Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jest nas dwóch...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img267.imageshack.us/img267/8423/mua2.jpg)
Bardzo fajny pomysł, dobre wykonanie. Dobrze, że oddzieliłeś te dwa zdjęcia paskiem białego. Dobry też pomysł z różnymi wysokościami zdjęć składowych, ale ja bym chyba wyrównał je poziomami oczu. Jeszcze bym się zastanowił nad wyrównaniem obróbki oczu na obydwóch zdjęciach i przycięciu o kilka pikseli prawego zdjęcia z lewej strony - tak w okolicach bruzdy na dolnej wardze - zauważ, że jest ona dobrze widoczna na jednym jak i drugim zdjęciu. Ale ogólnie - bardzo mi się podoba i się chyba zainspiruję.
Pozdrawiam!
Dzięki za cenną opinię!:-)
Większość wymienionych przez Ciebie elementów jest wynikiem przemyślanych działań. Obróbka miała być odmienna żeby podkreślać charaktery obydwu osobowości, także zróżnicowanie wysokości miało powodować czytanie tego zdjęcia w stronę dominującej dobrej strony.
Zdjęcie było zrobione w ramach zadania 'autoportret':-)
W tego typu projekcie powinna występować symetria, inaczej nie widzę w tym większego sensu, mi się nie podoba
W tego typu projekcie powinna występować symetria, inaczej nie widzę w tym większego sensu, mi się nie podoba
Zabawne:-) W Twoim projekcie jeśli taki zrobisz może występować co tylko zechcesz. Ten jest mój i w Twoim 'niewidzeniu' sensu ja nie widzę sensu:-)
Moim zdaniem to zdjęcie o niebo lepiej by się oglądało gdyby połówki tworzyły całość, a nie były względem siebie przesunięte...ale może dlatego, że też kiedyś robiłem podobne zdjęcie, zresztą nawet krąży gdzieś tu na forum ;)
Szanuję Twoje zdanie, jednakowoż uważam że tak jest o niebo lepiej i z pełną świadomością i swoim zamysłem zrobiłem właśnie tak.
A mi się bardzo podoba. Pomysł jest przedni. Wykonanie również. Gratulacje od nowicjusza
Wolałbym symetryczne, ale pomysł ciekawy
Kondzio-foto
16-11-2011, 18:07
Moim zdaniem to zdjęcie o niebo lepiej by się oglądało gdyby połówki tworzyły całość, a nie były względem siebie przesunięte...
Podpisuje się pod tymi słowami.
dentysta by się przydał!!!
Atawistyczne wręcz nawyki w czytaniu obrazów i nadawania bardziej pozytywnego znaczenia temu co jest wyżej nie działałyby tutaj gdyby te połówki zrównać. I dlatego szanuję Wasze zdanie, ale się z nim nie zgadzam:-)
dentysta by się przydał!!!
Wizyty odbywają się regularnie:-)
prawy dół niedobrze wygląda. zdjęcie ok .
prawy dół niedobrze wygląda. zdjęcie ok .
Z punktu widzenia widza to jest lewy dół;-) I cała ta strona miała wyglądać 'niedobrze'.