Zobacz pełną wersję : Płytka rzeczka w okolicy Warszawy
Witam,
jeśli umieściłem temat nie w tym wątku, to przepraszam, ale nie za bardzo wiedziałem, czy to turystyka, czy plener.... a mnie chodzi o płytką rzeczkę w okolicy Warszawy. Taką do max połowy łydki albo nawet lekko płycej aby model mógł w niech trochę pochodzić (więc musi być ogólnie dostępna, nie zatruta :), i nie równy kanał, tylko w miarę dzika).
Oczywiście potrzebna do pewnego pomysłu foto.
dzięki z góry za wszelkie wskazówki,
jacek
dzięki, boję się, że trochę za głęboki (musi być do połowy łydki max i to na odcinku kilkunastu metrów...), ale pamiętam go z dzieciństwa, więc może trochę płytszy teraz/sprawdzę.
No nic, zaraz wyruszam zaraz w teren, to zobaczę co znajdę. Polecono mi też Rawkę w okolicach Nowego Dworu - Dolecka.
Wojteksw
19-11-2011, 11:58
Trzeba był wcześniej o tym pomyśleć, w okresie letnim miałeś na ulicach Warszawy bardzo ładne rzeczki jak były duże opady deszczu.
:-). byłem dzisiaj nad Rawką, ale jest zdecydowanie za głęboka. znalazłem jednak po drodze dwie inne, gdzie woda była po kostki ;-)... ale do Rawki wrócę jak spadnie śnieg...
Utrata w okolicach Walendowa
http://pl.wikipedia.org/wiki/Walend%C3%B3w
W Rawce można trafić na płycizny, ale generalnie to dzika rzeka:)
Świder miewa płycizny, nawet większe niż kilkanaście metrów długości. Sprawdź też Mienię - prawy dopływ świdra. Wpada ona w Józefowie do Świdra. To jest dzika rzeczka - bardzo malownicza. Generalnie jak z każda rzeką - stan wody zależy też od opadów. Teraz dawno nie padało.
jak na dziko, to pewnie w kampinosie coś się znajdzie.
może być co prawda trochę zimnawo, ale jak tylko połowa łydy to i z amputacją nie powinno być problemu ;)
teraz niski stan wody to polecem swider przy ujściu jest super
lub wisła na wysokości Józefów-Falenica