PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Troki - [Nemeth]

Nemeth
02-11-2011, 21:34
Witam

Miałem nadzieję, że o tej porze trafię właśnie na taką pogodę i ... udało się ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/585/dsc3522panoramamaaalaaa.jpg/)

pozdr.

Radek_1
02-11-2011, 21:37
I w dodatku z łódką ...:)
Piękna odsłona!

Locter
03-11-2011, 00:24
Szczerze ? Słabe to jest.

Chacal
03-11-2011, 00:26
Fajne zdjęcie, podoba się, ma swój klimat.

barbi
03-11-2011, 00:28
Jak dla mnie PRZEPIĘKNA KOMPOZYCJA!!!!!!!!!

loki_p
03-11-2011, 11:02
Jak to? Przecież jest łódka :)

A tak poważnie jest bardzo fajnie.

december
03-11-2011, 11:23
Nemeth czy to na prawdę Ty? W twoim przypadku lepsza byłaby sama łódka w kwadracie :) A tak serio to jest klimat.

alfapasje
03-11-2011, 12:21
mało Nemethowe. Nie wiem co o tym myśleć, chyba musze przywyknąć do nowego stylu. Mnie osobiście nie zwaliło z nóg, chociaż ładne jest :)

Nemeth
03-11-2011, 12:58

A rozwijając opinię - dlaczego słabe?

Nemeth czy to na prawdę Ty? W twoim przypadku lepsza byłaby sama łódka w kwadracie :) A tak serio to jest klimat.

Nie samym kwadratem człowiek żyje ;)

mało Nemethowe. Nie wiem co o tym myśleć, chyba musze przywyknąć do nowego stylu. Mnie osobiście nie zwaliło z nóg, chociaż ładne jest :)

Nie ma nowego stylu ;) Starego też nie było. Co najwyżej maniera. Maniery w foto to zło. A ze złem się walczy! :D

Nikonozaur
03-11-2011, 13:30
Bardzo dobra praca wpisująca się w Twoje nieszablonowe podejście do fotografii.

december
03-11-2011, 14:14
Ale tak na serio, zanim odpaliłem wątek to pomyślałem sobie:" kamień woda i kwadrat" a tym czasem zadziwił mnie panoramiczny kadr. Dodatkowo napiszę, że mglisty klimat tej foty i mój jej odbiór kojarzy się z hollywódzkim kadrem i to bardzo pozytywnie.

grzegorzdz72
03-11-2011, 14:15
rozmiar chyba nieregulaminowy, ... no chyba że panoramy to można większe.

Nemeth
03-11-2011, 21:58
Ale tak na serio, zanim odpaliłem wątek to pomyślałem sobie:" kamień woda i kwadrat" a tym czasem zadziwił mnie panoramiczny kadr. Dodatkowo napiszę, że mglisty klimat tej foty i mój jej odbiór kojarzy się z hollywódzkim kadrem i to bardzo pozytywnie.

Szukałem kamienia ale były tylko kaczki. Może innym razem :D

Nawet należy ;) Mniejszych znaczków nie ma sensu pokazywać.

Duder
04-11-2011, 03:31
Bardzo dobre. Co do łódki to nie wiem czy nie wolałbym bez niej, cięte kawałek na prawo od niej, co poprawiłoby proporcje kadru.

Locter
04-11-2011, 10:22
A rozwijając opinię - dlaczego słabe?

Blade, bez wyrazu, bez ciekawego światła - jak by Ci gdzieś zapłonęło niebo na pomarańczowo przez ta mgłę - byłoby fajnie. Ale co ja tam wiem ;)

malasana
04-11-2011, 10:47
Malarskie... Bardzo mi sie podoba.

krzysztofz24
04-11-2011, 12:04
Ale jamnior:-). Mi sie podoba. Jest kimat i fajne warunki miales. Ale troche draznia i zbyt przyciagaja moja uwage, te drzewa z prawej. Chyba bym skrocil ostro tego jamnika;-), z prawej zaraz przy galeziach owych drzew.

Hoobie
04-11-2011, 12:05
Widać przemyślany kadr. Do tego klimat robi swoje i ... bardzo mi się to podoba :)

MarianS
04-11-2011, 17:43
Bardzo dobre,jest klimat i świetnie zbudowany kadr.Pozdrawiam

Nemeth
04-11-2011, 23:14
Blade, bez wyrazu, bez ciekawego światła - jak by Ci gdzieś zapłonęło niebo na pomarańczowo przez ta mgłę - byłoby fajnie. Ale co ja tam wiem ;)

Hehe :) Blady, bez wyrazu, bez ciekawego światła ... tak właśnie wygląda świat we mgle.

(...) Co do łódki to nie wiem czy nie wolałbym bez niej, cięte kawałek na prawo od niej, co poprawiłoby proporcje kadru.

(...) Ale troche draznia i zbyt przyciagaja moja uwage, te drzewa z prawej. Chyba bym skrocil ostro tego jamnika;-), z prawej zaraz przy galeziach owych drzew.

Mam też i taką wersję - bez łódki i bez drzew jednak mi nie podeszło :) Jednego żałuję, że nie pociągnąłem dołu, żeby mieć pełne odbicie w wodzie. Mądry Polak po szkodzie ;)

Locter
05-11-2011, 00:25
Hehe :) Blady, bez wyrazu, bez ciekawego światła ... tak właśnie wygląda świat we mgle.

Tak wlasnie wygląda świt we mgle - to może to do reportażu.... SOrry - ale dla mnie to zdjecie nie przejawia żadnej wartości artystycznej. Jest nudno, blado, szaro, i ponuro. Ale, kolejny raz podkreślam - co ja tam wiem.... ;)

matios
05-11-2011, 09:16
Świetne nieszablonowe zdjęcie. Bardzo mi się podoba.

Nemeth
05-11-2011, 11:28
(...) Jest nudno, blado, szaro, i ponuro.(...)

A tak z ciekawości - możesz wrzucić jakieś zdjęcie mgły o której piszesz? Tak, żeby było widać przez nią niebo płonące na pomarańczowo - żeby nie było nudno, blado, szaro i ponuro. Może być Twoje, może być link do zdjęcia kogoś innego. Chętnie zobaczę takie cuda podczas prawdziwej gęstej mgły :D

Locter
05-11-2011, 12:22
A tak z ciekawości - możesz wrzucić jakieś zdjęcie mgły o której piszesz? Tak, żeby było widać przez nią niebo płonące na pomarańczowo - żeby nie było nudno, blado, szaro i ponuro. Może być Twoje, może być link do zdjęcia kogoś innego. Chętnie zobaczę takie cuda podczas prawdziwej gęstej mgły :D

Zobacz sobie wątki Grega, Maniaka i Andrzeja z ich ostatniego wypadu - to pierwszy przyklad który mi wpadł do głowy.

Edit: żeby nie rzucac slow na wiatr,, link do mojej foty - http://img546.imageshack.us/img546/9538/mg2129k.jpg

Jest mgła? Jest, Jest światło? Jest.

U ciebie jest tylko mgła i o to mi wlasnie chodzi.

Ale zaznaczam po raz kolejny - istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że nasze gusta i postrzeganie piękna sa wybitnie sprzeczne - wiec weź na to poprawke ;)

Nemeth
05-11-2011, 12:36
(...)
Edit: żeby nie rzucac slow na wiatr,, link do mojej foty - http://img546.imageshack.us/img546/9538/mg2129k.jpg

Jest mgła? Jest, Jest światło? Jest.
(...)

Tak jak myślałem :)
Ale zauważ, że jest różnica między zdjęciem z mgłą, a zdjęciem we mgle ;)

gryson
05-11-2011, 12:43
Jednego żałuję, że nie pociągnąłem dołu, żeby mieć pełne odbicie w wodzie. Mądry Polak po szkodzie ;)

To najbardziej mnie razi w tym zdjęciu właśnie. Ja ciągnąłbym kontrast na zamku. Widziałem zamek kilka razy "live", mam z nim zdjęcia, widziałem wiele różnych zdjęć z Trok, takiego nigdy. Dobrze, że Twoje jest inne. Czy wyrwało z kapci? Nie, są na miejscu. Ale źle nie jest.

Locter
05-11-2011, 12:43
Tak jak myślałem :)
Ale zauważ, że jest różnica między zdjęciem z mgłą, a zdjęciem we mgle ;)

Wiem, dlatego jak jest takie mleko bez swiatla to ja nie wychgodze z aparatem - ale kazdy ma swoje wizje prawda ;)

Greg77
06-11-2011, 07:34

No nie....!

Bardzo dobra praca wpisująca się w Twoje nieszablonowe podejście do fotografii.

No tak!

Tak, zdecydowanie za duze, choc wchodzi mi w moj wyswietlacz to i tak trzymajmy sie regulaminu, mozna bylo dodac to w osobnym linku;)

Dokladnie, bardzo dobrze to wyszlo....

Tak wlasnie wygląda świt we mgle - to może to do reportażu.... SOrry - ale dla mnie to zdjecie nie przejawia żadnej wartości artystycznej. Jest nudno, blado, szaro, i ponuro. Ale, kolejny raz podkreślam - co ja tam wiem.... ;)

Wiem, dlatego jak jest takie mleko bez swiatla to ja nie wychgodze z aparatem - ale kazdy ma swoje wizje prawda ;)

http://greg77.net/Polski/B&W/slides/_DSC9182.html
http://greg77.net/Polski/B&W/slides/_DSC9180kw.html

Dla mnie brakuje troszeczke lewej strony, lodka jest zbyt blisko konca zdjecia, ale i ak zdjecie jest bardzo ladne i mi sie podoba.