PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Jesień w Cumbrii

maniak666
10-11-2011, 00:26
Jakoś nie miałem okazji w Londynie złapać jesiennych barw, to trzeba było gdzieś dalej wyskoczyć:)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Trochę poszalałem z suwakami-celowo:wink:

Zapraszam

ostrytux
10-11-2011, 00:31
Bardzo dobre!
Tak na dużym marginesie masz może takie co by zwiększyć 1cm góry kosztem 1cm dołu?

maniak666
10-11-2011, 00:45
Niestety, wszędzie powyżej w kadr pakowało się niebo, które tego dnia było (...)
Tu wdarł się cenzor:)

mirekvampirek
10-11-2011, 00:53
e tam
przynajmniej z 5 cm tam jeszcze miales ;)
niebieskosci ci sie jakies pojawily na wodzie
pozdrawiam

maniak666
10-11-2011, 01:21
Ale ten niebieski tam po prostu był... Rawa chce???:)

mirekvampirek
10-11-2011, 01:38
ale ja mam rawa :D
byl, nie byl nie podoba mi sie (ten niebieski), to nie reportaz ;)

fajny avatarek, kto ci taki na chedarze zrobil ? ;)

maniak666
10-11-2011, 01:50
fajny avatarek, kto ci taki na chedarze zrobil ? ;)

"kropelkowy":mrgreen::mrgreen::mrgreen:

krzysztofz24
10-11-2011, 12:06
Bardzo ladne, zarowno pod wzgledem kolorow jak i swiatelka, w kadreze tez ofc spoko jest.
Choc przychyle sie do ponizszej sugesti.

Tak na dużym marginesie masz może takie co by zwiększyć 1cm góry kosztem 1cm dołu?

No ale jak piszesz, ze nie ma, to juz nie marudze. Spoko jest.

Piter M
10-11-2011, 12:07
Andrzeju bo to jest tak : w Polsce na weekend jest średnia pogoda i chmury bo ludzie mają wolne. A w UK co weekend bezchmurnie ;]. To już z trzeci wypad ost. gdzie na niebie czyściutko jak łza :(. I kto by pomyślał, że człowiekowi chmur na niebie będzie brakowało:)

Co do kadru jakoś nie mam tutaj przekonania. Brakuje jakiegoś przewodniego akcentu, może za wąsko...sam nie wiem. Nie porywa. No i ten nieszczęsny niebieski :razz:

krokus66
10-11-2011, 12:32
Bardzo dobre!

Też mi się bardzo podoba. Podzielam powyższe obiekcje ale przyjmuję do wiadomości, że nie dało rady.

maniak666
10-11-2011, 16:21
Andrzeju bo to jest tak : w Polsce na weekend jest średnia pogoda i chmury bo ludzie mają wolne. A w UK co weekend bezchmurnie ;]. To już z trzeci wypad ost. gdzie na niebie czyściutko jak łza :(. I kto by pomyślał, że człowiekowi chmur na niebie będzie brakowało:)

Co do kadru jakoś nie mam tutaj przekonania. Brakuje jakiegoś przewodniego akcentu, może za wąsko...sam nie wiem. Nie porywa. No i ten nieszczęsny niebieski :razz:

A czy zawsze musi? A poza tym dawaj cos porwij wszystkich w koncu:smile:

Tyle wspolnych wypadow a Ty co? Na zime kisisz czy jak?

żółty
10-11-2011, 16:34
Dobrze jest :D

Piter M
10-11-2011, 17:23
A czy zawsze musi? A poza tym dawaj cos porwij wszystkich w koncu:smile:

Tyle wspolnych wypadow a Ty co? Na zime kisisz czy jak?

Nie musi ale wydaje mi się, że taki jest cel naszych wspólnych plenerów - jak nie ma warunków lub coś nie gra to kiszę na zimę :). Poza tym widzisz moje tu i ówdzie - także coś zawsze jest;]. Uczę się iść w kierunku mniej, a ciekawiej;]

maniak666
10-11-2011, 20:46
Nie musi ale wydaje mi się, że taki jest cel naszych wspólnych plenerów - jak nie ma warunków lub coś nie gra to kiszę na zimę :). Poza tym widzisz moje tu i ówdzie - także coś zawsze jest;]. Uczę się iść w kierunku mniej, a ciekawiej;]

No właśnie. Tylko pozostaje pytanie- dlaczego nie tutaj?

A kierunek obrałeś jak najbardziej słuszny.

Nikonozaur
11-11-2011, 00:12
Gra i buczy - ładna jesień :D
Za Hubertem.

PABLOOK
11-11-2011, 10:45
Bardzo malowniczy zakątek, a i paleta barw miła oku jest :).
I wydaje mi się, że trochę bardziej bym ją tutaj wyeksponował. Znaczy te barwy, nie paletę ;).
Począwszy od dołu, pokazać tą piękną ferię barw w odbiciu, następnie podziękować lazurom, bo jakosik tutaj nie pasują, górę również potraktować odpowiednimi suwakami, bo szczególnie to, co dzieje się tam w głębi musi być bardziej wyeksponowane.
Sam domek pozostawiłbym ciutek jaśniejszy, aby mógł zdecydowanie bardziej grać pierwsze skrzypce, pomagając mu cięciem prawej strony kadru :).
Znowu pomądrkowałem ;).