PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ze Starorobociańskiego [pano]

fotoMichal
12-11-2011, 14:00
Będę walczył o komentarze do Tatrzańskich zdjęć ...
... bo zauważyłem ze tutaj coraz bardziej jest trend na klify itp....
a Polskie Tatry też są piękne ....

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.fotomichal.com/starpan.jpg)

Greg77
12-11-2011, 14:08
Będę walczył o komentarze do Tatrzańskich zdjęć ...
... bo zauważyłem ze tutaj coraz bardziej jest trend na klify itp....
a Polskie Tatry też są piękne ....

Postaw mi takie tatry w okolicy, albo chociarz 200-300km od mojego domu a bedziesz mial tatry, wiec prosze nie pisz tutaj o modzie, bo do dzis zawsze chetnie wchodzilem w twoje watki....
Tatry pokazac dobrze to sztuka i niewiele osob je tak tutaj pokazuje.....
Panorama ladna, jednak za duzo tego nic nie wnoszacego nieba i za mocne niebieskosci na snigu....

december
12-11-2011, 14:20
Postaw mi takie tatry w okolicy, albo chociarz 200-300km od mojego domu a bedziesz mial tatry, wiec prosze nie pisz tutaj o modzie, bo do dzis zawsze chetnie wchodzilem w twoje watki....
Tatry pokazac dobrze to sztuka i niewiele osob je tak tutaj pokazuje.....
Panorama ladna, jednak za duzo tego nic nie wnoszacego nieba i za mocne niebieskosci na snigu....
Kolego o co się tak wkurzasz? To od dziś już nie wejdziesz na wątki Michała bo o klifach napisał, że są modne?!
Na tej fotografii,b. dobrej zresztą, śnieg w słońcu jest biały, a w cieniu ma bardziej niebieskie zabarwienie i tak już pozostanie, bo tak chce natura.
I nie miej do nikogo pretensji, że w okolicy gór nie masz i chociaż sprawdź jak się pisze słowo chociaż.

Greg77
12-11-2011, 14:43
Kolego o co się tak wkurzasz? To od dziś już nie wejdziesz na wątki Michała bo o klifach napisał, że są modne?!

Wkurzam sie, ze kolejna osoba pisze o modzie, czy ja wypisuje wam o modzie jak kolejna osoba robi zdjecia torpedowni, albo Tatr?? Klify mamy pod nosem to tak jak bym poszedl nad polskie morze i zrobil zdjecie falochronu....
A watki Michala bede wchodzil, bo lubie....

Na tej fotografii,b. dobrej zresztą, śnieg w słońcu jest biały, a w cieniu ma bardziej niebieskie zabarwienie i tak już pozostanie, bo tak chce natura.

Nie napisalem, ze zlej fotografii! Zgodze sie tez, ze w cieniu jest niebieko, ale nie tak niebiesko, bo tak natura nie chce i napisalem, ze jest -za niebiesko- a nie -niebiesko- co jest roznica.

I nie miej do nikogo pretensji, że w okolicy gór nie masz i chociaż sprawdź jak się pisze słowo chociaż.

Nie mam pretensji, ale nie chce sluchac pretensji o to, ze mam klify, ktore dla mnie sa taka sama norma jak dla was falochrony nad polskim morzem. Slowo chociaz....no tutaj nie mam wytlumaczenia:lol:

Locter
12-11-2011, 18:05
Polar ci zniszczyl niebo, poza tym fajnie.

december
12-11-2011, 18:44
Wkurzam sie, ze kolejna osoba pisze o modzie, czy ja wypisuje wam o modzie jak kolejna osoba robi zdjecia torpedowni, albo Tatr?? Klify mamy pod nosem to tak jak bym poszedl nad polskie morze i zrobil zdjecie falochronu....
A watki Michala bede wchodzil, bo lubie...

Po pierwsze wyluzuj i nie napinaj się aż tak bardzo, bo ja odebrałem tekst z klifami jako żart a nie jakieś celowe przytyki. Napisałeś że lubiłeś wchodzić na wątki Michała do dziś, co sugeruje że od jutra już niekoniecznie.

Nie napisalem, ze zlej fotografii! Zgodze sie tez, ze w cieniu jest niebieko, ale nie tak niebiesko, bo tak natura nie chce i napisalem, ze jest -za niebiesko- a nie -niebiesko- co jest roznica.

A ja nie napisałem, że twierdzisz że to zdjęcie jest złe :). Poza tym podaj mi granice niebieskości w cieniach.
Chętnie zapoznam się z wyliczeniami niebieskości śniegu w stosunku do wielkości cienia w jakim się znajduje.

Nie mam pretensji, ale nie chce sluchac pretensji o to, ze mam klify, ktore dla mnie sa taka sama norma jak dla was falochrony nad polskim morzem. Slowo chociaz....no tutaj nie mam wytlumaczenia:lol:
A patrzyłeś na moje komenty twoich zdjęć? Bardzo podobają mi się Twoje prace i czy kiedykolwiek ja lub ktoś inny w twoim wątku zarzucił Ci że fotografujesz klify?!

Greg77
12-11-2011, 18:49
Po pierwsze wyluzuj i nie napinaj się aż tak bardzo, bo ja odebrałem tekst z klifami jako żart a nie jakieś celowe przytyki. Napisałeś że lubiłeś wchodzić na wątki Michała do dziś, co sugeruje że od jutra już niekoniecznie.

Nie napinam sie i nie pisalem powaznie....ok;)
O niebieskosciach nie napisze, bo sie nie dogadamy:)

fotoMichal
12-11-2011, 19:15

Foto robione bez polara...

harb
12-11-2011, 19:50
mnie się podoba ta fotografia, może troszeczkę mniej nieba bym wolał na korzyść dołu :)

Martix
12-11-2011, 19:54
Panorama bardzo ładna, jedynie czego mi brakuje to trochę więcej dołu nawet kosztem góry. Wiem że nie zawsze jest to możliwe.

wasilewk
12-11-2011, 19:54

Nawet na moim dziadowskim monitorze to widać... ...szkoda, bo reszta ładna.

Foto robione bez polara...

Ale niebo ma poziome, nieregularne linie - a czemu środek ciemniejszy niż brzegi ?

Pzdr.

fotoMichal
12-11-2011, 21:02
Nawet na moim dziadowskim monitorze to widać... ...szkoda, bo reszta ładna.

Ale niebo ma poziome, nieregularne linie - a czemu środek ciemniejszy niż brzegi ?

Pzdr.

poziome?
są tylko pionowe od łączenia... nie widzę poziomych ... :)

ale fakt... więcej dołu by się przydało ... :)

krokus66
12-11-2011, 21:36
Zdjęcie bardzo ładne.

Jeśli możliwe to wolę więcej dołu i mnie nieba. PG mi nie leży.
Całość bardzo fajna.

wasilewk
12-11-2011, 21:45
poziome?
są tylko pionowe od łączenia... nie widzę poziomych ... :)

... :)

Ano tak to widać:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img855.imageshack.us/img855/5853/niebo.jpg)

Greg77
13-11-2011, 00:07
Ja sie nie bede drobiazgow czepial, ale kadrowanie trzeba poprawic, ciezko cos wybrac bo widok piekny, niebieskiego za duzo w cieniach a raczej jest zbyt intensywny......
Cos takiego wycialem z tego zdjecia, szkoda mi bylo lewej, ale cos trzeba bylo wybrac zeby nie robic jamnika:)
http://img845.imageshack.us/img845/371/starpan.jpg