PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] jedno świąteczne

kuman
13-11-2011, 21:58
niegrzeczny mikołaj i dziewczynka bez butów

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/11/6341488224_c6f5aa73a3_o-1.jpg
źródło (http://farm7.static.flickr.com/6031/6341488224_c6f5aa73a3_o.jpg)

dzięki za uwagę.

bowers
14-11-2011, 12:31
Cześć.
Każdą Twoja publikację na forum obserwuje z uwagą.Pierwsza refleksja jaka mi się nasuwa-W Stafford już ruszyła kampania świąteczna?. A co do zdjęcia ,prawa strona fotki czytelna-ekspresyjny mikołaj na neutralnym tle sprawia wrażenie "pędzącego" w sobie tylko znanym kierunku.Lewa strona wywołuje większy niepokój u widza i na pierwsze wrażenie prowokuje pytanie"O co chodzi???".Bardziej szczegółowa rewizja planu wywołuje okrzyk"O, dziewczynka bez butów!!". No i tu moja konkluzja -w/g /podkreślam/ mojej oceny mało czytelne dla widza wzajemne interakcje mikołaj-dziewczynka.Gzieś tam w tyle głowy nasuwa mi się skojarzenie z "Dziewczynką z zapałkami",ale jest ono bardzo, bardzo mgliste.Tyle moich wypocin.A co Ty chciałes nam opowiedzieć zamieszczając ten plik.Jeśli Ci to nie sprawia kłopotu bardzo jestem ciekawy uzasadnienia.Co sprawiło że właśnie to zdjęcie wybrałeś??.Ciekawi mnie to bo czytając takie wypowiedzi sam się uczę.
Pozdrowienia i miłego dnia.

TheKilla
14-11-2011, 12:43
bowers, Twoja interpretacja wgniotła mnie w fotel :O

kuman
14-11-2011, 17:06
Cześć.
Każdą Twoja publikację na forum obserwuje z uwagą.Pierwsza refleksja jaka mi się nasuwa-W Stafford już ruszyła kampania świąteczna?. A co do zdjęcia ,prawa strona fotki czytelna-ekspresyjny mikołaj na neutralnym tle sprawia wrażenie "pędzącego" w sobie tylko znanym kierunku.Lewa strona wywołuje większy niepokój u widza i na pierwsze wrażenie prowokuje pytanie"O co chodzi???".Bardziej szczegółowa rewizja planu wywołuje okrzyk"O, dziewczynka bez butów!!". No i tu moja konkluzja -w/g /podkreślam/ mojej oceny mało czytelne dla widza wzajemne interakcje mikołaj-dziewczynka.Gzieś tam w tyle głowy nasuwa mi się skojarzenie z "Dziewczynką z zapałkami",ale jest ono bardzo, bardzo mgliste.Tyle moich wypocin.A co Ty chciałes nam opowiedzieć zamieszczając ten plik.Jeśli Ci to nie sprawia kłopotu bardzo jestem ciekawy uzasadnienia.Co sprawiło że właśnie to zdjęcie wybrałeś??.Ciekawi mnie to bo czytając takie wypowiedzi sam się uczę.
Pozdrowienia i miłego dnia.

hej
interakcji dziewczynka-mikołaj tam nie ma, to są dwa różne plany. generalnie chodziło mi o zaintrygowanie widza. mikołaj jest w swoim świecie, ja wiem co robi i na czym stoi, ale tak skadrowany, że można się domyślać, a może załatwia potrzebę fizjologiczną za choinką :P dla mnie zdjęcie robi dziewczynka bez butów, sam nie wiem skąd się tam wzięła. nie przypisuję do tego żadnej opowieści ;) przyznam, że im więcej oglądam albumów i galerii streetowych i im więcej fotografuję, tym ciężej mi zrobić zdjęcie, by nie było banalne.

kampania świąteczna na wyspach rusza wszędzie już od początku listopada, to akurat jarmark świąteczny w centrum liverpool.
pozdrawiam

bowers
16-11-2011, 12:53
kuman-dzięki za odpowiedź.Jestem bogatszy poznając doświadczenia i przemyślenia innych.