PDA

Zobacz pełną wersję : Nowy trend ?

Motorniczy
04-11-2011, 06:14
Z oficjalnej strony Bugatti :

http://www.bugatti.com/media/65c3602bedbca1bf27de1d84aead0c51/bug_veyron_fahrt_38.jpg

http://www.bugatti.com/media/6007392a76342ddd4897483e94eb2dbf/bug_veyron_fahrt_37.jpg

http://www.bugatti.com/media/0ebb27134c7b3f08be6dc81f3f48ec10/bug_veyron_fahrt_42.jpg

...czy moze sie nie znam ? Co sadzicie na temat tych zdjec?

Pozdro

login_87
04-11-2011, 06:43
Dwa pierwsze troche krzywe??

FajaR
04-11-2011, 07:37
Co myślimy? Hmmm.... Zrobione komórką? Jakąś starą Nokią na ten przykład?

Z tym trendem na zdjęcia ala fotka.pl chyba rzeczywiście coś jest, pomijając jakiś wątek na forum w podobnym duchu który ostatnio czytałem, "na mieście" też się już kilka razy zastanawiałem kto promuje firmę (produkty dość kosztowne, znane marki odzieżowe) zdjęciami gorszymi od moich a tu zaczyna być wysyp takich reklam :D

qualin
04-11-2011, 08:20
Moze teraz moda na bylejakosc panuje ? :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

tymancjo
04-11-2011, 09:51
Ale to są zdjęcia jakies oficjalnie reklamowe, czy może takie gdzieś tam w czeluściach ich strony, może zrobione przez ekipe inzynierów i wklejone w jakis techniczny blog lub wpis ?

Pozdrawiam,
Tomek

Jacek_Z
04-11-2011, 10:13
Z tym trendem na zdjęcia ala fotka.pl chyba rzeczywiście coś jest,
...
"na mieście" też się już kilka razy zastanawiałem kto promuje firmę (produkty dość kosztowne, znane marki odzieżowe) zdjęciami gorszymi od moich a tu zaczyna być wysyp takich reklam :D
Tak jest, już od paru lat. Teraz to jest coraz bardziej oczywiste, bo widać to wszędzie.
Ciekawe jest to,że najpierw to się wzięło z taniości fotografów amatorów. A potem amatorskie zdjecia stały się na tyle standardem, że znane firmy (mające spory budżet) każą sobie robić amatorskie zdjęcia.
Schodzi to wszystko na psy.

wonito
04-11-2011, 10:23
a nie wiem czy tutaj nie chodzi o dość zwyczajny odbiór niezwykłych, drogich i bardzo ekskluzywnych produktów ?
takie sciągnięcie ich na ziemię...
taki samochód nie w wypasionym studio z idealnym swiatłem, barwami, ostrością i filtrami, tylko na zwyczajnej drodze w zwyczajny sposób... tak jakbyś go mijał na drodze...

sznuras
04-11-2011, 11:32
Każde przegięcie w jedną stronę powoduje odbicie w drugą.
W motoryzacji powoli odchodzi się od zdjęć na rzecz pracy z modami 3D, a w modę zdominował "plastik ".
Sądzę że te zdjęcia mają na celu potwierdzenie "naturalności" produktu który oferują firmy.

Motorniczy
04-11-2011, 14:10
Ale to są zdjęcia jakies oficjalnie reklamowe, czy może takie gdzieś tam w czeluściach ich strony, może zrobione przez ekipe inzynierów i wklejone w jakis techniczny blog lub wpis ?

Pozdrawiam,
Tomek

To sa oficjalne zdjecia z sesji Bugatti Veyron 16.4 promujace ten pojazd. Odnosnie tej fotografii : http://www.bugatti.com/media/65c3602bedbca1bf27de1d84aead0c51/bug_veyron_fahrt_38.jpg to przepraszam ale z drzewem na dachu to juz jest przesada, tak jak napisal wonito , ok przejechal mi przed oczami , zwykla drog , natura, zwykly dzionek ..itd, itp :) no ale to drzewo na dachu ..:P Jesli chodzi o to co napisal sznuras to mysla, ze chodzi tutaj bardziej o wiarygodnosc produkowanego auta niz o jego naturalnosc :) . Pozdro

Umbra
07-11-2011, 18:31
Drzewo jak drzewo, ale prześwietlone prawie pół kadru. Kolory jakieś blade. Ogólnie słaba jakość.

bar-trek
08-11-2011, 10:09
to wygląda jakby z jakiegoś filmiku było wycięte...

Bugatti zniechęcił mnie to zakupu ich samochodu. No cóż stracili klienta :D:D

Motorniczy
08-11-2011, 10:28
to wygląda jakby z jakiegoś filmiku było wycięte...

Bugatti zniechęcił mnie to zakupu ich samochodu. No cóż stracili klienta :D:D

Takze mam dylemat ;)

prz3mo
08-11-2011, 10:39
Moze teraz moda na bylejakosc panuje ? :)

Nie może, a na pewno. Jest to widoczne w praktycznie każdej dziedzinie.

docxxx
08-11-2011, 10:48
A moze jest tak, ze te amatorskie zdjecia to nowum w ten branzy. Zobaczcie, juz zygac sie* chce od tych pieknych zdjec aut, modelek i pomieszczen. Teraz aby byc o krok przed konkurencja pokazuje sie "inne" zdjecia. Ta "innosc" jest motorem.

*chodzi mi o przepucowane panienki, lsniace jak baranie jaja samochody i sztuczne wnetrza

sote
08-11-2011, 11:30
... ale z drzewem na dachu to juz jest przesada...

a moze to jakis speszyl tree edyszyn? ;) moze to cos proekologicznego ma byc? ;)

kojot3.0
08-11-2011, 11:41
A może po projekcie nie zostało już kasy na dobrego fotografa...:D

creep
08-11-2011, 11:43
a moze to jakis speszyl tree edyszyn? ;) moze to cos proekologicznego ma byc? ;)
Czerpie energię z fotosyntezy...

A wracając do tematu wątku - moim zdaniem są produkty, marki, gdzie takie "odmłodzenie" formy przekazu niekoniecznie powinno mieć miejsce. To nie wygląda jak odmłodzenie tylko jak nieprofesjonalizm. Bugatti, Rolls-Royce, Rolex itd - przeciętni kupcy to nie młokosy z gustem wyrobionym tysiącem fotek na fejsie, tylko trochę inna klasa (przynajmniej większość).

Po tych zdjęciach - mnie też stracili jako klienta ;)