PDA

Zobacz pełną wersję : statyw Nikon - widział go ktoś ??

soko
18-02-2007, 15:18
http://www.agito.pl/product/36091?cid=214

widział go ktoś? jak to w praktyce wygląda? Od dawien dawna zastanawiam sie nad statywem, przydaje sie czasami, a ze tylko 'czasami' nie chce wydawać kilkuset złotych.
Nawet mi sie on podoba :)
co Wy na to?

pozdrawiam
soko

kronos28
18-02-2007, 15:23
yyy no podobny do tych wszystkich hama itd. w podobnej cenie tyle ze w "barwach narodowych" nikona :)

shaddixx
18-02-2007, 15:36
jak w MM jest promocja nikona na cyfraki to stoja na takich statywach i chyba do tego sie nadają.

tomekg
18-02-2007, 16:30
Wczoraj widziałem w FJ w Krakowie, w innych też powinien być - ale na pewno był droższy. Ten żółty kolor....eh

danz1ger
18-02-2007, 21:18
Parametry techniczne:

*Maksymalne obciążenie1 kg
*
do mocowania na nim lampy lub kompakta. mam podobny, który kupiłem kiedyś do kamery video. parę dni temu spróbowalem go z FM3a z lustrzaną pięćsetką nikona i widać wzraźnie drgania w momencie klapnięcia lustra.

Tekla
18-02-2007, 22:28
Widziałem taki w FJ ale był chyba za 99zł.Do lustrzanki to sie nie nadaje.Do kompakta może być.

soko
19-02-2007, 12:25
a co wystarczającego i w miare taniego proponowalibyscie pod zestaw jak w stopce?

ekonet
19-02-2007, 12:44
No, ale za to "podnosi prestiż użytkownika"... :)

Pershing
19-02-2007, 13:14
Parametry techniczne:

*
do mocowania na nim lampy lub kompakta. mam podobny, który kupiłem kiedyś do kamery video. parę dni temu spróbowalem go z FM3a z lustrzaną pięćsetką nikona i widać wzraźnie drgania w momencie klapnięcia lustra.

Dokładnie tak, a Twój D50 raczej się z nim nie sprawdzi. Co do wyboru to zależy ile chcesz na niego wydać. Ja oisobiście mam FIRST model C3570 za 90 zł w MM. Ma udźwig 3,5 kilo a sam waży 1,5 kg. Jestem z niego w miarę zadowolony, w moim domowym studio się sprawdza, ale na dworze przy wietrznej pogodzie niestety daleko mu do ideału. Jak dojdę do jakiejś kaski to kupię coś stabilniejszego i pewnie będzie to Manfrotto z pożądną głowicą.

eldritch
19-02-2007, 20:08
Pershing czy mógłbyś podesłać fotkę z Tamrackiem Adv 6 założonym na plecy?
Chciałem ocenić wielkość - nie ma go nigdzie w sklepie w moim mieście.
Sorry za wjazd...

patyna1
22-02-2007, 20:43
Dokładnie tak, a Twój D50 raczej się z nim nie sprawdzi. Co do wyboru to zależy ile chcesz na niego wydać. Ja oisobiście mam FIRST model C3570 za 90 zł w MM. Ma udźwig 3,5 kilo a sam waży 1,5 kg. Jestem z niego w miarę zadowolony, w moim domowym studio się sprawdza, ale na dworze przy wietrznej pogodzie niestety daleko mu do ideału. Jak dojdę do jakiejś kaski to kupię coś stabilniejszego i pewnie będzie to Manfrotto z pożądną głowicą.

Parametry techniczne:

*

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
potwierdzam mam bardzo podobny(niestety nie kupilem jeszcze pozadnego) i z d200 nie dziala wogole- lepiej robic z reki. trzesie sie przy pracy lustra a jak sie przeslona zamknie to caly lata- polecam ale do coolpix'a . uzbieraj troszke wiecej i kup cos stabilnego

pozdrawiam