PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie i porada o Pocetwizard

Odyseusz
18-11-2011, 14:30
Witam. Mam dylemat i chętnie poradzę się waszą opinią. Mianowicie zakupiłem niedawno pocket wizard TTl1 TTl5 tylko z USA. Wiadomo cena była sporo niższa więc się skusiłem. Transport znajomego za free i wszystko cacy. W między czasie postanowiłem wyrwać z PuP w mojej wiosce parę groszy na sprzęt do studia między innymi światłomierz Sekonic L-758D. Dzisiejszego dnia dopiero uzmysłowiłem sobie ,że z pocket wizardem nie będzie działał a wersji USA w Polsce na fakture nie kupie. Sam nie wiem co robić. Sprzedać PW i przejść na system polski czy sprzedać Seconika i ściągnąć drugiego z USA. I na koniec pytanie czy ma ktoś taki zestaw PW TTL5 + Sekonic L-758D i jak się to sprawuje czy warte jest to zachodu.

Art Erie
18-11-2011, 14:37
Ale Sekonic nie działa z PW tak sam z siebie, potrzebny jest do niego moduł radiowy i to od tarnsmitera zależy w jakiej częstotliwości pracuje.

Odyseusz
18-11-2011, 14:52
Ale Sekonic nie działa z PW tak sam z siebie, potrzebny jest do niego moduł radiowy i to od tarnsmitera zależy w jakiej częstotliwości pracuje.
Czyli źle zrozumiałem opis sprzedających. Ale fakt faktem kupując w PL seconica nikt modułu USA mi nie założy. A czy wiadomo jaki jest koszt opcji modułu radiowego?

wilk325
18-11-2011, 14:53

dokładnie, potrzebny jest w wersji L-758DR

Art Erie
18-11-2011, 15:02
Tutaj jest wersja europejska http://www.e-oko.pl/sklep/oswietlenie-studyjne-i-wyposazenie-studia-10168-strona1-sekonic-rt-32-n-module-2703.html
Oznaczenia wersji US musisz sobie poszukać w instrukcji.

EDIT

Tutaj wersja na dwie częstotliwości http://www.sklepfoto.com/p/12864/sekonic_rt-32n_module__modul_radiowy__-_promocja/

Odyseusz
18-11-2011, 15:09
Dzięki za pomoc Art Erie. Wiec póki co kupie w PL a potem będę się dalej martwił. A czy ktoś korzysta z tego na forum?? I jak się to spisuje? 600pln to sporo jak na taki dodatek.

Art Erie
18-11-2011, 15:14
Przeczytaj EDIT w moim poprzednim poście.

Odyseusz
18-11-2011, 15:30
Chyba muszę częściej odświeżać stronę ;) Dzięki bardzo wszystko teraz jasne i cena niższa od razu lepiej mi się zrobiło... :D

Odyseusz
18-11-2011, 18:16
Więc jak już jedną sprawę dotyczącą Pocket Wizard ogarnąłem to mam jeszcze jedno pytanie. Czy zakładając na TTL1(który jest na aparacie) lampę błyskową bez różnicy czy sb900 czy 800 mogę wyzwolić ją razem z TT5 po naciśnięciu migawki. Jak do tej pory się nie udało.