Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Stritfoto, podejście kolejne:)
Karl Johansson
17-02-2007, 18:29
Zrobione podczas jednodniowego wypadu z Gdańska do Krakowa.
Czekam na krytykę :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img404.imageshack.us/img404/9175/dscf4694kwbr3.jpg)
Megazordon
17-02-2007, 19:56
:) krzywo troszkę :)
jakoś dziwny efekcik wyszedł
sorki ale mi to nie pasi
pzdr
---------
cyrusvirus
18-02-2007, 00:20
sory ale szczerze to nic ciekawego - ot tak cykniete zdjecie bokiem...
Muszę się zgodzić z przedmówcami. Nie bardzo rozumiem, co ten skos miał spowodować
Karl Johansson
18-02-2007, 00:28
Muszę się zgodzić z przedmówcami. Nie bardzo rozumiem, co ten skos miał spowodować
Umieszczenie dwójki ludzi idących po jaśniejszym chodniku na miejscu bardziej widocznym.
Mi się podoba, osobiście, ale dziękuję za uwagi Wam. następnym razem się poprawię:]
I tak powinno być. Komentarze czytaj, ale rób swoje. Powodzenia
cyrusvirus
18-02-2007, 00:35
I tak powinno być. Komentarze czytaj, ale rób swoje. Powodzenia
hehe dokladnie :-D
Karl Johansson
18-02-2007, 00:38
A teraz idę na mojego photobloga, poczytać komentarze chwalące to zdjęcie, żeby się podbudować :P
Pozdrawiam:)
Zdjae mi sie ze kiedys na forum pojawilo sie prawie dokladnie takie samo zdjęcie, tam byly mocno wyciągniete chmury wrecz apokaliptycznie - chyba tabakierka czy czym podobnym. Watek dotyczył porówniania dwóch miast Krakowa i chyba Łodzi ale mogę się mylić. Tamto i w twoje zdjęcie przedstawiam ul.Szwedzka od rynku.
Daj głowę że tamto zdjęcie kadrowane było niemalże identycznie.
Czyli - Twoje zdjęcie to kopią czyjejś pracy.......albo się mylę.
Paweł
Karl Johansson
18-02-2007, 14:49
Borowa. Chyba wiem, o które Ci chodzi. Było ono umieszczone przez All my life who am I, (przepraszam, jeśli przekręciłem).
I zaręczam, że nie jest to kopia tamtej pracy. Przedstawiała ona tą samą ulicę, jednak była zupełnie inaczej obrobiona. Co do sposobu kadrowania-ciężko bardzo byłoby Ci znaleźć taki sposób ułożenia kadru, który nie zostałby wykorzystany nigdzie indziej. Fakt, zdjęcia tego użytkownika robią na mnie zawsze duże wrażenie, jednak zdaję sobie sprawę, jakim uczuciem jest świadomość, że ktoś mi ukradł pracę lub sam pomysł i intencja zrobienia komuś czegoś takiego jest ostatnia na baaaaaaaaaaardzo długiej liście moich intencji, jeśli o robienie zdjęć chodzi.
edit:
Wykorzystując Twoje argumenty, stwierdzić można, że każde kolejne zdjęcie Sukiennic, Rynku, Kopca Kościuszki czy dowolnego innego obiektu w dowolnym innym miejscu na świecie (chodzi mi o zabytki, będące często fotografowane i umieszczane, na przykład, na pocztówkach) jest też plagiatem. Trochę przesada, wg mnie.
Najlepiej, gdyby wypowiedział się tu sam autor tamtego zdjęcia, bo tak, to Ty będziesz bronił swojego zdania, ja swojego i w efekcie do niczego nie dojdziemy.
Pozdrawiam.
PeeS: znalazłem tamtą pracę. Jest ona przekrzywiona w inną stronę, co dowodzi mojej niewinności:P
PeeS: dla chcących się wypowiedzieć, link do wątku z "oryginałem" mojej pracy: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=16199