Zobacz pełną wersję : Lenovo ThinkPad Edge - ktoś ma?
Witam, jak w temacie. Sypie się mój obecny ThinkPad, z racji tego że przyzwyczaiłem się do mojego ascetycznego Lenovo po głowie chodzi mi zakup komputera z serii Edge. Szukając opinii w necie na jego temat natknąłem się na narzekania dotyczące obudowy, że się ugina, klawiatura gdzieś lekko wpada i takie tam. Czy ktoś z Was używa laptopa z tej serii i może coś o nim więcej powiedzieć, czy naprawdę jest aż tak tragicznie jak to opisują.
Tragicznie nie, ale nie możesz liczyć na jakość budowy poprzednich thinkpadów. Pozostaje lepiej zrobiona seria L albo od razu skok na głęboką wodę i jakiś T
Mój stary komp to seria R, dokładnie model R61i, "erki" już nie robią, więc najbliżej mu do modeli z serii L...
Zawsze mogę kupić coś niebiznesowego, tylko szału dostaje jak widzę fortepianową czerń, szczotkowane aluminium lub plastik który udaje kevlar, nie ma jak czarna chropowata powierzchnia ThinkPadów.
Edge z normalnymi thinkpadami ma wspolna praktycznie tylko nazwe. Serie X, T sie jeszcze jakso trzymaja, ale nie jest to juz jakosc IBM jaka utrzymywali na poziomie t/r/x/60
Nie róbmy sobie jaj z pogrzebu. Edge to ThinkPada na oczy nie widziało.
Zawsze mogę kupić coś niebiznesowego, tylko szału dostaje jak widzę fortepianową czerń, szczotkowane aluminium lub plastik który udaje kevlar, nie ma jak czarna chropowata powierzchnia ThinkPadów.
To Cię szlag trafi jak zobaczysz jak są wykonane Edge.
T/R/X, nowy lub używany, reszta z ThinkPadami nie ma nic wspólnego. Tyle.