Zobacz pełną wersję : Pytanie o iv.pl
maniak666
18-11-2011, 23:19
Od wczoraj nie mogę się zalogować. Przy próbie logowania pojawia się 404 not found. Login i hasło na pewno ok. Kazda próba korespondencji, czy też możliwości odzyskania hasła, ewentualnie próba założenia nowego konta skutkuje w powyżej opisany sposób. Zalinkowane i wrzucone na forum foty są widoczne.
Czy ktoś z użytkowników iv.pl ma ten sam problem? Zaznaczam że nie jestem fanem imageshacka, tak że odpowiedzi przekierowujące tam ...
No chyba że padł iv.pl kompletnie.
Cos im padło, nie mogę zdjątek od rana wrzucić.
Panowie a nie usuwaja wam zdjec z iv.pl? Mi kiedys pousuwali i sie przenioslem na imageshacka, dodatkowo teraz uzywam imageloadera....bajka;)
Usuwają. Czas widać na zmiany..
maniak666
19-11-2011, 00:31
Jakoś nie zauważyłem coby usuwali. A z imageshackiem miałem swego czasu jakieś hocki klocki i dałem sobie na wstrzymanie.
Bartek - NinoVeron
19-11-2011, 03:07
co jakiś czas usuwają stare zdjęcia użytkowników "nie zarejestrowanych"
wystarczy za darmo zarejestrować konto i tych zdjęć nie usuwają
Przestałem korzystać z iv.pl, bo swojego czasu zauważyłem, że zdjęcia tam wrzucane mają inną kolorystykę, niż na oryginale... coś jest mącone w profilach kolorów podczas uploadu...
Nie dziękuje - nie polecam :p ;)
maniak666
19-11-2011, 12:04
Przestałem korzystać z iv.pl, bo swojego czasu zauważyłem, że zdjęcia tam wrzucane mają inną kolorystykę, niż na oryginale... coś jest mącone w profilach kolorów podczas uploadu...
Nie dziękuje - nie polecam :p ;)
Hubert, tego nie zauważyłem, co nie znaczy że nie ma miejsca. Ja po prostu tego nie widzę. Ale może nie warto się upierac, tylko pora przeprosić z żabą...
Hubert, tego nie zauważyłem, co nie znaczy że nie ma miejsca. Ja po prostu tego nie widzę. Ale może nie warto się upierac, tylko pora przeprosić z żabą...
Możliwe, ze coś zostało poprawione, stąd też nie widać przekłamań. Ale ja, od tamtego momentu przerzuciłem się na imageshack.us, założyłem tam konto i ... jest mi dobrze ;)
wystarczy za darmo zarejestrować konto i tych zdjęć nie usuwają
Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące. Dlatego od roku wrzucam na imageshacka i nic jeszcze nie zniknęło, niezależnie od tego czy jest oglądane czy nie.
maniak666
19-11-2011, 15:00
Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące. Dlatego od roku wrzucam na imageshacka i nic jeszcze nie zniknęło, niezależnie od tego czy jest oglądane czy nie.
Działa znowu. Az z ciekawości sprawdziłem to o czym piszesz. Pierwsza wrzucona fota na zarejestrowanym koncie 09-09-2010 nadal wisi. Nikt nie usuwał.
Możliwe, ze coś zostało poprawione, stąd też nie widać przekłamań. Ale ja, od tamtego momentu przerzuciłem się na imageshack.us, założyłem tam konto i ... jest mi dobrze ;)
No i chyba trzeba będzie o alternatywie pomyśleć, choć ja na iv nie miałem do tej pory powodów do narzekań
Czasami usuwamy wątki z działów zdjęciowych, bo pokazuje się logo iv i informacja o braku zdjęcia. Czyli znikają. Może tylko osób niezarejestrowanych - nie wnikam, nie wiem kto ma konto, kto nie. W kazdym razie takie wątki tu sa usuwane i może dlatego się nie natknęliście na puste ikonki po fotkach.
Ja nie mam konta na imageshack, a moje zdjęcie sprzed paru lat ciągle tam są. Polecam.
"Nieprawda, usuwają, i to dosyć szybko, max 3 miesiące."
Niezupełnie (z tego, co zauważyłem). Znikają, ale nie wszystkie i nieregularnie.
Prędzej nad serwerem nie panują, niż celowo usuwają.
Nierejestrowane za to wsiąkają regularnie.
Z logowaniem też od jakiegoś czasu nie jest najlepiej.
We wszystkich moich wątkach z 2009 nie ma zdjęć. Ostatnie z nich zniknęły około marca 2010. Konto zarejestrowane. Może to po prostu ja mam takiego pecha ;)
Czy nie panują nad serwerem, czy usuwają celowo, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, skoro zdjęć nie widać.
Przeniosłem sie z żaby, bo było za dużo klikania, ale właśnie wróciłem ;) (wczoraj).
"Może to po prostu ja mam takiego pecha"
Spokojnie, masz tylko większego od innych... :) (pecha).
"Czy nie panują nad serwerem, czy usuwają celowo, to naprawdę nie ma dla mnie znaczenia, skoro zdjęć nie widać."
A pewnie, tak tylko dodałem od siebie.
Boryszuk
20-11-2011, 20:04
Przeniosłem sie z żaby, bo było za dużo klikania, ale właśnie wróciłem ;) (wczoraj).
.
To czemu nie zainstalujesz sobie uploadera?
Ja polecam flickr'a jako alternatywę. Oprócz możliwości wklejania zdjęć na forum mamy też całkiem fajną galerie naszych zdjęć z możliwością segregowania zdjęć na kategorie. I też jest program ułatwiający upload zdjęć.
Choć Imageshack też można śmiało polecić.
"To czemu nie zainstalujesz sobie uploadera?"
IV, gdyby dobrze działał, byłby całkiem fajny bez żadnych dodatków,
a po drugie, na shacku nie miałem konta.
Jakoś nie zauważyłem coby usuwali. A z imageshackiem miałem swego czasu jakieś hocki klocki i dałem sobie na wstrzymanie.
usuwają, usuwają, wielu korzystających z tego narzędzia nie ma w swoich wątkach zdjęć, nie da się już podlinkować takiego wątku zaczynającemu przygodę z fotografią bo nie ma fot, a szkoda bo wiele wartościowych wyleciało w powietrze, z imageshacka korzystam od początku bycia na tym portalu, trochę zdjęć tutaj wstawiłem przez te kilka lat i na palcach mogę policzyć sytuacje kiedy mnie zawiódł :)
ps. konta nie zakładałem, wrzucam fotę pobieram adres i wklejam do wątku
maniak666
18-12-2011, 15:25
Działa znowu. Az z ciekawości sprawdziłem to o czym piszesz. Pierwsza wrzucona fota na zarejestrowanym koncie 09-09-2010 nadal wisi. Nikt nie usuwał.
No i chyba trzeba będzie o alternatywie pomyśleć, choć ja na iv nie miałem do tej pory powodów do narzekań
No i jednak trzeba w image uderzyc. Dzisiaj zajrzalem na swoje konto i cale mnostwo zdjec pousuwane. Zeby bylo smieszniej nie jakies starocie ale sprzed niespelna miesiaca. A jestem zarejestrowany. Nie qmam.
Czas na zmiany...
No i jednak trzeba w image uderzyc. Dzisiaj zajrzalem na swoje konto i cale mnostwo zdjec pousuwane. Zeby bylo smieszniej nie jakies starocie ale sprzed niespelna miesiaca. A jestem zarejestrowany. Nie qmam.
Czas na zmiany...
Polecam ImageUploader.....wpisujesz dane swojego konta i wrzucasz zdjecia z poziomu programu, malutki, zgrabny i bez wszedobylskich reklam....