem coby usuwali. A z imageshackiem miałem swego czasu jakieś hocki klocki i dałem sobie na wstrzymanie.

usuwają, usuwają, wielu korzystających z tego narzędzia nie ma w swoich wątkach zdjęć, nie da się już podlinkować takiego wątku zaczynającemu przygodę z fotografią bo nie ma fot, a szkoda bo wiele wartościowych wyleciało w powietrze, z imageshacka korzystam od początku bycia na tym portalu, trochę zdjęć tutaj wstawiłem przez te kilka lat i na palcach mogę policzyć sytuacje kiedy mnie zawiódł :)

ps. konta nie zakładałem, wrzucam fotę pobieram adres i wklejam do wątku

maniak666
18-12-2011, 15:25
Działa znowu. Az z ciekawości sprawdziłem to o czym piszesz. Pierwsza wrzucona fota na zarejestrowanym koncie 09-09-2010 nadal wisi. Nikt nie usuwał.

No i chyba trzeba będzie o alternatywie pomyśleć, choć ja na iv nie miałem do tej pory powodów do narzekań

No i jednak trzeba w image uderzyc. Dzisiaj zajrzalem na swoje konto i cale mnostwo zdjec pousuwane. Zeby bylo smieszniej nie jakies starocie ale sprzed niespelna miesiaca. A jestem zarejestrowany. Nie qmam.
Czas na zmiany...

Greg77
18-12-2011, 21:27
No i jednak trzeba w image uderzyc. Dzisiaj zajrzalem na swoje konto i cale mnostwo zdjec pousuwane. Zeby bylo smieszniej nie jakies starocie ale sprzed niespelna miesiaca. A jestem zarejestrowany. Nie qmam.
Czas na zmiany...

Polecam ImageUploader.....wpisujesz dane swojego konta i wrzucasz zdjecia z poziomu programu, malutki, zgrabny i bez wszedobylskich reklam....