Zobacz pełną wersję : naprawa wejscia kart D90
Robilem zdjecia na koncercie Rock Niepodleglosci 2011 w klubie Palladium w Warszawie, gdy zapelnilem karte wlorzylem nastepna okazalo sie jednak ze aparat nie chce jej czytac. Gdy ja wyjalem okazalo sie ze maly fragment ulamal sie ale gdy wyjalem fragmet ktory sie ulamal, aparat nie czytal juz zadnej z kart ktore mialem przy sobie.
Czy komus padlo kiedys wejscie kart w D90 ? Czy da sie to jakos naprawic ? Czy znacie jakis punkt w Warszawie godny polecenia?
Paradiso Perduto
11-11-2011, 22:34
w Warszawie, to chyba na Postępu...
wybierz się tam i będziesz wiedział wszystko
Ja to przerabiałem na swoim D90.
Jedna z moich kart miała uszkodzenie mechaniczne - oderwany kawałek plastiku. Wszystko działało poprawnie, ale do czasu. Pewnego aparat wyświetlił błąd karty, zalecał jej formatowanie, a potem wyświetlał komunikat, że karta jest uszkodzona, choć czytnik w kompie czytał karty bez problemu. Zacząłem oglądać slot karty, zajrzałem do środka (ciasno i ciemno, ale da się) i zobaczyłem, że jeden z pinów się wykrzywił i zachodzi na sąsiedni. Wziąłem igłę iniekcyjną 0,7 jako jedyne posiadane pod ręką narzędzie, wyprostowałem pina i teraz wszystko śmiga, że hej. Tylko tej uszkodzonej karty już nie używam.
Jeśli masz problem podobny do mojego, na pewno sam go rozwiążesz bez konieczności oddawania do serwisu.