Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tam, gdzie jesień...
... .
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/11/b83d6e52f291d6c3-2.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
wow!robi wrażenie!!!gratuluje
fotoMichal
01-11-2011, 18:39
yyyy... zabiłeś mnie!
odkładam aparat ....
GENIALNE!
barracuda
01-11-2011, 18:42
No dałeś czadu z tym zdjęciem. Bardzo dobre. Można wiedzieć gdzie jest taka fajna alejka?
p.s. a tak z ciekawości jeszcze, to ten koń był tam zupełnie przypadkowo, czy zdjęcie było ustawione?
... Można wiedzieć gdzie jest taka fajna alejka?
p.s. a tak z ciekawości jeszcze, to ten koń był tam zupełnie przypadkowo, czy zdjęcie było ustawione?
To jedna z malowniczych alejek w Mosznej.
A konik był, że tak powiem wypożyczony ;).
Ale-ksander
01-11-2011, 18:47
Ale bomba! Podoba mi się bardzo.
tbogdanowicz
01-11-2011, 18:48
No nie. Ten koń to chyba wklejony ;-).
A tak poważnie, to nad zadem jest jaśniejsza kreska. Reszta bezbłędna.
...
A tak poważnie, to nad zadem jest jaśniejsza kreska. Reszta bez błędna.
Ta kreska to światełko, które lekko pogłaskało tylną część czterokopytnego :).
Nikonozaur
01-11-2011, 18:58
Ciekawie z tym wierzchowcem, kolorki bdb. Dzisiaj byłem na podobnej alejce tyle, że u mnie koń nie biegał... ;)
tbogdanowicz
01-11-2011, 19:02
Ta kreska to światełko, które lekko pogłaskało tylną część czterokopytnego :).
Zastanawiałem co to jest, bo znając Twoje prace, trudno mi było uwierzyć że zrobiłeś taki błąd przy obróbce.
Super, uwielbiam takie zdjęcia. Swietny klimat!
Czepiając sie bardzo, do lekkiej poprawki świecący bok konia.
szymon708
01-11-2011, 19:08
Fantastycznie !
ankasz007
01-11-2011, 19:11
Dla mnie genialne :)
Tu jest ładnie, ale wersja z ludkami dla mnie lepszejsza ;)
pamietam to miejsce z ub. roku, tam równiez było pieknie, zastanawiałem sie po co kupowałeś konia, teraz juz wiem - SUPER fota , szczerze gratuluję :)
napisał Nikonozaur
Ciekawie z tym wierzchowcem, kolorki bdb. Dzisiaj byłem na podobnej alejce tyle, że u mnie koń nie biegał... ;)
Andrzeju, przecież Niemcy stracili konie w czasie II WS to w jaki sposób chciałeś spotkać konia w byłej NRD :)
RobertSoul
01-11-2011, 20:11
Paweł !!!!!!!!
Krótko rewelacja!!!!. Pozdrawiam
katatjuta
01-11-2011, 20:16
No i koń jaki jest każdy widzi! :D Pierwsza klasa!
mirekvampirek
01-11-2011, 20:55
:O ...
...zatkalo
ostrytux
01-11-2011, 21:37
Nie ma to jak zdalnie sterowany koń :lol:
Miejsce pięknie wykorzystujesz, niemniej z ludzikami też chyba bardziej mi się podobało.
Osobiście jeśli już miałbym coś tam kreować to na bank byłaby to długowłosa niewiasta w zwiewnej szacie,
jakoś tak do niewiast mi bliżej niż do czworo-kopytnych :lol:
Śliczna jesień tego roku,bardzo ładnie ukazana na zdjęciu ...tylko ten wklejony konik taki sztucznawy zdeko wyszedł ;)
Sądzę ,że foto zyskało by więcej gdyby jednak czterokopytnego tam nie było :)
Chciałem oznajmić wszystkim powątpiewającym, że koń jest oryginalny i nie było żadnych manipulacji przy jego udziale w kompozycji zdjęcia.
No może poza tymi związanymi ze staraniami fotografa i osoby obsługującej konia, która została grzecznie poproszona o opuszczenie kadru ;).
Tak na marginesie, to w Mosznej jest dosyć duża stadnina, tak, że nie jest rzeczą trudną, aby w kadrze zarejestrować to zwierzę :).
Nikonozaur
01-11-2011, 23:28
[...] która została grzecznie poproszona o opuszczenie kadru ;). [...]
Ta... Tuż widzę stempel lądujący z donośnym mlaśnięciem na potylicy owej osoby. :D
malasana
01-11-2011, 23:32
Rewelacja, dawno tu takiej perelki nie ogladalem. Wielkie gratulacje za ten kadr!
Tak mi cos smierdzialo:D No brawo, piekne zdjecie.....
Bartekkw
01-11-2011, 23:44
super...Kiedyś już je chyba pokazywałeś, aczkolwiek i ta odsłona jest ciekawa
Sebastianito
02-11-2011, 01:24
Nie ma prawa sie nie podobac!
Nie ma prawa sie nie podobac!
Zgadzam się całkowicie! Świetne!
WOW! naprawde dobre zdjecie!
barracuda
02-11-2011, 08:31
Śliczna jesień tego roku,bardzo ładnie ukazana na zdjęciu ...tylko ten wklejony konik taki sztucznawy zdeko wyszedł ;)
Sądzę ,że foto zyskało by więcej gdyby jednak czterokopytnego tam nie było :)
Nie znasz się...
a wg mnie ten koń jest niepotrzebny, narusza harmonie kadru
Fotografia robi wrażenie. Gratuluję :)
Miodna fota :D Bardzo mi sie podoba... ;)
P.S. Jakby dało rade, to chetnie umiescilbym sobie na tapecie ;)
a wg, mnie ten koń jest nie potrzebny, narusza harmonie kadru
No ja to chyba muszę mieć inną harmonię ;).
Nie po to tyle razy tam jeździłem, szukać światła i odpowiednich barw.
Nie po to czyniłem starania w stadninie, aby konia wypożyczyć do zrealizowania pomysłu, który dawno mi po głowie chodził.
I co, teraz miałbym bez konika pokazać :???:?
Takich czystych kadrów mam bardzo dużo i nie twierdzę, bardzo sympatycznie się prezentują.
Mam też kadry z rowerzystą, dzieckiem z psami, zbieraczami żołędzi, panem, panią, parą, oraz końmi w innej konfiguracji.
Pokazałem właśnie ten kadr, bo spełnił w największym stopniu moje oczekiwania.
Ale chciałbym podkreślić, że szanuję wszystkie opinie i wszystkie są dla mnie bardzo cenne na przyszłość.
P.S. Jakby dało rade, to chetnie umiescilbym sobie na tapecie ;)
Jeżeli to nie żart Hubercie, to z wieczorka zapodam cosik większego na PM :).
(...)
Jeżeli to nie żart Hubercie, to z wieczorka zapodam cosik większego na PM :).
W żadnym wypadku Pawle :) Czekam... :D
Tutaj niestety jesienna aura jest nadzwyczaj okrutna, przez co światła brak i ciężko z uwiecznianiem jesiennych kolorów :(
...
Tutaj niestety jesienna aura jest nadzwyczaj okrutna, przez co światła brak i ciężko z uwiecznianiem jesiennych kolorów :(
To zapraszam szybciutko do kraju :).
Jeszcze mały, jesienny plenerek możemy zorganizować ;).
To zapraszam szybciutko do kraju :).
Jeszcze mały, jesienny plenerek możemy zorganizować ;).
Do kraju to niedługo zawitam na dobre - mam nadzieję ;)
Wtedy możliwości wspólnego focenia będą jeszcze większe :D
Niemniej dziękuję za zaproszenie :)
barracuda
02-11-2011, 12:00
A możesz trochę bardziej mnie naprowadzić, gdzie ta Moszna? Szukałem na mapie, ale w okolicy Opola nie widzę. Chyba, że to zupełnie gdzie indziej...
Fantastyczna fota pod każdym względem.
jacekz40
02-11-2011, 12:33
I że chciał tak dobrze się ustawić??? ;)
A całość podoba się bez dwóch zdań.
krzysztofz24
02-11-2011, 13:48
Jest pieknie. Najlepiej pokazane kolory jesieni jakie w tym roku widzialem. Sam nie wiem czy bardziej mi sie podoba gora zdjecia, gdzie swiatlo przebija sie przez liscie, podswietla je uwydatniajac kolory. Czy miekki dol foty z leciutenkim zamgleniem w dali.
A kon, jaki jest kazdy widzi;-). Mi pasuje, taki dodatek w dobrym guscie wienczacy calosc i uzupelniajacy ja.
bart1987
02-11-2011, 14:31
Zagięło mnie... świetne zdjęcie.
barracuda
02-11-2011, 14:38
Myślę, że do nikonowego kalendarza idealne.
Jest klimacik ...kolory bajkowe
logitech55
02-11-2011, 20:17
Super
Piękne światełko
Zbanować go za tą fotę! Ludzie przez Ciebie aparaty sprzedają ;)
PABLOOK pisze "No ja to chyba muszę mieć inną harmonię :wink:.
Nie po to czyniłem starania w stadninie, aby konia wypożyczyć do zrealizowania pomysłu, który dawno mi po głowie chodził.
Takich czystych kadrów mam bardzo dużo i nie twierdzę, bardzo sympatycznie się prezentują.
Mam też kadry z rowerzystą, dzieckiem z psami, zbieraczami żołędzi, Panem, Panią, parą, oraz końmi w innej konfiguracji.
Pokazałem właśnie ten kadr bo spełnił w największym stopniu moje oczekiwania.
... ".
Wola Twoja Panie, natomiast jeżeli mam bić peany tylko dlatego że wszyscy tak robią no po q.... to forum , żeby wzajemnie się podniecać koniem - nie pasuje choćbyś nawet za niego dał równowartość złota. Z całym szacunkiem kolego dla twojego focenia, piszesz ( takich czystych kadrów mam bardzo dużo ... ) i co z tego, nie ma uzasadnienia żebyś konia targał na drogę ,ale jak tak chcesz to masz ...wola Toja .Ja piszę co czuję więc masz moją opinie , w końcu to forum do tego służy
A możesz trochę bardziej mnie naprowadzić, gdzie ta Moszna? Szukałem na mapie, ale wokolicy Opola nie widzę. Chyba, że to zupełnie gdzie indziej...
Wystarczy wpisać w googlach na przykład:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moszna_%28wojew%C3%B3dztwo_opolskie%29
PABLOOK pisze "No ja to chyba muszę mieć inną harmonię :wink:.
Mam też kadry z rowerzystą, dzieckiem z psami, zbieraczami żołędzi, Panem, Panią, parą, oraz końmi w innej konfiguracji.
Pokazałem właśnie ten kadr bo spełnił w największym stopniu moje oczekiwania.
... ".
Wola Twoja Panie, natomiast jeżeli mam bić peany tylko dlatego że wszyscy tak robią no po q.... to forum , żeby wzajemnie się podniecać koniem - nie pasuje choćbyś nawet za niego dał równowartość złota. Z całym szacunkiem kolego dla twojego focenia, piszesz ( takich czystych kadrów mam bardzo dużo ... ) i co z tego, nie ma uzasadnienia żebyś konia targał na drogę ,ale jak tak chcesz to masz ...wola Toja .Ja piszę co czuję więc masz moją opinie , w końcu to forum do tego służy
Myślę, że pominąłeś bardzo ważne zdanie z mojej wypowiedzi, które w dosyć prosty sposób odnosi się do Twojej wypowiedzi Januszu:
...
Ale chciałbym podkreślić, że szanuje wszystkie opinie i wszystkie są dla mnie bardzo cenne na przyszłość.
...
I jeszcze raz chciałem bardzo mocno podkreślić myśl, którą bardzo często tu wypisuję: nie wszystkim przecież musi się podobać to co pokazuję i jest to sprawa dla mnie zupełnie zrozumiała i normalna.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie jednocześnie dziękując za wszystkie wizyty i komentarze :).
yyyy... zabiłeś mnie!
odkładam aparat ....
GENIALNE!
jak zdążę to się pod tym podpisuje..
Zdjęcie piękne! choć koniś nie jest adekwatny rozmiarowo do proporcji w ujęciu. Chyba, że byłby kucem, ale z jego pięknych proporcji ciała, to jest niemożliwe.;-):lol:
Motorniczy
03-11-2011, 01:51
Piekne !
... choć koniś nie jest adekwatny rozmiarowo do proporcji w ujęciu. Chyba, że byłby kucem, ale z jego pięknych proporcji ciała, to jest niemożliwe.;-):lol:
Ja się nie znam na koniach ani kucach, ale widzę, że Ty Basiu wprost przeciwnie ;).
Zdjęcie jak widać na długiej ogniskowej wykonane (165 mm PK) i kto używa tele doskonale sobie zdaje sprawę z tego, co się dzieje z perspektywą ;).
Pozdrawiam :).
december
03-11-2011, 11:38
Pawle napiszę Ci jak zawsze, bez sciemy. Kadr, obróbka, światło i kolory znakomite. Jednakże biorąc pod uwagęogólny odbiór zdjęcia nie trafia ono do mnie - raczej nie mój gust. A dzieje się tak właśnie przez tego konia. Jakoś zdecydowanie zbyt sielsko i wygląda trochę jak fototapeta z lat 80, tak popularna na ówczesnych ścianach :)
lordjoker
03-11-2011, 12:04
Bardzo mi się podoba Twoja praca, pięknie oddane kolory jesieni, no i element przykuwający (a raczej podkuwający) uwagę :)
wracam i wracam do tej alejki :)