Zobacz pełną wersję : Druk offsetowy albumu fotograficznego - pomożecie?
Jak w temacie.
Jest tu ktoś będący na bieżąco z cenami druku offsetowego lepszej jakości?
Potrzebuję informacji "na wczoraj" - Czy da się wydrukowac ładny album za 30-35 tys. brutto przy nakładzie 1000-2000 szt. i grubości około 100 stron. Na kredzie, oczywiście?
Cena za druk i introligatornię - w ramach marzeń twarda oprawa.
Chodzi oczywiście o sam druk/oprawę, bez przygotowalni.
Zakładając, że jest to album w formacie A4, jest szansa na zmieszczenie się w tej kwocie.
Jeżeli chcesz to dokładnie wycenić, napisz PW to podam Ci kontakt do mojej połówki, która się takimi rzeczami zajmuje.
czytales ten watek? http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=19134&page=13
dokladniej post 247 (http://www.forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=2491119&postcount=247)
moze to Ci pomoze :)
Szelas - na dziś chodziło mi właśnie o określenie, czy są szanse.
Sote - w tym przypadku fotoksiążka raczej odpada - przy nakładzie 1000 egz. to wychodzi 30-35 zł za szt. Przy tego typu usługach, to chyba za sztukę więcej jest.
Dzięki za odpowiedzi.
Adam
Myślę, że powinieneś się spokojnie zmieścić przy takim nakładzie. Im mniej tym drożej. Przykładowo 104 strony, twarda oprawa z folią itp, 150g, przy 100 egz ok. 82zł/egz ale już przy 200 cena jednostkowa spada do 45zł. Podejrzewam, że przy takiej ilości jeszcze sporo Ci zostanie z budżetu.
login_87
16-11-2011, 09:06
Myślę, że powinieneś się spokojnie zmieścić przy takim nakładzie. Im mniej tym drożej. Przykładowo 104 strony, twarda oprawa z folią itp, 150g, przy 100 egz ok. 82zł/egz ale już przy 200 cena jednostkowa spada do 45zł. Podejrzewam, że przy takiej ilości jeszcze sporo Ci zostanie z budżetu.
100x82zl= 8200zl
200x45zl=9000zl
Faktycznie roznica w cenie praktycznie zadna (10%) a naklad 100% wiekszy...
Szelas - na dziś chodziło mi właśnie o określenie, czy są szanse.
Sote - w tym przypadku fotoksiążka raczej odpada - przy nakładzie 1000 egz. to wychodzi 30-35 zł za szt. Przy tego typu usługach, to chyba za sztukę więcej jest.
Dzięki za odpowiedzi.
Adam
jchyra pisal tam wlasnie o druku offsetowym, a nie o fotoksiazce ;)
Zagadaj do niego, pisal ze ma dobra drukarnie offsetowa.
Dzięki za odpowiedzi.
Jeśli temat przejdzie, to będzie realizowany w 2012 roku, więc będzie czas na szukanie konkretnego wykonawcy - teraz chodziło tylko o to, czy nie zaniżyłem budżetu.
Pozdrawiam
Adam
znajdz stronę Kruk Dąbrowski KD albumy czy coś takiego.
Witam podaję Ci koszty ostatnich moich albumów format szer 225mm , wys 240, ilosc stron 116 , gramatura papieru 170g , twarda okładka , oczywiscie offset , szt 1000 kosz z vat ok 24tys zł , drugi bardzo podopbny parametrami tylko większe rozmiary szt 500 koszt z vat 15,2 tys zł ,musisz jeszcze doliczyc projekt i skład albumu , poniewaz trochę drukuję jesli jestes zainteresowany mogę Ci podac więcej danych tel 600264703 pozdrawiam.
myszatek
05-12-2013, 08:59
Osobiście polecam skontaktować się bezpośrednio z drukarniami. Dokładnie to wycenią i będziesz mógł wybrać optymalną opcję.
Po dwóch latach temat już średnio aktualny :)
Projekt nie przeszedł.
Boryszuk
05-12-2013, 14:17
Po dwóch latach temat już średnio aktualny :)
Projekt nie przeszedł.
Ale link w stopce jak najbardziej aktualny ;)