Zobacz pełną wersję : Czy ma ktoś Sigmę 120-400 APO DG OS HSM
Witam
zastanawiam sie poważnie nad nabyciem ww szkiełka. Czy ma ktoś może z Krakowa to szkiełko. Chciałbym podpiąć pod moje body i sprawdzić czy efekt będzie lepszy od N70-300.
To może chociaż ktoś się wypowie na ten temat. Może ktoś dokonał takiej zmiany, albo miał może (lub ma) taki obiektyw.
a do czego Ci ono potrzebne?
Głównie do architektury, mam parę fajnych miejsc, a mój N70-300 to trochę za mało i trzeba potem sporo kadrować.
Ale 400, a 300mm to nie jest duża różnica. Możesz się rozczarować.
Głównie do architektury, mam parę fajnych miejsc, a mój N70-300 to trochę za mało i trzeba potem sporo kadrować.
do statyki się może i nada, bo do szybkich dynamicznych ( lotniczych ) zdjęć jest gorzej, ale jak już to bym poszukał S50-500 ( używanej ) to jest lepsze szkło, może też trafisz na dobrą używkę N80-400.
Używałem Sigmy 120-400 przez mniej więcej rok z D300 i raczej nie polecam tego szkła. Na dłuższych ogniskowych mydło (zwłaszcza powyżej 300 mm). Na plus - skuteczna stabilizacja. Zmieniłem na 100-300/4 i nie żałuję, choć stabilizacja czasem by się przydała.