Zobacz pełną wersję : Nik software - HDR Efex Pro Brak podlądu Pomocy
Mam problem tego typu..... Odpalam Hdr efex pro czy to osobno czy poprzes PS CS5 wszystko ładnie idzie zdjęcie ładuje po lewej stronie w małych okienkach widac miniaturki zdjec w poszczególnych obróbkach zaś nie działa mi podląd zdjęcia na samym środku. W każdej opcji (single image viev, split preview side-by-side preview) Na początku widac fotkę ale po chwili zakrywa ją biały kolor i potem nic nie da się z tym zrobic. Miał ktoś podobny problem i jaka jest na niego recepta. Podziękowania za odpowiedz bardzo bardzo baaaardzo wielkie
Też mnie to spotkało. Reinstalka pomogła ale po odinstalowaniu koniecznie usuń ręcznie :
C\Document and Setting\Ustawienia lokalne\ Dane aplikacji\Nik Software\HDR Efex Pro
Dodam że folder Ustawienia lokalne ma atrybut UKRYTY
Niestety Twój przepis nie pomógł próbowałem nawet formatu C: i dalej to samo. Lecz co zaobserwowałem przy pierwszej instalacji aktywowałem kluczem w pierwszym oknie a teraz nawet po formacie aktywacyjne okno nie wyskakuje odrazu można korzystac z programui to mnie zastanawia. Może ktoś pomoże mi rozwiązac ten problem bo bardzo zalezy mi na tym programie :)
luccassi
20-11-2011, 11:59
Jeśli 1 aktywujesz HDR to na zawsze zapamięta Twojego kompa
hmm ale wg. Ciebie mój komp zapisuje się gdzieś w bazie NikSoftware? lekiem by było odłączenie internetu :) jutro planuje wrzucic inny dysk i zainstalowac ponownie. Jestem zdetermonowany. Jeśli ktoś ma pomysły piszcie. ja postaram sie opisac jak i czy rozwiązałem ten problem. Dziś zainstalowałem tą samą instalkę u brata na laptopie ten sam klucz....u niego śmiga aż miło u mnie nadal biało....
Przenosiłem Dfine 2.0 na drugi komputer i zainstalował się bez problemu. Dziwną masz sytuację.
Napisz do nich po prostu. Są bardzo uczynni.
W przypadku problemów miałem bardzo szybki odzew z ich strony.
luccassi
21-11-2011, 14:20
lub zapraszam na skype - podpowiem - tylko podaj nick
songvari
22-11-2011, 15:05
Opisz problem na grupie Flickr Nik Software (http://www.flickr.com/groups/niksoftware/). Zazwyczaj odpisują bardzo szybko i zawsze fachowo. Tak jak napisał samek - wsparcie techniczne Nik Software jest bardzo przyjazne i skuteczne.
LOL problem rozwiązany :) opisałem sprawe na forum zaproponowanym przez songvari i ktoś mi podpowiedział prosty sposób że aż sam się z siebie śmieje że na to nie wpadłem a mianowicie zainstalowanie nowszych sterowników karty graficznej :] wydawało mi się to nie możliwe zwłaszcza że NikColor chodzi bez zarzutu a jednak. Dzięki za pomoc mam nadzieję że rozwiązanie posłuży komuś kto będzie miał taką sytuację.
songvari
23-11-2011, 18:58
Zaletą forum Nik Software na Fkickr jest właśnie to, że jest na bieżąco czytane przez pracowników Nik. Cieszę się, że Ci szybko pomogli. Ja nie mogę cały czas przekonać się do HDR Efex Pro. Za to używam na co dzień Color Efex Pro (w wersji pod NX2) i uwielbiam te filtry.