PDA

Zobacz pełną wersję : nudnego pleneru CD

pank
17-11-2011, 23:46
Jakiś czas temu pokazywałem jedno zdjęcie z dość nietypowego pleneru, ponieważ tamten wątek rozrósł się do ogromnych rozmiarów, zapchany dyskusją prawie zupełnie nie na temat wrzucanie tam następnych zdjęć było by bez sensu. Zakładam więc całkiem nowy wątek z całą sesją. Trochę więcej na blogu (http://piotrknap.com/blog/?p=2129).
1

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img580.imageshack.us/img580/4797/gosiakrzysiek01of20.jpg)
2

źródło (http://img844.imageshack.us/img844/9373/gosiakrzysiek02of20.jpg)
3

źródło (http://img40.imageshack.us/img40/4990/gosiakrzysiek13of20.jpg)
4

źródło (http://img403.imageshack.us/img403/8014/gosiakrzysiek14of20.jpg)
5

źródło (http://img856.imageshack.us/img856/3982/gosiakrzysiek17of20.jpg)

i tu jeszcze dwa bardziej "normalne" :)
6

źródło (http://img341.imageshack.us/img341/2139/gosiakrzysiek18of20.jpg)
7

źródło (http://img833.imageshack.us/img833/7105/gosiakrzysiek19of20.jpg)

egoiste
17-11-2011, 23:57
podobaja mi sie bardzo dwa ostatnie , z tym ze na pierwszym znich mozna bylo popracowac nad usunieciem brudu z sukni PM ,
na dugim kaczka rzadzi :)

Semati
17-11-2011, 23:59
przewrotne .... :))

Rycerz
18-11-2011, 00:45
dokładnie ;-) kaczuszka na nr 2 najfajniejsza ;-)

Krzysiek Kisała
18-11-2011, 11:54
hahaha ale się uśmiałem :D
czad robota Piotrek ! Nasycenie tych zdjęć szczegółami jest niesamowite, a młoda zamiatająca "bączka" pod dywan rokcs !!!
Sam bym takich zdjęć w życiu nie zrobił i pewnie też takich bym nie chciał ze swojego pleneru, ale pełen szacunek za wykonaną robotę ;)
Pozdr
KK

pank
18-11-2011, 12:06
Dzięki :)

pomelek
18-11-2011, 14:05
Dwa ostatnie też mi się najbardizej podobają ;)

Agraf
18-11-2011, 15:13
Niby kicz ale coś w sobie ma. Mi się 5 najbardziej widzi. Coś dla babciów i mamusiów im zrobiłeś czy w tym stylu utrzymałeś całą sesję?

pank
18-11-2011, 15:41
Dla babciów i mamusiów mają zdjęcia z plaży :)

coroner
18-11-2011, 15:47
Ło Chryste Panie i wszyscy święci...

"Oślepłem, oślepłem!! Czy jeszcze kiedyś zagram na skrzypach??" krzyczał Osioł (Rumak) w Shreku 2.
Tutaj niestety nic innego mi nie przychodzi do głowy.
1-5 niemal mi wypaliły monitor

pank
18-11-2011, 15:51
Kiepski monitor, nie zwracam za serwis.

coroner
18-11-2011, 16:03
Kiepski monitor, nie zwracam za serwis.

Nie proszę o to.

wupi
18-11-2011, 23:15
bomba :)

Michał Fąfrowicz
18-11-2011, 23:54
Bez wątpienia wyznaczasz nowe trendy w plenerach. Jedni powiedzą kicz, inni geniusz. Tak już jest z artystami.

Pracuj tak dalej, a za jakiś czas będzie książka o Tobie ;)
Mi się podoba :)

Michał Fąfrowicz
18-11-2011, 23:56
Mam tylko pytanie - czy te zdjęcia mają jakiś ukryty sens, czy to sklejanka Twojej fantazji?:) Pytam bo nie wiem czy szukać jakiegoś przekazu w tym wszystkim ;)

pank
19-11-2011, 00:24
To zależy jak bardzo ukrytego sensu szukasz. Z założenia miały to być lekko dowcipne scenki domowe pokazane trochę w krzywym zwierciadle.

Tomek Konopka
19-11-2011, 00:48
ogień :)

bialogardzianin
19-11-2011, 12:37
Zdj. 6 wspaniałe, nic dodać nic ująć, trafiło do mnie na 102, 7 też fajne. Co na 2 młoda trzyma?

pank
19-11-2011, 13:33
Miarkę :)

Piotrek 77
19-11-2011, 19:03
obróbka w miarę dobrze zrobiona. Jest to twoja wizytówka - że zdjecia takie są. Może się podobać lub nie. O Disco Polo też pisali kicz itp. a prawie cała Polska tego słuchała i się przy tym dobrze bawiła. Jeśli się młodzi dobrze bawili oglądając twoje zdjęcia - to to jest najważniejsze. Inni po prostu Tobie zazdroszczą, że sami nie wpadli na równie ciekawy pomysł. Pewnie oprócz fotomontaży są również zwykłe zdjęcia. One dodają trochę smaczku.
Jestem ciekaw ile takich zdjęć robisz młodym?
A co do zdjęc fajna 2 i 5

pank
19-11-2011, 19:19
Z sesji oddaję około 30 zdjęć

Wojtek Marzec
21-11-2011, 14:14
Według mnie rewelacja. Masz naprawdę fajny pomysł na swoją fotografię. Myślę, że powinieneś trzymać się tego. Bardziej to dopracować dbając o najmniejszy szczegół a będziesz fotografem o światowej renomie. A ponieważ ważne jest nie tylko to co się robi ale i czego się nie robi, odpuściłbym sobie te ultraszerokie, przerysowane kadry. Naprawdę ekstra. Czekam na kolejne pomysły.

JoannaJeszka
09-12-2011, 19:08
do mnie te zdjeca nie przemawiają

pank
09-12-2011, 21:22
To chyba dobrze, gdyby zaczęły to by znaczyło że albo należy skontaktować się z psychiatrą albo że staff był naprawdę świetny ;)

wbafiso
09-12-2011, 22:14
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee błagam Cie zamknij ten rozdział swojego życia i nie otwieraj wiecej tej księgi!!!!! Udam że nie widzę tego tam na górze...
Bardzo lubię Twoje zdjęcia są interesujące, ciekawe, inspirujace - ale to co pokazujesz nam tutaj to coś czego nigdy nie powinno sie robić ludziom na tych zdjeciach. Wybacz że to napiszę ale to wsteczyzm.... po Tobie spodziewam się czegoś więcej niż kolorowanki w stylu ucze się obsługi programu.

pank
09-12-2011, 23:14
Wybacz, ale pozwolę sobie jednak otwierać i zamykać księgi które mam ochotę :)

wbafiso
10-12-2011, 00:36
Twoje zycie Twoje prawo ale nie idz tą drogą ....

pank
10-12-2011, 00:41
Wolałbym jednak o tym jaką drogą iść decydować sam, nie wiem czemu ale jakoś bardziej ufam swojej intuicji i doświadczeniu niż radom forumowego nika z 8 postami ;) Drogi, forumowy niku, po prostu nie zrozumiałeś, co nie jest niczym złym, ale nie uważasz że doradzanie obcemu facetowi w tak kategoryczny sposób co ma robić a czego nie jest niezbyt rozsądne?

Motorniczy
10-12-2011, 09:11
Mam tylko pytanie - czy te zdjęcia mają jakiś ukryty sens, czy to sklejanka Twojej fantazji?:) Pytam bo nie wiem czy szukać jakiegoś przekazu w tym wszystkim ;)

Uruchom wyobraznie a sprzet odstaw w kąt.

NBA
10-12-2011, 15:29
6 i 7 to jeszcze rozumiem, ale za pozostałe chyba nikt Ci nie zapłacił...

pank
10-12-2011, 15:55
Boszszsz, co za ludzie. Rozumiem że może się komuś nie podobać, rozumiem że nie wszyscy muszą kumać dowcip, ale na prawdę, przyjmijcie do wiadomości że nie ma czegoś takiego jaj jedna słuszna i właściwa estetyka i to że mi się coś nie podoba wcale nie znaczy że musi być złe. Czas otworzyć trochę klapeczki z oczu, polecam.
BTW. Nie dość że zapłacili i to nie mało, to jeszcze dzięki tej sesji mam kilku nowych klientów, a nie minął nawet miesiąc od publikacji.

NBA
10-12-2011, 16:25
jeszcze dzięki tej sesji mam kilku nowych klientów, a nie minął nawet miesiąc od publikacji.

Gratuluje i trzymaj się swojej drogi. Pozdrawiam

Motorniczy
10-12-2011, 16:27
Boszszsz, co za ludzie. Rozumiem że może się komuś nie podobać, rozumiem że nie wszyscy muszą kumać dowcip, ale na prawdę, przyjmijcie do wiadomości że nie ma czegoś takiego jaj jedna słuszna i właściwa estetyka i to że mi się coś nie podoba wcale nie znaczy że musi być złe. Czas otworzyć trochę klapeczki z oczu, polecam.
BTW. Nie dość że zapłacili i to nie mało, to jeszcze dzięki tej sesji mam kilku nowych klientów, a nie minął nawet miesiąc od publikacji.

Bo to jest cos innego - i dobrze . Z jajem i w fajnej inscenizacji i jako dodatkowe zdjecia w sesji bankowo zagraly takie obrazki na 100% :)

pank
10-12-2011, 16:28
To nie były dodatkowe zdjęcia z sesji, to były główne zdjęcia, sesja była zaplanowana kilka tygodni wcześniej i tak właśnie miała wyglądać :)

badman
10-12-2011, 23:08
kto puścił bąka ?..... pod dywan ? :D śmieszne, pomysłowe trochę komiksowe, na pewno nietuzinkowe :) wolę jednak Twoją "klasykę" z ostatniego zdjęcia.

kroolik
21-12-2011, 12:37
jednak pierwowzór jest zrobiony po bożemu
http://www.dpreview.com/news/2011/7/22/lachapelle
czyli zabawa kiczem w dobrym stylu i faktycznie z przymróżeniem oka.
tutaj Pank sie wyklada, lezy i kwicy.

Wojtek Marzec: ladnie to tak kpić z kolegi :)?

michal_sokolowski
21-12-2011, 16:03
Wojtek Krolik, poswieciles czas zeby odnalezc tamte zdjecia, podlinkowac tutaj... chcialo ci sie ? Zastanawiajace, bardzo. Poznawszy juz troche twoje sieciowe wyczyny jakos mnie to w sumie nie dziwi.

pank
21-12-2011, 17:24
Najśmieszniejsze jest to że tamto zdjęcie Chapella zobaczyłem już po sesji. Kolegi Królika, jako znanego specjalisty od wyczesanych grzybiarskich sesji wypada chyba posłuchać, poleżę i trochę pokwiczę ;)

kroolik
21-12-2011, 17:46
jest o tym watek na FFS, podane linki, wyluzujcie chlopaki :)

Amadeusz
21-12-2011, 21:10
Najśmieszniejsze jest to że tamto zdjęcie Chapella zobaczyłem już po sesji. Kolegi Królika, jako znanego specjalisty od wyczesanych grzybiarskich sesji wypada chyba posłuchać, poleżę i trochę pokwiczę ;)

Jeśli wszystkie foty kroolika sprowadzasz do jakiegoś jedynego wyskoku to faktycznie masz rację. Teraz tylko zastanów się czy mózg działa w ten sposób.

pank
21-12-2011, 22:04
O, szacowne grono FFS zebrało się i ustaliło stanowisko a emisariusz Królik przybył żeby o tym świat poinformować?

pank
21-12-2011, 22:37
jednak pierwowzór jest zrobiony po bożemu

Tak jak pisałem, to nie był pierwowzór, więc jak chłopaki jedziecie po Knapie jak po burej suce że zżyna z LaChapella to możecie sobie darować :) W poprzednim wątku podawałem linka do filmu z inspiracją, młoda jest fanką serialu który miał jakąś czołówkę w tym klimacie :) Ale to miło że porównuje się moje zdjęcia ze zdjęciami takiego fotografa :)

kroolik
21-12-2011, 23:17
alez Piotr nikt czegos takiego nie sugerowal i dziwie się skad to napięcie.
nie pisalem o plagiacie, a pierwowzorze czyli inspiracji co najwyzej. kazdy ma swoje pierwowzory, inspiracje. widac, ze zdjecia są inne itd itd. widzialem ze podawales dawno temu swoją inspiracje z filmu i luz :)

watek na FFS dotyczy raczej plagiatu teledysku wzgledem zdjecia LaChapella (nie ciebie).

Amadeusz: moja fota grzybiarska wisi w porfolio. Piotrek czesto to podnosi, jakbym mial sie czegos wstydzic. Tutaj się nie rozumiemy. Wsrod innych zdjec jakie robie- takie nabiera (mam wrazenie- oczywisce subiektywne) innej wymowy.

Podsumowując: mnie wykonanie razi (to nie jest zabawa kiczem, ale uwiązanie), tylko ze jeden tutaj mądry mi na boku podpowiada, ze "po co mu rzucac klody pod nogi niech sie rozwija jak chce" i "kolejne slowa krytyki mu nie pomogą". ma racje- ja popelniam pewien bład.
dobranoc i przepraszam, ze sie odezwalem :)
wesolych swiat tez zycze!

michal_sokolowski
22-12-2011, 00:22
Wojtku Kroliku, ze sie jeszcze tak wtrace - nie przyszlo Ci nigdy do glowy ze poziom Twojego nadecia, zarozumialstwa i pychy jest niewspolmierny do Twoich fotograficznych dokonan ? Z Twoich wypowiedzi wychodzi pycha, nie sadzisz? Moze dlatego niektorych irytuja Twoje sentencje.... znam fotografow ktorzy zjedliby Cie na sniadanie, a ktorzy przy Tobie biorac pod uwage to co pisza wydaja sie bardzo, nawet przesadnie skromni.

kroolik
22-12-2011, 10:18
Michal, zyjemy po prostu w roznych swiatach.
Jestem na Nikonie od 4 lat. Pierwszy rok bylem notorycznie krytykowany za zdjecia. Nie przychodzilo mi jednak do glowy nigdy aby z kims walczyć, uznawac go za pysznego, odwolywac sie do wyksztalcenia czy mowic okragle slowka, ze "istnieje wiele drog w sztuce i nie mozna uznac ze ktoras jest lepsza czy gorsza" (a w domysle "nie znacie sie głupcy, moja sztuka jest dobra bo tak!").

Mnie krytyka bardzo mobilizowala i bardzo duzo dala i ciągle daje (oczywiscie pochwaly są dobre- kazdy je lubi choc one de facto mniej dają) i po prostu jak to powiedzial Marek Piotrowski w dokumencie o nim (to taki kultowy kickbokser z lat 80-90): zawsze dawalem wszystko co najlepsze przeciwnikowi i sam rowniez tego samego oczekiwalem.
Dla mnie to uczciwy deal.

Od pewnego czasu juz nie piszę tutaj: bo tylko wywoluje to niepotrzebne napięcia a prawda taka, ze KLIENT i tak wybierze kogo bedzie chcial wiec nie wierze, ze w ten sposob walczymy sie o klienta. Moglibysmy na luzie pogadac o zdjeciach, ale tego nie ma i nie bedzie.
Nie mam do nikogo pretensji i sie nie obrazam aby bylo jasne :)
po prostu niektorzy juz dawno zobaczyli ze internet nie jest miejscem na rozmowy o fotografii, a ja jestem jeszcze na tyle glupi, ze nie potrafie sie tego w koncu nauczyc.
wszystkiego dobrego

verus
22-12-2011, 13:13
A ja podejdę do tych fotomontaży z drugiej strony, przecież fotograf wykonał je na zamówienie. Tutaj zamiast fotografowi, przecież niewinnemu, baty należą się głównie Parze Młodej. A tej można by zarzucić w kwestii estetycznej wiele, od kompletnego braku dobrego smaku do lubowania się w tandetnym kiczu. Być może jest to forma rozrywki bądź rodzaj sprzeciwu w stosunku do ślubu, nie mniej bardzo trudno byłoby obronić taki gust tym bardziej, że o gustach się nie dyskutuje.

Powstaje tutaj pytanie o kondycję młodych ludzi ( bo przecież większość Par Młodych to ludzie młodzi :-) ) i stan ich umysłów. Literatura, galeria sztuki, muzeum, muzyka klasyczna czy w końcu fotografia wydają się być całkowicie obcymi pojęciami dla współczesnej młodzieży. Mówi się, że powoli tworzy się społeczeństwo debili, wychowane od żłobka na wszechobecnej papce lecącej w TV. Reakcją na jakikolwiek przejaw tzw. kulltury wysokiej jest śmiech i ignorancja a hołd skierowany jest głównie na to co prymitywne, niewyszukane czy wręcz prostackie.
I tym nieco filozoficznym akcentem przyłożę cegiełkę do tego wątku :-)

pank
22-12-2011, 13:43
A ja bym jednak prosił o wstrzymanie się z takimi ocenami ludzi których na oczy się nie widziało. Sesja była na zamówienie, owszem, ale ja się pod nią podpisuję i gdybym uważał że jest zła to bym jej nie pokazywał a uważam wręcz że to jedna z moich lepszych sesji w tym sezonie. Zdziwisz się może ale ludzie którzy ją zamawiali wiedzieli co robią, młoda jest absolwentką asp i doskonale zdawała sobie sprawę z konwencji jaką się bawimy. Żeby nie odebrać tej sesji tak jak napisałeś jakieś obycie w sztukach plastycznych jest wręcz wskazane żeby wyłapać nawiązania i niuanse a nie pójść po najprostszej linii oporu i potraktować to jak tandetę dla wioskowych głupków. Także prosiłbym o dłuższą chwilę refleksji, zwłaszcza zanim zacznie się wypisywać bzdury o ludziach których się nie zna, bo to prymitywne, niewyszukane, czy wręcz prostackie ;)

verus
22-12-2011, 13:57
Absolutnie nie chciałem obrazić. Refleksja miała mieć raczej ogólny charakter wynikający z obserwacji otaczającego mnie świata.
Dorabianie do tych fotomontaży jakiejkolwiek ideologii, podpieranie się ASP, najlepsza sesja w roku... daj spokój pank :-)
Weź aparat i idź zrób jakieś wartościowe fotografie, zobaczysz, że to nie jest takie banalne jak kotlety.

Paweł Krystek
22-12-2011, 15:15
Absolutnie nie chciałem obrazić. Refleksja miała mieć raczej ogólny charakter wynikający z obserwacji otaczającego mnie świata.
Dorabianie do tych fotomontaży jakiejkolwiek ideologii, podpieranie się ASP, najlepsza sesja w roku... daj spokój pank :-)
Weź aparat i idź zrób jakieś wartościowe fotografie, zobaczysz, że to nie jest takie banalne jak kotlety.

Podpisuję się @verus pod oboma Twoimi postami. Szczególnie, nie mówię absolutnie o tym konkretnym przypadku, to bezmyślne łykanie papki płynącej z TV, które jest wszechobecne.

pank
22-12-2011, 15:24
To nie ja zacząłem o obyciu pisać. Pozwolę sobie jednak mieć własną opinię na temat tego co jest a co nie jest wartościowe. Z resztą dopóki bawi mnie to co robię i jeszcze udaje mi się z tego utrzymać sytuację uważam za idealną :)

Amadeusz
22-12-2011, 16:22
Z resztą dopóki bawi mnie to co robię i jeszcze udaje mi się z tego utrzymać sytuację uważam za idealną :)

Dobitniej nie mogłeś tego napisać. Tworzysz ideał swoich myśli i zdjęć. Jesteś prawdziwy.

pank
22-12-2011, 16:54
Mnie krytyka bardzo mobilizowala i bardzo duzo dala i ciągle daje (oczywiscie pochwaly są dobre- kazdy je lubi choc one de facto mniej dają) i po prostu jak to powiedzial Marek Piotrowski w dokumencie o nim (to taki kultowy kickbokser z lat 80-90): zawsze dawalem wszystko co najlepsze przeciwnikowi i sam rowniez tego samego oczekiwalem.
Dla mnie to uczciwy deal.

Ciekawe kogo i do czego ma zmobilizować krytyka w stylu "leży i kwiczy". Nikt z krytykujących zdjęcia w tym wątku nie napisał niczego konkretnego ani sensownego, same ogólniki odwołujące się do jakiegoś uniwersalnego wyczucia stylu i smaku, co jest kompletną bzdurą. Chętnie bym wysłuchał jakiś negatywnych opinii, ale bardziej konkretnych i konstruktywnych niż "olaboga jaki kicz".

kroolik
22-12-2011, 17:37
mi pisali wtedy "sprzetu kupa a fotograf dupa" i w sumie nie powiem zebym sie dobrze z tym czul wtedy, wiec cie rozumiem. sam musisz sie domyslic co zrobic aby jeszcze postawic 2-3 dobre kroki do przodu. nikt tego nie wie, bo nikt nie siedzi w twoich butach.

nikt ci nie pisze nic konkretnego tez dlatego bo za 5 minut to podważasz, odwracasz kota ogonem, wysmiewasz albo powolujesz sie na prace adwersarza- ze nie godzien cie krytykowac. Ogolnie robisz atmosfere, w ktorej w naturalny sposob powstają obrońcy uciśnionych i powstaje wrazenie, ze skoro jest taka zawierucha to znaczy, ze mamy oto tutaj do czynienia z czyms godnym tej zawieruchy. Przelom w fotografii slubnej!! A juz dawno temu Knyt przecieral te szklaki.

dobra rozmowa o zdjeciach to nie proba bronienia swojego poletka za wszelką cenę. to jasne ze opinie sa wielorakie i mysle ze ktos tego tutaj nie rozumie skoro ciągle W TWOICH wątkach są spiny. W innych tez są ?? Nie widać ich specjalnie- a na pewno nie na taką skale.

absteahujac od argumentow: nasz kryzys polega na tym, ze na dzien dzisiejszy Pani Mloda ma rure w d....i wygląda to raczej mało zachęcająco.

pank
22-12-2011, 18:03
Spiny w moich wątkach prowokują ciągle ci sami ludzie a durnotą z mojej strony jest to że zamiast olać ciepłym moczem, reaguję. Pytanie za 100 punktów, na jakiej podstawie twierdzisz ile i w którą stronę mam wykonać kroków? Przyłazisz tu i mentorskim tonem wygłaszasz maksymy z którymi nawet nie ma jak polemizować bo niby co mam ci odpisać na " leży i kwiczy" albo "3 kroki do przodu"? Jakie kroki? W którą to jest do przodu? I co cię upoważnia do wyznaczania kierunku?

kroolik
22-12-2011, 18:25
na jakiej podstawie twierdzisz ile i w którą stronę mam wykonać kroków?

w którą stronę chciallbys isc- tego nie wiem, juz to pisalem ze sam musisz to stwiedzić.

natomiast
jesli przyjmiemy, ze w twoich fotach jest jeszcze cos do poprawy (jak i w kazdych fotach takich pstrykaczy jak my)- no to jakiś ruch w dobrą stone przydaloby sie zrobic, nie?

pank
22-12-2011, 18:34
Ale co do poprawy? Technika? Sprzęt? Umiejętność posługiwania się nim? Owszem, pewnie do końca mojego fotograficznego życia będę odkrywał nowe metody pracy ze światłem, ale pytanie czy po tych krokach o których piszesz zdjęcia będą lepsze czy po prostu inne? Na jakiej podstawie da się obiektywnie stwierdzić czy lepsza jest młoda odlatująca na odkurzaczu czy stojąca na snopku siana? Lepsza od czego, dla kogo i do czego? Wolę o rozwoju w tej dziedzinie myśleć bardziej jak o odkrywania nowych światów, stare, już odkryte nie robią się od tego gorsze.

kroolik
22-12-2011, 18:46
oczywiscie obiektywnie nikt na swiecie nie ma takiej mocy aby to stwierdzic.
po prostu wyrazamy swoje opinie i niestety niewiele mozesz zrobic (jak i kazdy z nas jesli spotka sie z krytyką) jesli ktos ci np pisze, ze totalną chałe robisz bo rowniez nie masz takiej mocy aby twierdzić, ze cos jest dobre albo nie- z całą pewnością.
mozesz tylko przyjac na klate wykazując sie zrozumieniem i siedziec cicho- ewentualnie myslec co poprawic.

pank
22-12-2011, 18:57
Nie bardzo rozumiem. Czym się różni stwierdzenie że robię chałę od mojego że nie robię? Czemu mam brać na klatę skoro się nie zgadzam? Zwłaszcza że opinie pojawiają się skrajnie różne.

kroolik
22-12-2011, 19:05
piłem do dyskusji, ktore rzekomo mają prowadzić do stwierdzenia kto ma racje? to slepa uliczka, a w tych wątkach dodatkowo wywoluje to zle emocje (i to przed swietami!!) bo to jasne, ze opinie "chała" "dobre" są rownowazne i zadna ze stron nie przekona drugą do niczego.

oczywiscie mozesz sie nie zgodzic z krytyką, ale prawde mowiac jesli wystawiasz zdjecia to dla mnie z marszu wiadomo, ze uznajesz je za dobre, wiec pozniejsze jeszcze pisanie "nie, one są dobre" jest zbędne, podawanie argumentow i oczekiwanie od nas swoich argumentow tez jest zbedne i podbija tą atmosfere, ktora zresztą ci jakos sluzy- inaczej bys tego nie robił. ale ty to robisz- ustalmy :) bo w innych wątkach dziwnie tego nie ma.

wszystko rozbija sie o GUST (z ktorym sie nie dyskutuje), a argumenty merytoryczne ignorujesz i raczej sugerujesz, ze to tez o gust chodzi (jak kadrowanie). siejesz wiatr i burze zbierasz.

pank
22-12-2011, 19:38
To pokaż mi jakiś argument merytoryczny który ignoruję, bo chyba ślepy jestem.

photoaction
22-12-2011, 20:20
Pank zauważ, że w praktycznie każdym wątku jest spina między Tobą a innym użytkownikiem/użytkownikami. Prezentując zdjęcia tutaj jesteś narażony nie tylko na same achy i ochy, ale również na krytykę. Proszę, wyluzuj, chociaż w święta.

pank
22-12-2011, 20:31
Następny merytoryczny :) Czykiedykolwiek i gdziekolwiek zabraniałem krytykowania? A krytykujcie sobie z tym że nie bardzo rozumiem czemu ode mnie oczekuje się przyjęcia krytyki "na klatę" natomiast krytykowanie krytyki jest już zabronione. Dziwne to trochę zwłaszcza jak krytyce daleko do konstruktywnej.

photoaction
22-12-2011, 21:04
No i świetnie, nie ma tematu. Też Ci życzę wesołych Świąt.

pank
22-12-2011, 22:35
I na wzajem ode mnie :)

iczerwinski
22-12-2011, 23:46
Ostatnio widziałem " podobną " sesję na stronie Foto - Knyta.

pank
23-12-2011, 02:44
Knyt już był, musisz się bardziej wysilić :D

Seweryn Czarnocki
23-12-2011, 11:01
Heheh, Panowie złapcie głęboki oddech. Piotr ma swój świadomie wybrany styl w który z całą konsekwencją brnie i jak widać znajduje na swoje prace klientów. Rozumiem że ktoś może chcieć wypowiedzieć swoją negatywną opinię nie znając tego faktu, ale bicie piany po raz enty to już jakaś forma grafomańskiego natręctwa :)

kroolik
23-12-2011, 11:27
nic dodać nic ując Seweryn :)

strebor
23-12-2011, 12:05
[QUOTE=Seweryn Czarnocki;2654614(...) ale bicie piany po raz enty to już jakaś forma grafomańskiego natręctwa :)[/QUOTE]
A mnie to bicie pjiany zalatuje zazdrością, że ktoś znalazł swój target w którym nie musi walczyć z ogromną konkurencją. Nie powiem ja też zazdroszczę ale przede wszystkim odwagi, a kwestia podobania czy nie to już inna sprawa.

pawelpiotrm
23-12-2011, 12:47
A ja skromnie napiszę, że mi się podoba. Może nie chciałbym mieć ze swojego ślubu takich zdjęć ale, pooglądać zdecydowanie tak. Kaczka na 2 jak już było powiedziane jest cudowna a i ostatnie 2 zdjęcia bardzo fajne ;-).

Świat jest pełen sprzeczności i po co walczyć o unifikację....

pank
23-12-2011, 14:41
To fajnie że są też ludzie dla których inne nie równa się gorsze, nawet jeżeli pokazane prace nie trafiają w ich gusta. Dzięki wszystkim za odwiedziny, publikując tą sesję spodziewałem się jatki a tu o dziwo odbiór całkiem pozytywny. To cieszy :)